Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Τις περισσότερες μέρες, η γυναίκα που έχει Αλτσχάιμερ τον ξεχνάει. Όμως, πάντα θυμάται το γιο της όταν τραγουδάνε

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το Αλτσχάιμερ είναι μία ασυνήθιστα σκληρή ασθένεια για όποιον την έχει γευτεί από πρώτο χέρι. Είναι μία εκφυλιστική ασθένεια και αποτελεί μία από τις βασικές αιτίες της άνοιας. Παρουσιάζεται με μία πληθώρα συμπτωμάτων όπως η μικρή βραχυπρόθεσμη μνήμη, τα μειωμένα κίνητρα, ο αποπροσανατολισμός, η δυσκολία στην ομιλία και η δυσκολία αναγνώρισης οικείων προσώπων.

Παρόλο που ακόμη δεν έχει βρεθεί θεραπεία για το Αλτσχάιμερ, δεν γνωρίζουμε τίποτα σχετικά με τη διαδικασία εκφύλισης της μνήμης, δηλαδή τι ξεχνούν αυτά τα άτομα και με ποια σειρά. Για παράδειγμα, η μουσική είναι λιγότερο δύσκολο να ξεχαστεί σε σχέση με άλλα πράγματα. Έχοντας αυτά κατά νου, σας παρουσιάζουμε αυτό το όμορφο βίντεο μεταξύ ενός γιου και της μητέρας του.

Το βίντεο αναρτήθηκε στο YouTube από τον Μπράιαν Ράιντιγκς και παρουσιάζεται τόσο ο ίδιος όσο και η 88χρονη μητέρα του ενώ τραγουδάνε ντουέτο παίζοντας κιθάρα. Παρόλο που η μητέρα του ζει σε εγκατάσταση υποβοηθούμενης διαβίωσης και πολλές φορές δυσκολεύεται να επικοινωνήσει ή να θυμηθεί ακριβώς τι γίνεται, ο Ράιντιγκς παρατήρησε ότι τα μάτια της πάντοτε φωτίζονται όταν τραγουδούν ή παίζουν μουσική μαζί. Έχοντας αυτό κατά νου, αποφάσισε να τραβήξει βίντεο αυτές τις στιγμές για τις μετέπειτα γενιές.

Παρόλο που η ιστορία είναι συγκινητική αυτή καθ’ αυτή, δεν μας πληγώνει καθώς και οι δυο τους έχουν υπέροχες φωνές που εναρμονίζονται μεταξύ τους τέλεια. Παρόλο που η μητέρα του μπερδεύει κάποιες λέξεις εδώ κι εκεί, ο γιος της την επαναφέρει με το δικό του τραγούδι και το χαμογελαστό του πρόσωπο. Όπως έγραψε και στην περιγραφή του βίντεο: «Τον περισσότερο καιρό μου λείπει η μητέρα μου. Όμως πάντοτε επιστρέφει όταν τραγουδάμε».

Η ιστορία αυτή μας αγγίζει την καρδιά για πολλούς λόγους. Αρχικά, η σχέση μεταξύ μάνας και γιου είναι θερμή και φιλική όπως θα ήλπιζε ο καθένας να έχει με τους γονείς του σε μεγάλη ηλικία. Επίσης, αποτελεί ένδειξη ότι η μουσική έχει τη δύναμη να φέρνει τους ανθρώπους κοντά και κρατάει το νου δραστήριο και ζωντανό. Και ο πιο «γλυκόπικρος» λόγος είναι ότι το βίντεο αυτό μας υπενθυμίζει να εκτιμούμε τις μοναδικές στιγμές που περνούμε με τους γονείς και τους οικείους μας όταν μπορούμε.

Επιμέλεια κειμένου   Σωτηριάδου Χριστίνα

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έπιασε το στήθος του και σωριάστηκε μέσα στο γήπεδο: Σοκ στον αγώνα Ουντινέζε – Ρόμα, «πάγωσαν» οι παίκτες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Σε εσένα που μεγαλώνεις τον μελλοντικό άντρα της κόρης μου

Efi Nika

Μητέρα δίχασε με τις απόψεις της όλους του γονείς: «Δεν βγάζω τις ψείρες από τη κόρη μου γιατί είμαι βίγκαν» – ΦΩΤΟ

Efi Nika