Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τι θα άλλαζες;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

9628131696159336978

Τι θα άλλαζες;

 

Όταν βλέπετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη, είστε ευχαριστημένοι με αυτό που κοιτάτε; Υπάρχουν πράγματα που θα θέλατε να φτιάξετε στο σώμα σας; Ακόμα και αν αυτή την αλλαγή δεν θα μπορούσατε να την κάνετε μόνοι σας, αλλά με τη βοήθεια κάποιου πλαστικού χειρούργου; Θα κάνατε αυτό το βήμα για να πλησιάσετε περισσότερο την εικόνα ενός μοντέλου;

Αναμφισβήτητα δεν μας αρέσουν τα πάντα πάνω μας. Πάντα κάτι θα θέλουμε να είναι διαφορετικό. Από τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας, μέχρι τα σωματικά μας προσόντα. Σε αυτή τη ανικανοποίησή μας μεγάλο ρόλο παίζει η εικόνα του “τέλειου σώματος” που προβάλλεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κυριαρχεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μπορεί, για παράδειγμα, εσείς να μην έχετε σκεφτεί ποτέ πως έχετε κάτι επάνω σας, το οποίο δεν συμβαδίζει με το πρότυπο. Ο περίγυρός σας, όμως, μην ανησυχείτε, δεν θα σας αφήσει έτσι. Με την πρώτη ευκαιρία, θα φροντίσει να σας ενημερώσει πως κάτι δεν κάνετε σωστά, πως κάτι θα πρέπει να αλλάξετε.

Μια φωτογραφία που θα αναρτήσετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αρκεί για να λάβετε άπειρα σχόλια. Τα περισσότερα σίγουρα θα είναι κολακευτικά, αλλά θα υπάρχουν και εκείνα που θα σας βάλουν σε σκέψεις. Και αυτή είναι η έμμεση παρενόχληση που οδηγεί μερικές φορές σε ακραίες συμπεριφορές, αν το άτομο που τη δέχεται δεν είναι απόλυτα ευχαριστημένο με τον εαυτό του.

Ακόμα και αν την επόμενη φορά που θα ανεβάσετε μια φωτογραφία, αποφασίσετε να την επεξεργαστείτε πρώτα, ώστε να μην δεχθείτε κανένα αρνητικό σχόλιο, στην πραγματικότητα το σώμα σας και η εικόνα σας δεν αλλάζει. Και τότε τι κάνετε; Προσπαθείτε να τα καταφέρετε, αλλά δεν βλέπετε αποτέλεσμα. Και τότε;

"Τι θα άλλαζες";
Σχεδόν καμία γυναίκα δεν νιώθει ικανοποιημένη με το σώμα της. Αυτό είναι μεγάλο λάθος!

Η λύση είναι το χειρουργικό νυστέρι ή οι εξαντλητικές δίαιτες που βλάπτουν την υγεία; Θα φτάνατε σε τέτοιο σημείο, για να έχετε την εικόνα που οι άλλοι θέλουν να βλέπουν; Που αντικειμενικά δεν μπορούν να αποκτήσουν οι διαφορετικοί σωματότυποι; Και αν ναι, τότε το κάνετε επειδή εσείς το θέλετε ή επειδή αυτό επιβάλει η κοινωνία στην οποία ζούμε;

Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση, που δυστυχώς πλέον πολλές γυναίκες κυρίως παίρνουν. Γιατί πιστεύουν πως μόνο έτσι μπορούν να γίνουν τέλειες. Θα είναι όμως πραγματικές; Η κάθε γυναίκα είναι ξεχωριστή, όπως και το κάθε σώμα. Και όλες οι γυναίκες θα πρέπει να μάθουν να αγαπούν και να φροντίζουν αυτό που έχουν.

Άλλωστε, σύμφωνα με πολλούς ψυχολόγους, την εικόνα που προβάλουμε προς τα έξω την φτιάχνουμε εμείς και η ψυχολογία μας. Αν δεν είμαστε καλά, αυτό φαίνεται. Αν δεν είμαστε ικανοποιημένες, ομοίως. Αν, όμως, πιστεύουμε στον εαυτό μας και είμαστε ικανοποιημένοι από αυτόν, τότε λάμπουμε και αυτή τη φωτεινή εικόνα βλέπουν όλοι γύρω μας.

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια για αντίλογο σε αυτή τη τελειότητα, που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει, από πολλούς οίκους μόδας, περιοδικά και διαφημιστικές. Τα πρόβλημα όμως, γιατί πρόβλημα είναι, δεν έχει λυθεί. Οι αντιλήψεις των ανθρώπων δύσκολα αλλάζουν και τα νέα πρότυπα δύσκολα υιοθετούνται.

Έτσι, ακόμα πολλές γυναίκες παλεύουν για να αποκτήσουν το “τέλειο σώμα”, για να πετύχουν αυτό που οι άλλοι θέλουν να βλέπουν και που είναι το θεωρητικά ωραίο. Δεν είναι λίγες οι φορές που αυτή η προσπάθεια τους οδηγεί σε προβλήματα υγείας. Πρώτη και κύρια η κατάθλιψη. Ακολουθούν οι διατροφικές διαταραχές και τα νευρολογικά προβλήματα.

[youtube id=”PsL7W-GHhJA” width=”620″ height=”360″]

Γιατί μια γυναίκα να φτάσει σε αυτό το σημείο, αντί να μάθει να αγαπάει το σώμα της; Και αν τα καταφέρει να το αγαπήσουν όλοι γύρω της; Δεχτείτε τις ατέλειές σας, γιατί είναι κομμάτι σας. Στο τέλος θα τις αγαπήσετε και στην ερώτηση “Τι θα άλλαζες;”, εσείς θα απαντούσατε “Τίποτα”. Και αυτή είναι η απάντηση που όλοι μας πρέπει να δίνουμε.

 

 

pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύνδρομο Down: Ποιοι είναι οι τρεις τύποι του; – Πώς ανιχνεύεται

Penni Syggrou

10 πράγματα που κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια πριν πάνε για ύπνο

Newsitamea@

Αναιμία: Αυτά είναι τα «ένοχα» σημάδια

newsitamea