Newsitamea.gr
AMEA news ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Την χορήγηση ολόκληρου του ποσού του προνοιακού επιδόματος στους δικαιούχους από τις Τράπεζες ζητάνε τα ΑμεΑ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

proniaka-epidomata

Την χορήγηση ολόκληρου του ποσού του προνοιακού επιδόματος στους δικαιούχους από τις Τράπεζες ζητάνε τα ΑμεΑ

Ζωτικής σημασίας το προνοιακό αναπηρικό επίδομα

Την άμεση παρέμβαση του νέου υπουργού Οικονομικών για τη χορήγηση ολόκληρου του ποσού του προνοιακού αναπηρικού επιδόματος στους δικαιούχους από τις Τράπεζες ζητάει με επιστολή της η ΕΣΑμεΑ.

Η πλειοψηφία των δικαιούχων προνοιακού επιδόματος, το οποίο δίνεται ανά δίμηνο, αδυνατεί να καλύψει ακόμα και τις πιο βασικές τους ανάγκες. Η καταβολή του είναι ζωτικής σημασίας για την αυτοεξυπηρέτησή τους, δεδομένης της ανάγκης άμεσης κάλυψης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Ζητείται να προβεί η Κυβέρνηση στις απαραίτητες ρυθμίσεις, ώστε οι δικαιούχοι του προνοιακού επιδόματος να έχουν την δυνατότητα να λάβουν από τα γκισέ όλων των τραπεζών ολόκληρο το ποσό του επιδόματος, όταν οι Δήμοι της χώρας το χορηγήσουν σε αυτές.

Οι αντοχές των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους εξαντλούνται.

 

Ζητείται η άμεση παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών για τη χορήγηση ολόκληρου του ποσού του προνοιακού αναπηρικού επιδόματος στους δικαιούχους από τις Τράπεζες

 

Κύριε Υπουργέ,
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) – που αποτελεί τον τριτοβάθμιο κοινωνικό και συνδικαλιστικό φορέα των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους στη χώρα, επίσημα αναγνωρισμένο δια του Ν.2430/96 (ΦΕΚ 156Α/10.7.96) Κοινωνικό Εταίρο της ελληνικής Πολιτείας σε ζητήματα αναπηρίας και ιδρυτικό μέλος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, του μεγαλύτερου φορέα εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο, διαθέτουσα σήμερα διαχειριστική επάρκεια Β΄ και Γ΄ Τύπου για την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων πράξεων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 και διαπίστευση φορέα παροχής προγραμμάτων «Δια Βίου Μάθησης» – με την παρούσα επιστολή της, αφού πρώτα σας συγχαρεί για την ανάληψη των νέων καθηκόντων σας και σας ευχηθεί καλή δύναμη στην πολύ δύσκολη αυτή κοινωνικοοικονομική περίοδο για τη χώρα μας, επιθυμεί να θέσει υπόψη σας ένα σημαντικό ζήτημα που αφορά στα άτομα με αναπηρία σχετικά με τη καταβολή των προνοιακών επιδομάτων τους.

Ενημερωθήκαμε ότι βάσει της υπ’ αριθ. πρωτ. 22173/30-06-2015 απόφασης του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα κατανεμηθεί ποσό ύψους 112.804.304,29 Ευρώ σε Δήμους της χώρας από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2015 με σκοπό την καταβολή προνοιακών αναπηρικών επιδομάτων στους δικαιούχους για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο 2015.

Αυτές τις ημέρες ο ελληνικός λαός υφίσταται τρομερή ταλαιπωρία και βιώνει τις πρωτοφανείς συνέπειες της αρνητικότατης κοινωνικοοικονομικής συγκυρίας και κατάστασης που έχει περιέλθει η χώρα, την οποία έρχονται να συμπληρώσουν και οι εικόνες που εμφανίζουν καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες να συνωστίζονται έξω από τα ATM των τραπεζών της χώρας.

Οι επιπτώσεις από την εν’ λόγω κατάσταση είναι ακόμη μεγαλύτερες για τα άτομα αναπηρία που είναι δικαιούχοι προνοιακού επιδόματος. Όσοι από αυτούς διαθέτουν κάρτα ανάληψης δεν μπορούν να υποστούν την πολύωρη ταλαιπωρία στα ATM προκειμένου να λάβουν το μικρό ποσό (60€ ή 50€) που σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες διατάξεις δικαιούνται.
Η πλειοψηφία των δικαιούχων προνοιακού επιδόματος, το οποίο δίνεται ανά δίμηνο, αδυνατεί να καλύψει ακόμα και τις πιο βασικές τους ανάγκες. Η καταβολή του είναι ζωτικής σημασίας για την αυτοεξυπηρέτησή τους, δεδομένης της ανάγκης άμεσης κάλυψης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Ως εκ τούτου, ζητάμε από την Κυβέρνηση να επιδείξει το κοινωνικό της πρόσωπο και να προβεί στις απαραίτητες ρυθμίσεις, ώστε οι δικαιούχοι του προνοιακού επιδόματος να έχουν την δυνατότητα να λάβουν από τα γκισέ όλων των τραπεζών ολόκληρο το ποσό του επιδόματος, όταν οι Δήμοι της χώρας το χορηγήσουν σε αυτές.
Κύριε Υπουργέ,

Οι αντοχές των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους εξαντλούνται. Ζητούμε τη δική σας παρέμβαση ώστε οι αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να ικανοποιηθεί το προαναφερόμενο αίτημα μας. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ  , Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΧΡ. ΝΑΣΤΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΣΑμεΑ: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία από το «Τουρισμός για όλους»

Efi Nika

Έχω παιδί με Αναπηρία που περπατά το δικό του, μοναχικό μονοπάτι στη ζωή

Efi Nika

Βγήκε μόνο vεκρός: Πέθανε ο άνθρωπος με τον «σιδερένιο πνεύμονα» – Έζησε 72 χρόνια μέσα στο σωλήνα και σπούδασε νομική

Penni Syggrou