Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Τι θα βλέπει ο “Μεγάλος Αδελφός” της Εφορίας στο Περιουσιολόγιο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το περιουσιολόγιο μπορεί να μην έχει ακόμα συσταθεί, αλλά ανάβει φωτιές, αφού θα καταγραφεί η περιουσία των πολιτών και οι φορολογικοί ελεγκτές θα μπορούν πιο εύκολα να βρουν τα στοιχεία που χρειάζονται για τον έλεγχο.

Το τι θα καταγράφεται στο περιουσιολόγιο δεν έχει προσδιοριστεί με ακρίβεια. Ομως, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου απαντώντας έγγραφα στη Βουλή σε ρώτηση που είχε υποβληθεί επισήμανε ότι:

“Στο περιουσιολόγιο του οποίου η ηλεκτρονική εφαρμογή δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί, θα περιλαμβάνονται κυρίως ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη, εναέρια μέσα μεταφοράς, κατοχή μετοχών, αμοιβαίων κεφαλαίων και εταιρικών μεριδίων. Αντιθέτως δεν θα περιλαμβάνονται οι τραπεζικές καταθέσεις, τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, τα αμοιβαία κεφάλαια εσωτερικού και οι μετοχές σε εταιρείες που έχουν συσταθεί και λειτουργούν σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.δ. 2687/1953 (Α’ 317) και του ν. 27/1975 (Α’ 77).

Η απάντηση δόθηκε σε ερώτηση του βουλευτή Ι. Λαγού για τα δημοσιεύματα εφημερίδων στα οποία αναφέρεται ότι με τη λειτουργία του περιουσιολογίου, θα έχει τη δυνατότητα και το δικαίωμα ο φορολογικός ελεγκτής να ελέγξει ακόμη και τις προσωπικές θυρίδες των πολιτών, αλλά και για τη σύγχυση που έχει δημιουργηθεί για το αν θα δηλώνουν οι φορολογούμενοι όλα τα κινητά μεγάλης αξίας.

www.newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κατασπάραξαν τα σκυλιά: Μωρό 1 έτους είχε τον πιο Tpαγικό θάνατο μέσα στο σπίτι του, σε σοκ οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Της “κακομοίρας” σε κηδεία: Αυτό που είπε η σύζυγος του νεκρού σόκαρε τους συγγενείς του και έγινε ο κακός χαμός

M M

Έρχεται το «καλάθι του νονού»: Τι προϊόντα θα περιέχει και ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι αυτό το Πάσχα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika