Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Τραγική εξέλιξη: Η 8χρονη Σάφι Ρόουζ, κυπριακής καταγωγής, το νεότερο θύμα του μακελειού!!!-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

 

Τραγικά τα νέα  για την 8χρονη Σάφι Ρόουζ Ρούσσος … Σύμφωνα με πληροφορίες από τις προξενικές αρχές η μικρή Σάφι Ρόουζ Ρούσσος μετά την έκρηξη χωρίστηκε από την οικογένειά της και είχε δηλωθεί ως αγνοούμενη. Η αδερφή της που ήταν μαζί της έχει τραυματισθεί αλλά όχι σοβαρά αλλά δυστυχώς σήμερα το πρωί επιβεβαιώθηκε ότι η Σάφι είναι μεταξύ των 22 νεκρών και ειδοποιήθηκε η οικογένειά της.

Η αγγλοκύπρια συγκαταλέγεται ανάμεσα στα θύματα της χθεσινοβραδινής επίθεσης στο Manchester Arena. Σύμφωνα με ανακοίνωση η 8χρονη Σαφί Ρόουζ Ρούσσος, η οποία αρχικά ήταν ανάμεσα στους αγνοούμενους, έχασε τελικά τη ζωή της.

Σύμφωνα με τον Ύπατο Αρμοστή της Κύπρου στη Βρετανία, πρόκειται για Αγγλοκύπρια τρίτης γενιάς. Οι γονείς της, αλλά και συγγενείς της στην Κύπρο αναζητούσαν το άτυχο κοριτσάκι μέσω φωτογραφιών στα κοινωνικά δίκτυα.

Η 8χρονη βρισκόταν στη συναυλία μαζί με τη μητέρα της, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες τραυματίστηκε ελαφρά από την έκρηξη.

Η Σάφι ήταν το νεαρότερο άτομο που αγνοείτο από την τραγωδία στο Μάντσεστερ

Οργισμένος και αναστατωμένος ο θείος της μικρής Σάφι Ρούσος μίλησε στο newsit.gr. Η 8χρονη Σάφι ήταν στην συναυλία της Αριάνα Γκράντε με την μητέρα της Λίζα και την αδερφή της Ασλεϊ και μετά το μακελειό αγνοείται.

Ο θείος της μιλώντας στο newsit.gr είπε μόνο δυο κουβέντες: «Μας πέθαναν το μωρό μας!», είπε χαρακτηριστικά.

Συγκλονίζουν οι γονείς που αναζητούν τα αγνοούμενα παιδιά τους

Χιλιάδες χρήστες των κοινωνικών δικτύων ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν το χάσταγκ #ManchesterMissing δημοσιεύοντας φωτογραφίες ατόμων που παρακολούθησαν τη συναυλία, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να τους εντοπίσουν, μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ Αρένα

Photo published for Parents turn to Facebook to find kids after Manchester Arena explosion

Parents turn to Facebook to find kids after Manchester Arena explosion

Panicked parents are using social media to try and locate their children after 19 people were killed and 50 injured when explosions went off at Manchester Arena.

dailymail.co.u

Πανικόβλητοι, γονείς, συγγενείς και φίλοι προσπαθούν απεγνωσμένα να εντοπίσουν τους αγαπημένους τους που παρακολούθησαν τη συναυλία της Αριάνα Γκράντε.

Την ίδια στιγμή, η αστυνομία του Μάντσεστερ έδωσε στην δημοσιότητα ειδική τηλεφωνική γραμμή για τους συγγενείς και τους φίλους, όσων βρίσκονταν χθες το βράδυ στο στάδιο, όπου έγινε η αιματηρή έκρηξη. Ο τηλεφωνικός αριθμός που δόθηκε στην δημοσιότητα είναι ο ακόλουθος: 0161 856 9400

Και το Facebook ενεργοποίησε τη λειτουργία ελέγχου ασφαλείας που επιτρέπει σε όσους βρέθηκαν κοντά στο στάδιο του Μάντσεστερ να επιβεβαιώσουν αν είναι ή όχι ασφαλείς.


Αναγνωρίστηκε το πρώτο θύμα του Μάντσεστερ

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις από τις βρετανικές Αρχές, έχει επιβεβαιωθεί η ταυτότητα του πρώτου θύματος της επίθεσης στο Μάντσεστερ.

Πρόκειται για την Georgina Callander, την οποία τα βρετανικά μέσα αποκαλούν «superfan» της Ariana Grande. H 16χρονη είχε παρακολουθήσει και στο παρελθόν συναυλίες της Grande, μάλιστα είχε φωτογραφηθεί και μαζί της.

Το Τwitter της 16χρονης κοπέλας έχει κατακλυστεί από μηνύματα αγάπης από φίλους και γνωστούς, μεταξύ των οποίων και ο ηθοποιός Sean Maguire.

Ταυτοποιήθηκε το πτώμα του βομβιστή αυτοκτονίας

Στην επιβεβαίωση ότι το μακελειό στο Μάνστεστερ ήταν αποτέλεσμα επίθεσης από βομβιστή αυτοκτονίας προχώρησε λίγο μετά τις 9 το πρωί (ώρα Ελλάδος) εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μάντσεστερ.

Όπως είπε ο Ίαν Χόπκινς ο δράστης πέθανε στο σημείο της επίθεσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο η αστυνομία εκτιμά ότι ο άνδρας ενεργούσε μόνος του αλλά ωστόσο ερευνάται αν ανήκε σε ένα ευρύτερο δίκτυο.

«Η εκτίμησή μας είναι ότι μετέφερε έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανιμό που πυροδοτήθηκε προκαλώντας αυτό το μακελείο» πρόσθεσε ο Χόπκινς.

Νωρίτερα η Wall Street Journal μετέδωσε την πληροφορία ότι οι βρετανικές αρχές έχουν ταυτοποιήσει τον βοβμιστή αυτοκτονίας «από κομμάτια της σορού του».

Βίντεο ανάληψης ευθύνης από τζιχαντιστή: Το Μάντσεστερ είναι μόνο η αρχή

«Αυτή είναι μόνο η αρχή. Τα λιοντάρια στη σημαία του Ισλαμικού Κράτους θα επιτεθούν σε όλους τους άπιστους και τους προδότες» εμφανίζεται  να λέει σε βίντεο ένας υποστηρικτής του ISIS, με καθαρή αγγλική προφορά και καλυμμένο το πρόσωπό του.

Ο ίδιος στο τέλος του βίντεο σηκώνει ένα χαρτί πάνω στο οποίο είναι γραμμένη η λέξη «Μάντσεστερ» καθώς και η χθεσινή ημερομηνία, στα αγγλικά.

Το βίντεο αναρτήθηκε λίγες ώρες μετά την έκρηξη που πραγματοποίησε καμικάζι αυτοκτονίας στο Manchester Arena, με αποτέλεσμα το θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων νέων, στην πλειονότητά τους, ανθρώπων.

Η έκρηξη έγινε μόλις ολοκληρώθηκε η συναυλία της Αριάνα Γκράντε, στο φουαγιέ όπου βρίσκεται το εκδοτήριο των εισιτηρίων.

Κανένας μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει επισήμως την ευθύνη για την επίθεση, την οποία εξ αρχής τόσο η Τερέζα Μέι όσο και η Βρετανική Αστυνομία χαρακτήρισαν «τρομοκρατική».

Από την πρώτη στιγμή, ωστόσο, υποστηρικτές του ISIS πανηγύρισαν την επίθεση με μηνύματά τους στο twitter, με κάποια από αυτά να αναφέρουν ότι πρόκειται για εκδίκηση των επιθέσεων σε Συρία και Ιράκ.

 

Γ.Δ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγαν εκδρομή και πέθαναν: 18 νεκροί Έλληνες μέσα σε μία ημέρα, το πασχαλινό ταξίδι που κατέληξε σε τραγωδία – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Το κατασπάραξαν τα σκυλιά: Μωρό 1 έτους είχε τον πιο Tpαγικό θάνατο μέσα στο σπίτι του, σε σοκ οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Της “κακομοίρας” σε κηδεία: Αυτό που είπε η σύζυγος του νεκρού σόκαρε τους συγγενείς του και έγινε ο κακός χαμός

Penni Syggrou