Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Το μηλόξιδο διώχνει τον λόξιγκα και κάνει καλό με τρόπους που δεν είχαμε φανταστεί

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Στο εξωτερικό είναι πολύ διαδεδομένο και ο λόγος είναι ότι εκτός από γευστικό, είναι και πολύ ωφέλιμο.

Γνωρίστε το μηλόξιδο και βάλτε το στην κουζίνα σας, γιατί τα οφέλη του είναι πολλά και διαφορετικά.

Βοηθά σε στομαχικά προβλήματα: Μαζί με λίγο νερό, το μηλόξιδο φαίνεται πως έχει αντιβιοτικές ιδιότητες βοηθώντας σε βακτηριακές μολύνσεις που οδηγούν σε διάρροια, ενώ η πεκτίνη του ανακουφίζει τους εντερικούς σπασμούς.

Διώχνει το λόξιγκα: Μια κουταλιά μηλόξιδο αρκεί!

Ανακουφίζει τον πονόλαιμο: Δημιουργεί ένα όξινο περιβάλλον για τα μικρόβια, τα οποία δεν μπορούν τελικά να επιζήσουν. Αναμείξτε ¼ του φλιτζανιού μηλόξιδο με ¼ του φλιτζανιού ζεστό νερό και κάντε γαργάρες κάθε ώρα.

Ρίχνει τη χοληστερίνη: Μπορεί να μην κάνει θαύματα, αλλά η καθημερινή κατανάλωσή του φαίνεται πως ρίχνει την κακή LDL χοληστερίνη σύμφωνα με μελέτη του 2006 σε ποντίκια.

Αποτρέπει τη δυσπεψία: Αναμείξτε 1 κουτ. του γλυκού μέλι με 1 κουτ. του γλυκού μηλόξιδο σε λίγο ζεστό νερό και πιείτε το μισή ώρα πριν το φαγητό.

Καθαρίζει τη βουλωμένη μύτη: Αν ταλαιπωρήστε από «μπούκωμα» αναμείξτε 1 κουτ. του γλυκού μηλόξιδο σε 1 ποτήρι νερό και πιείτε το. Το κάλιό του λεπταίνει τη βλέννα.

Βοηθά στην απώλεια βάρους: Το οξικό οξύ του μειώνει την όρεξη, αυξάνει το μεταβολισμό και μειώνει την κατακράτηση υγρών.

Καταπολεμά τη δυσάρεστη αναπνοή: Κάντε γαργάρες με μηλόξιδο ή πιείτε1 κουτ. του γλυκού μαζί με νερό προκειμένου να εξαλειφθούν τα βακτήρια που προκαλούν δυσάρεστες οσμές.

Αντιμετωπίζει την ακμή: Οι αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες κρατούν την ακμή υπό έλεγχο και φέρνουν ισορροπία στο pH της επιδερμίδας σας.

Μηλόξυδο Για Αδυνάτισμα, Δίαιτα, Κυτταρίτιδα

Μηλόξυδο Για Αδυνάτισμα;

Το daily-news.gr  αναφέρει οτι μόνη επιστημονική μελέτη σχετικά με το μηλόξυδο και το αδυνάτισμα εκπονήθηκε στην Ιαπωνία. Στο πλαίσιο της μελέτης, διαπιστώθηκε ότι η ομάδα που είχε προσθέσει μηλόξυδο στην διατροφή τηςείχε χάσει περισσότερα κιλά, αν και η διαφορά δεν ήταν μεγάλη.

Ωστόσο, οι συμμετέχοντες ξαναπήραν τα κιλά που έχασαν μετά την ολοκλήρωση της μελέτης. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι ίσως το μηλόξυδο ενεργοποιεί συγκεκριμένα γονίδια που ελέγχουν την διάσπαση του λίπους στο σώμα.

Το θαυματουργό «μηλόξυδο για αδυνάτισμα» μπορεί να σας βοηθήσει στην προσπάθεια σας ενεργοποιώντας το μεταβολισμό σας, αρκεί να το πίνετε 3 φορές την ημέρα μετά το φαγητό.

