Newsitamea.gr
AMEA news

Ένταξη των ΑμεΑ στην αγορά εργασίας-Την άμεση εφαρμογή του 15% στις προσλήψεις του ΑΣΕΠ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Με στόχο την ένταξη των ΑμεΑ στην αγορά εργασίας, η συνομοσπονδία του χώρου, διεκδικεί την κάλυψη ποσοστού 15% των θέσεων που προκηρύσσονται από το ΑΣΕΠ.

Συγκεκριμένα η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία σε ανακοίνωσή της με τίτλο «Δώστε τέλος στην εργασιακή ανασφάλεια των ΑμεΑ», αναφέρει: «Τον προβληματισμό της για την καθυστέρηση της έκδοσης υπουργικής απόφασης για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 25 του ν. 4440/2016, που αφορά στην κάλυψη ποσοστού 15% των θέσεων που προκηρύσσονται από το ΑΣΕΠ από τα άτομα με αναπηρία και τα μέλη των οικογενειών τους, ώστε να αρχίσει άμεσα η εφαρμογή αυτού του τόσο σημαντικού μέτρου που αφορά στην επαγγελματική αποκατάσταση των ατόμων με αναπηρία και των μελών των οικογενειών τους, εκφράζει με επιστολή της η ΕΣΑμεΑ.

Σχεδόν καθημερινά προκηρύσσονται θέσεις εργασίας μέσω ΑΣΕΠ στις οποίες όμως δεν συμπεριλαμβάνεται η κατηγορία των ατόμων με αναπηρία και των μελών των οικογενειών τους και αυτό διότι δεν έχει εκδοθεί ακόμα η απαιτούμενη υπουργική απόφαση για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 25, η οποία προβλέπεται στην παρ. 10 του εν λόγω άρθρου του νόμου 4440/2016″.

Ακολούθως, τονίζεται πως: «Η Συνομοσπονδία και σύσσωμο το αναπηρικό κίνημα της χώρας υποδέχτηκε πολύ θερμά και με ανακούφιση τη δικαίωση αυτού του πολύ σημαντικού αιτήματος των ατόμων με αναπηρία. Όμως ακόμα και μετά την ψήφιση του ν. 4440 που δικαιώνει αυτό το αίτημα για ισότιμη συμμετοχή στην εργασία, συνεχίζεται ο αποκλεισμός τους από το δικαίωμά τους σε αυτήν.

Ως εκ τούτου, ζητείται είτε η άμεση έκδοση υπουργικής απόφασης για τον ορισμό των δικαιολογητικών και κάθε άλλου σχετικού θέματος για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 25 του ν. 4440/2016, όπως άλλωστε προβλέπεται στην παρ. 10 του εν λόγω άρθρου, είτε η άρση του συγκεκριμένου εμποδίου με την κατάργηση των παρ. 10 και 11 του άρθρου 25 με την ψήφιση τροπολογίας την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, προκειμένου να μην καθυστερήσει περισσότερο η εφαρμογή αυτού του τόσο σημαντικού μέτρου».

Δημόσιο: Χιλιάδες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

Μ.Μ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea

Σύνδρομο Down: Ποιοι είναι οι τρεις τύποι του; – Πώς ανιχνεύεται

Penni Syggrou