Newsitamea.gr
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Το ημερολόγιο μιας μητέρας στο τέταρτο στάδιο καρκίνου, στην κόρη της

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

diary00001.jpg

Το ημερολόγιο μιας μητέρας στο τέταρτο στάδιο καρκίνου, στην κόρη της

«Ελπίζω να είναι παρηγορητικό για εκείνη, Θέλω να θυμάται πόσο πολύ την αγαπώ»

Μια νεαρή μητέρα από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, διαγνώσθηκε με καρκίνο του στήθους σε τελικό στάδιο, και αυτό που τώρα επιθυμεί είναι να αφήσει στη λατρεμένη της κόρη ένα ημερολόγιο μέσα από το οποίο θα «ζει» για πάντα.

Η 30χρονη Marisa Calo, έμαθε πως πάσχει από καρκίνο του στήθους, σε τελικό στάδιο, τον Ιανουάριο του 2013 όταν ήταν μόλις 27 ετών. Τότε, η μονάκριβή της Avia, ήταν 18 μηνών. Όπως γράφει το Australian Women’s Weekly, η Marisa έμαθε, μόλις την επόμενη εβδομάδα των δυσάρεστων νέων, ότι ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί της. Τόσο εκείνη, όσο και ο 42χρονος σύζυγός της Steve αναγκάστηκαν να πάρουν μια σπαρακτική απόφαση – να τερματιστεί η εγκυμοσύνη ώστε να ξεκινήσει η χημειοθεραπεία.

Η Marisa προχώρησε σε μαστεκτομή, ολοκλήρωσε τις χημειοθεραπείες και τις καθημερινές ακτινοβολίες και ξεκίνησε τη φαρμακευτική αγωγή. Ωστόσο, έπειτα από ένα χρόνο θεραπείας, τα νέα ήταν αποκαρδιωτικά. Βρισκόταν στο τέταρτο στάδιο του καρκίνου του μαστού και ο καρκίνος είχε κάνει μετάσταση στους πνεύμονες. «Μέχρι τότε, είχα ολοκληρώσει τρεις διαφορετικούς τύπους χημειοθεραπείας, και τέλη του περασμένου έτους, προχώρησα σε επέμβαση για την αφαίρεση του καρκίνου από τους πνεύμονες. Μέχρι στιγμής, ο καρκίνος είναι ανίατος αλλά αντιμετωπίσιμος. Είμαι τυχερή που ακόμα είμαι ακόμα καλά. Οι χημειοθεραπείες μου προκαλούν κούραση και η κόρη μου το βλέπει αυτό», αναφέρει η νεαρή μητέρα.

Η Marisa, όπως διαβάζουμε, έχει δημιουργήσει ένα ημερολόγιο, κάτι σαν ενθύμιο που προορίζεται για την κόρη της. Έχει τον τίτλο Letters For Avia (γράμματα για την Avia) – ένα λεύκωμα γεμάτο με γράμματα και ιστορίες που καταγράφουν το «ταξίδι» του καρκίνου της, και μια σειρά από οικογενειακές στιγμές.

«Είναι όλα όσα δεν θα μπορέσω να μοιραστώ μαζί της, γι αυτό ήθελα να βεβαιωθώ ότι θα μάθει όλα τα πράγματα που θέλω να ξέρει για μένα και τη ζωή μου – τα παιδικά μου χρόνια, πώς ήμουν ως έφηβη, την άποψη μου για μια σειρά από θέματα και καταγραφή των εμπειριών μου. Απλά θέλω να γνωρίζει όλα αυτά τα πράγματα», εξηγεί.

«Ελπίζω να είναι παρηγορητικό για εκείνη όταν θα κοιτάζει το βιβλίο, και θα νοιώθει ευτυχισμένη γνωρίζοντας ότι μου πήρε αρκετό χρόνο για να το φτιάξω. Θέλω να θυμάται πόσο πολύ την αγαπώ», συμπληρώνει η συγκλονιστική γυναίκα.

diary00001

diary2

diary3

diary4

diary5

diary6

www.newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Της “κακομοίρας” σε κηδεία: Αυτό που είπε η σύζυγος του νεκρού σόκαρε τους συγγενείς του και έγινε ο κακός χαμός

M M

Θλίψη για τον Φίλιππο: Έφυγε από τη ζωή μόλις στα 46 χρόνια του, άφησε πίσω του 2 κοριτσάκια

Efi Nika

Μπαμπάς βούτηξε στη θάλασσα και έσωσε την κόρη του που την παρέσυραν τα κύματα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika