Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Της χρωστούσε η ζωή! Η απίστευτη ιστορία του 3χρονου κοριτσιού που συγκίνησε την Κίνα!!!-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

4

Έμεινε 12 ώρες στην αγκαλιά του νεκρού πατέρα της. Ήταν η αυτοθυσία του εκείνη που την έσωσε. Η διάσωση της 3χρονης Γου Νινγκσί συγκίνησε την Κίνα και όχι μόνο. Η ιστορία της σύντομης ζωής της που έρχεται στο φως, συγκινεί ακόμη περισσότερο.

Έμεινε 12 ώρες στην αγκαλιά του νεκρού πατέρα της. Ήταν η αυτοθυσία του εκείνη που την έσωσε. Η διάσωση της 3χρονης Γου Νινγκσί συγκίνησε την Κίνα και όχι μόνο. Η ιστορία της σύντομης ζωής της που έρχεται στο φως, συγκινεί ακόμη περισσότερο.

Το μικρό κοριτσάκι ανασύρθηκε ζωντανό την Τρίτη (11.10.2016) από τα ερείπια, 14 ώρες μετά την κατάρρευση τεσσάρων κτιριακών συγκροτημάτων στην ανατολική Κίνα. Η Γου Νινγκσί ήταν μέσα σε ένα από τα κτίρια με τη μαμά της και τον μπαμπά της. Το γεγονός πως εκείνος έγειρε το σώμα του “σκεπάζοντάς” την, της έσωσε τη ζωή. Από την τραγωδία στη πόλη Γουενζού στην επαρχία Ζεζιάνγκ της ανατολικής Κίνας έχασαν τη ζωή τους 22 άνθρωποι. Οι δυο ήταν οι γονείς της μικρής.

Το συγκλονιστικό είναι πως το παιδί βρισκόταν στο κτίριο γιατί είχε πάει… επίσκεψη στους γονείς της. Ναι, επίσκεψη. Το 3χρονο κοριτσάκι έμενε με τον παππού του! Η Γου Νινγκσί εντοπίστηκε τη Δευτέρα το βράδυ από τους διασώστες στα ερείπια των πενταώροφων κτιρίων, τα οποία κατέρρευσαν. Ήταν ελαφρά τραυματισμένη, είχε περάσει 14 ώρες στα ερείπια στα χέρια του νεκρού πατέρα του, ενός εργάτη 26 ετών ο οποίος χρησιμοποίησε ως ασπίδα το σώμα του για να προστατεύσει την κόρη του. Από την καταστροφή επέζησαν μόλις 6 άνθρωποι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Zhengzhou Evening News, το τρίχρονο κορίτσι έμενε με τον παππού του στην Τσόνγκινγκ, μια πόλη περισσότερα από 1.700 χιλιόμετρα μακριά από τη Γουενζού. Μόλις την προηγουμένη ημέρα είχε επιστρέψει σπίτι του για να επισκεφθεί τους γονείς του. Η μητέρα και ο παππούς του κοριτσιού βρέθηκαν επίσης νεκροί δίπλα στο μικρό παιδί.

Στο κτιριακό συγκρότημα ζούσαν κυρίως εργάτες από άλλες περιοχές, καθώς στην Κίνα ζουν δεκάδες χιλιάδες εσωτερικοί μετανάστες οι οποίοι εργάζονται σε επικίνδυνες συνθήκες στις παράκτιες μητροπόλεις.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τουλάχιστον 277 εκατομμύρια εργάτες από την επαρχία συσσωρεύονται στις πλούσιες μητροπόλεις της ανατολικής και νότιας Κίνας προκειμένου να εργαστούν σε δύσκολες και κακοπληρωμένες δουλειές, χωρίς ασφάλιση, άδεια διαμονής και άρα χωρίς μια θέση στο σχολείο για τα παιδί τους.

Οι εσωτερικοί μετανάστες συχνά αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το παιδί τους στους παππούδες. Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, περίπου 61 εκατομμύρια παιδιά ζουν με τους παππούδες τους για τον λόγο αυτό και βλέπουν τους γονείς τους μία φορά το χρόνο, στις διακοπές για το κινεζικό νέο έτος.

Δύο ημέρες μετά το δυστύχημα τα αίτιά του εξακολουθούν να ερευνώνται, σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα. Οι σφοδρές βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με την κακής ποιότητας κατασκευή των κτιρίων τα οποία είχαν οικοδομηθεί από τους ίδιους τους κατοίκους της περιοχής, στην πλειονότητά τους εργάτες, φαίνεται ότι ευθύνονται για το δυστύχημα, πρόσθεσε το τηλεοπτικό δίκτυο.

Σύμφωνα με το Associated Press, επιπλέον όροφοι κτίστηκαν αυθαίρετα με την πάροδο των χρόνων με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση των θεμελίων τους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγε στο γκαράζ και ήπιε φυτοφάρμακο: Διπλή τραγωδία στην Κρήτη, αυτοκτόνησαν και οι δύο μέσα σε λίγες ώρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika