Newsitamea.gr
NEWS FEED ΥΓΕΙΑ

Το νερό της βρύσης συνδέεται με το Αλτσχάιμερ- Τι βρήκαν οι επιστήμονες!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το νερό της βρύσης συνδέεται με το Αλτσχάιμερ- Τι βρήκαν οι επιστήμονες.

Τα συμπτώματα άνοιας περιλαμβάνουν απώλεια μνήμης και σύγχυση. Το πόσιμο νερό της βρύσης θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου από τον πιο σοβαρό τύπο άνοιας, τη νόσο του Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα.

Συγεκκριμένα, ο κίνδυνος της νόσου του Αλτσχάιμερ θα μπορούσε να μειωθεί πίνοντας νερό της βρύσης με συγκεκριμένες ποσότητες λιθίου σε αυτό, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε από το Πανεπιστήμιο Brock του Καναδά.

Το λίθιο είναι ένα μέταλλο που βρίσκεται φυσικά στο νερό από τις ιαματικές πηγές.

Σε περιοχές όπου η ποσότητα λιθίου στο νερό της βρύσης ήταν υψηλότερη από τον μέσο όρο, καταγράφηκαν λιγότεροι θάνατοι από Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Το λίθιο στο νερό θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της παχυσαρκίας και του διαβήτη, ισχυρίστηκαν.

Τι βρήκαν οι ερευνητές

“Είμαστε μία από τις πρώτες ομάδες που δείχνει ότι το πιθανό προστατευτικό αποτέλεσμα του λιθίου έναντι της νόσου του Αλτσχάιμερ, της παχυσαρκίας και του διαβήτη μπορεί να μεταφραστεί στον πληθυσμό με πολύ χαμηλά επίπεδα λιθίου στο νερό της βρύσης”, δήλωσε ο Val Fajardo, ερευνητής που συμμετείχε στην εν λόγω μελέτη.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν τη σχέση μεταξύ των θανάτων από την ασθένεια του Αλτσχάιμερ και του λιθίου στο νερό της βρύσης σε 234 κομητείες του Τέξας.

“Βρήκαμε ότι οι κομητείες που είχαν πάνω από τη μέση περιεκτικότητα λιθίου στο νερό της βρύσης (40 μικρογραμμάρια ανά λίτρο) παρουσίασαν μειωμένη αύξηση στην θνησιμότητα από τη νόσο του Αλτσχάιμερ με την πάροδο του χρόνου (…) Από την άλλη, οι κομητείες που είχαν κάτω από αυτό τον μέσο όρο επίπεδο λιθίου στο νερό της βρύσης είχαν σαφώς αυξανόμενη θνησιμότητα από Αλτσχάιμερ με την πάροδο του χρόνου”.

Τι γίνεται με παχυσαρκία και διαβήτη τύπου-2

Ο αριθμός των ανθρώπων που αναπτύσσουν παχυσαρκία και διαβήτη τύπου-2 επίσης μειώθηκε σε όσους έπιναν νερό βρύσης με τουλάχιστον μέση περιεκτικότητα λιθίου, δήλωσαν οι ερευνητές.

Το λίθιο χρησιμοποιείται ήδη για τη θεραπεία ατόμων με διπολική διαταραχή. Προηγούμενες μελέτες είχαν επίσης υποστηρίξει ότι το εν λόγω φυσικό μέταλλο είχε προστατευτικό αποτέλεσμα κατά του Αλτσχάιμερ.

Ο Fajardo δήλωσε: “Υπάρχει πολύ περισσότερη έρευνα που πρέπει να κάνουμε προτού οι αρμόδιοι ελέγξουν τα αποτελέσματά μας και προβούν σε οποιεσδήποτε επίσημες οδηγίες για την περιεκτικότητα λιθίου στο νερό της βρύσης, όπως γίνεται και με το φθόριο που συνδέεται με την φθορά των δοντιών”.

Αλτσχάιμερ: βασικά συμπτώματα

Τα συμπτώματα της νόσου του Alzheimer περιλαμβάνουν σύγχυση, αποπροσανατολισμό, δυσκολία στην ομιλία, κακή κρίση και αλλαγές στην διάθεση.

Καθώς η κατάσταση εξελίσσεται, μπορεί να προκαλέσει δυσκολία στην βρώση και την κατάποση, στην ακράτεια, στην απώλεια της ομιλίας και σημαντική απώλεια βάρους.

Ο κίνδυνος ανάπτυξης Alzheimer θα μπορούσε να μειωθεί διατηρώντας τον εγκέφαλο ενεργό, καθώς και με την τακτική άσκηση και τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις.

ΠΗΓΗ: www.iatropedia.gr  ,  www.express.co.uk

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί τσακωνόμαστε περισσότερο με αυτούς που αγαπάμε

Efi Nika

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika

Σκούρες γραμμές στα νύχια: Αιμάτωμα ή καρκίνος; – Πως να τα ξεχωρίσετε – Τι πρέπει να προσέξετε

Newsitamea@