Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Τουσκ – Γιούνκερ – Νταϊσελμπλουμ: Τι συμφωνήθηκε για την κρατική περιουσία, τις τράπεζες και το χρέος

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

AF1DBD8B23

Τουσκ – Γιούνκερ – Νταϊσελμπλουμ: Τι συμφωνήθηκε για την κρατική περιουσία, τις τράπεζες και το χρέος

Κοινή συνέντευξη Τύπου των τριών μετά την επίτευξη συμφωνίας της Ελλάδας με τους δανειστές
Σήμερα είχαμε ένα στόχο μετά από 17 ώρες επιτέλους καταλήξαμε, είπε στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τους Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Νταϊσελμπλουμ ο Ντόναλτν Τουσκ.Ξεκινώντας την κοινή συνέντευξη Τύπου ο Ντόναλντ Τουσκ έκανε λόγο για Greekment, τονίζοντας: «Είχαμε στόχο να επιτευχθεί συμφωνία. Επιτέλους καταλήξαμε».O κ. Τουσκ δήλωσε ότι θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα. «Υπάρχουν αυστηροί όροι που θα πρέπει να ψηφιστούν από ορισμένα Κοινοβούλια» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι αποφεύχθηκαν οι συνέπειες που θα έφερνε ένα αρνητικό αποτέλεσμα.

Πρόσθεσε, ακόμη ότι το Eurogroup θα πρέπει να αποφασίσει τώρα για τις βραχυπρόθεσμες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας.

«Ήταν επίπονη η συμφωνία, χρειάστηκε χρόνος, αλλά επετεύχθη» δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τονίζοντας ότι η Κομισιόν επέμεινε ότι δεν υπήρχε περίπτωση Grexit. «Είμαι πολύ ευτυχής ως προς την ουσία και το πλαίσιο της συμφωνίας» πρόσθεσε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ελληνική κυβέρνηση θα περάσει από τη Βουλή τη συμφωνία.

Ο Γιούνκερ τόνισε, επίσης, ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε λόγω του δημοψηφίσματος, αλλά-όπως είπε-«ο συμβιβασμός που επετεύχθη έχει μόνο νικητές, όχι ηττημένους».

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν το ταμείο που θα στηρίξει την ελληνική προσπάθεια. Στο ταμείο αυτό, όπως είπε ο Γιούνκερ, θα γίνει μεταφορά περιουσιακών στοιχείων, ρευστοποίηση αυτών των περιουσιακών στοιχείων από ιδιωτικοποιήσεις ή διαχείριση κεφαλαίων και τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν κατά 50% για επενδύσεις στην Ελλάδα και κατά 50% για την αποπληρωμή του χρέους και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Λαμβάνοντας το λόγο ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι κομβικό σημείο ήταν το θέμα της εμπιστοσύνης. «Εργαστήκαμε και σε πολλά κομβικά σημεία» είπε. Τόνισε ότι την Τρίτη και την Τετάρτη θα πρέπει να ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα από την ελληνική Βουλή.

Ο Ντάισελμπλουμ είπε ότι το θέμα της χρηματοδότησης-γέφυρα θα ταθεί επί τάπητος στο Eurogroup που θα γίνει το απόγευμα, ενώ αναφερόμενος, ενώ αναφερόμενος στο Ταμείο για την αποπληρωμή του χρέους ανακοίνωσε ότι η έδρα του θα είναι στην Ελλάδα.

«Θα υπάρξουν ψηφοφορίες σε άλλα κοινοβούλια και μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία για να αρχίσουν οι επίσημες διαπραγματεύσεις» δήλωσε, υπογραμμίζοντας ότι τις επόμενες ημέρες τα φώτα θα στραφούν στο ελληνικό κοινοβούλιο.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea

Προσοχή: Κακά μαντάτα για όσους έχουν αυτοκίνητο 10ετίας, φέτος δεν γλυτώνουν το πρόστιμο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou