Newsitamea.gr
ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΜΕΑ

Το μόνο που ήθελε ήταν μια θέση στάθμευσης για άτομα με αναπηρία!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Claire_Lomas1

Το μόνο που ήθελε ήταν μια θέση στάθμευσης για άτομα με αναπηρία!!!

Η μαμά δραστηριοποιείται, όταν το τοπικό συμβούλιο καθυστερεί να της δώσει χώρο στάθμευσης για αναπήρους .

Το μόνο που ήθελε η Κλαίρ Λόμας ήταν μια θέση στάθμευσης για άτομα με αναπηρία έξω από το σχολείο της 4χρονης κόρης της αλλά μετά από 6 μήνες αναμονής, ώστε το συμβούλιο της κομητείας να ολοκληρώσει τη διεργασία, η υπομονή της εξαντλήθηκε.

Η Λόμας έμεινε παράλυτη από το στήθος και κάτω ύστερα από ένα ατύχημα ιππεύοντας άλογο το 2007 κια χρησιμοποιεί χειροκίνητο αναπηρικό καρότσι για τις δουλειές της.Πρώτα έκανε αίτηση στο τοπικό συμβούλιο της επαρχείας του Λίσεστερ να της φτιάξουν ένα σημείο στάθμευσης έξω από το Δημοτικό σχολείο Γκρέιτ Ντάλμπυ τον περασμένο Απρίλη και, ενώ συμφώνησαν,όφειλαν να το πράξουν μέχρι να πάει η κόρη της Λόμας, Μέισι, πρώτη μέρα στο σχολείο.

‘’Το ζήτησα και το ξαναζήτησα όλο το καλοκαίρι, όμως τίποτα δεν έγινε’’, είπε η Λόμας στο περιοδικό ‘’Μίρρορ’’.’’Ήταν η πρώτη μέρα στο σχολείο για την κόρη μου και ήταν μεγάλη μέρα και για μένα και για κείνη αλλά έπρεπε να τη στείλω στην αρχή του λόφου κοντά στο σχολείο με άλλον γονέα. Ήθελα να τη δω μέσα στο σχολείο της μα δεν μπορούσα.’’

Τότε η Λόμας τηλεφώνησε στο συμβούλιο να μάθει πότε θα σχεδίαζαν το σημείο στάθμευσης γι’αυτήν και ,όταν της απάντησαν ότι δεν έχει οριστεί ημερομηνία,τους είπε ότι είχε σκοπό να το σχεδιάσει μόνη της.Η Λόμας και μια φίλη της χρησιμοποίησαν μεμβράνες πολυγράφου και μπογιά σε σπρέι και τελείωσαν τη δουλειά σε λιγότερο από μία ώρα. Η Λόμας είπε στο ‘’Μίρρορ’’ ότι η Μέισι διάλεξε τα χρώματα της μπογιάς.

Ένας εκπρόσωπος του συμβουλίου του Λίσεστερ είπε στο περιοδικό ότι είχαν ζητήσει συγγνώμη για την καθυστέρηση και τη φασαρία.

Η Λόμας έχει τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιηθεί στο να εγείρει το ενδιαφέρον των ανθρώπων για τα άτομα με αναπηρίες.Το 2012 περπάτησε στο Μαραθώνιο του Λόνδίνου με μιας υψηλής τεχνολογίας ειδική στολή και σύμφωνα με την ιστοσελίδα της είναι υπερήφανος υποστηρικτής του Ιδρύματος Νίκολς για το τραύμα στη σπονδυλική στήλη.

Claire_Lomas1

Claire_Lomas1

Επιμέλεια :  Μ. Σοφία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ντροπή: Γνωστός ινφλουένσερ «σφίχτης» κοροϊδεύει παιδί με αναπηρία στο γυμναστήριο, χιλιάδες αντιδράσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika

Γι’αυτό το είπε τώρα: Η αλήθεια πίσω από την ανακοίνωση της Κέιτ Μίντλετον για τον καρκίνο και ο σοβαρός λόγος

Efi Nika