Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

“Τιμωρούν” όσους πληρώνουν με μετρητά τους φόρους στα γκισέ!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Όσοι πάτε στα γκισέ των τραπεζών για να πληρώσουν, στο τέλος Ιουλίου, την πρώτη δόση για το φόρο εισοδήματος, θα βρεθείτε αντιμέτωποι με μια μάλλον δυσάρεστη έκπληξη: θα πρέπει να πληρώσουν και… προμήθεια γιατί θα πληρώσουν με μετρητά και όχι με πλαστικό χρήμα ή ηλεκτρονικά!

Οι πληρωμές φόρων στα γκισέ των τραπεζών με μετρητά θα έχουν και… προμήθεια. Αυτή είναι η απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και έχει στόχο να επεκταθούν οι πληρωμές φόρων μέσω του πλαστικού χρήματος ή μέσω άλλων ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Η σχετική απόφαση του επικεφαλής της Αρχής, Γιώργου Πιτσιλή αναμένεται να δημοσιευτεί εντός της ημέρας (13.07.2017). Θα προβλέπει ότι οι φορολογούμενοι που θα πληρώνουν με μετρητά τους φόρους τους στα γκισέ θα καταβάλλουν σχετική προμήθειαΕξαίρεση θα προβλέπεται μόνο για τους ηλικιωμένους άνω των 70 ετώντους ανάπηρους και όσους κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές και μόνο για πληρωμές δόσεων φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ.

Όλοι οι άλλοι φορολογούμενοι που θα πληρώνουν με ηλεκτρονικό τρόπο (κάρτες, Ιντερνετ κ.λπ.) τις φορολογικές τους υποχρεώσεις θα εξακολουθούν να απαλλάσσονται από το βάρος των προμηθειών, το οποίο θα επιβαρύνει όπως και σήμερα το δημόσιο.

Με τον τρόπο αυτόν η ΑΑΔΕ στοχεύει στην εξοικονόμηση δημοσίων δαπανών περίπου 10 εκατ. ευρώ το χρόνο που καταβάλλονται στις τράπεζες με τη μορφή προμηθειών από όσους πληρώνουν με μετρητά στο ταμείο αλλά και να περιορίσει το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που γίνεται με τον τρόπο αυτόν.

Για το Δημόσιο, το κόστος των προμηθειών που καταβάλλει έως σήμερα στις τράπεζες για τις συνολικές πληρωμές των φορολογούμενων εκτιμάται σε 18,7 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για όλες τις προμήθειες, που αφορούν σε πληρωμές φόρων και τελών στις τράπεζες. Με την αλλαγή του καθεστώτος, εκτιμάται ότι το κόστος αυτό θα περιοριστεί στα 7 εκατ. ευρώ.

Και αυτό γιατί με βάση το νέο καθεστώς το δημόσιο θα επιβαρύνεται μόνο με τις προμήθειες των ηλεκτρονικών πληρωμών και με τις πληρωμές στο γκισέ των ειδικών κατηγοριών φορολογούμενων που θα εξαιρεθούν από το μέτρο.

Στο σχεδιασμό της ΑΑΔΕ για εξοικονόμηση δαπανών συμπεριλαμβάνονται και συγχωνεύσεις- συστεγάσεις εφοριών. Με βάση τις εκτιμήσεις, υπολογίζεται ότι μπορούν να εξοικονομηθούν περίπου 2,7 εκατ. ευρώ από το κόστος των μισθωμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ – www.newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θλίψη για τον Φίλιππο: Έφυγε από τη ζωή μόλις στα 46 χρόνια του, άφησε πίσω του 2 κοριτσάκια

Efi Nika

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Penni Syggrou

Η χαρά κατέληξε σε εφιάλτη: Πήγε στην Κύπρο να γιορτάσει τα γενέθλιά της και βρέθηκε να χαροπαλεύει στην εντατική

Penni Syggrou