Δεν είναι δύσκολο. Απλά βάλτε σε ένα ποτήρι νερό μια κουταλιά του γλυκού μηλόξυδο και πιείτε μισή ώρα μετά το φαγητό. Είναι σημαντικό το μηλόξυδο να είναι καλής ποιότητας και το καλύτερο είναι το σπιτικό.

Μηλόξυδο Για Την Κυτταρίτιδα!

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ξύδι του μήλου για να καταπολεμήσετε την κυτταρίτιδα. Δεν είναι δύσκολο και σίγουρα αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε.

Διώξτε την κυτταρίτιδα με μηλόξυδο

Σας δίνουμε την συνταγή που διαβάσαμε στο ekriti.gr:

Συστατικά:

  • 1 κούπα μηλόξυδο
  • 1/3 της κούπας ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής:

  • Ανακατέψτε το μηλόξυδο και το ελαιόλαδο σε αναλογίες 3 προς 1 και σε ποσότητες που εσείς θέλετε.
  • Απλώστε στην περιοχή που παρουσιάζει κυτταρίτιδα και κάντε μασάζ για 10 λεπτά.
  • Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
  • Επαναλάβετε τη διαδικασία 3-4 φορές την εβδομάδα.

Έτσι Θα Φτιάξετε Σπιτικό Μηλόξυδο

Δεν είναι δύσκολη η συνταγή που βρήκαμε στο giatrosofia.com, αλλά χρειάζεται υπομονή, αφού θα πρέπει να αφήσετε αρκετό καιρό τα μήλα σας πριν αποκτήσετε το πολυπόθητο σπιτικό μηλόξυδο που φτιάξατε με τα χεράκια σας!

Μπορείτε να το φτιάξετε κάπως έτσι:

  1. Μέσα σε ένα μεγάλο γυάλινο δοχείο βάλτε ολόκληρα ξινόμηλα, αφού πρώτα τα χαρακώσετε σε αρκετά σημεία, και βάλτε νερό τόσο μέχρι να σκεπαστούν όλα.
  2. Ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και ένα ποτηράκι κονιάκ.
  3. Κλείστε το καλά με τουλπάνι και αφήστε το σε ηλιόλουστο μέρος για δύο μήνες.
  4. Στραγγίστε καλά με φίλτρο γαλλικού καφέ και αποθηκεύστε το μηλόπιτα σας σε δοχεία σε σκιερό μέρος.
  • Η αναλογία για τη ζάχαρη είναι 1 κουταλιά της σούπας για κάθε 10 λίτρα νερού.
  • Η αναλογία για το κονιάκ είναι 1 ποτηράκι για κάθε 10 λίτρα νερού.

Δοκιμάστε Το Σήμερα

Είναι πολύ φθηνό, υπάρχει σε όλα τα παντοπωλεία και σούπερ μάρκετ και σίγουρα είναι απαραίτητο στην κουζίνα σας.

ξύδι από μήλο για αδυνάτισμα

Μπορεί να μην έχει τόσο ξεκάθαρες ή ακόμα και εμφανείς αποδείξεις ότι μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε μερικά κιλά, μπορεί όμως να καθαρίσει τον οργανισμό σας και να σας χαρίσει αν μη τι άλλο πιο λαμπερό δέρμα.

Υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι είναι χαμένος χρόνος το να ασχοληθείτε μαζί του. Κάποιο άλλοι ορκίζονται ότι με το μηλόξυδο για αδυνάτισμα ή και απλά για δίαιτα με οποιονδήποτε στόχο, έχουν βρει την λύση στα προβλήματα τους. Δοκιμάστε το και αφήστε μας ένα σχόλιο!

ΠΗΓΗ: www.clickatlife.gr / www.diaita.net.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς θα μειώσετε τη χοληστερίνη μέσω της διατροφής

newsitamea

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika