Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

Τι συμβαίνει στο σώμα των εφήβων όταν καπνίζουν!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Τι συμβαίνει στο σώμα των εφήβων όταν καπνίζουν

 

Τι συμβαίνει στο σώμα των εφήβων όταν καπνίζουν!!!

 

Αν αρχίσατε το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εφηβείας και συνεχίζετε παρόλο που έχουν περάσει ορισμένες δεκαετίες προετοιμαστείτε για να υποδεχτείτε ένα ρυτιδιασμένο δέρμα, δυσχρωμίες στα δόντια, κίτρινα δάχτυλα και την πιθανότητα ενός πρόωρου θανάτου.  Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί πώς σας επηρεάζει το τσιγάρο ανά ηλικιακή ομάδα.

Ηλικία 20
Κανείς δεν αρχίζει το κάπνισμα πιστεύοντας οτι θα γίνει καπνιστής, αλλά αν πειραματιστείτε είναι εύκολο να εθιστείτε. Οι περισσότεροι ενήλικες καπνιστές είχαν αρχίσει το κάπνισμα στην εφηβεία και οι μισοί από αυτούς θα πεθάνουν από αυτή τη συνήθεια.  Στην ηλικία των 20 ετών και καθώς διανύετε αυτή τη δεκαετία το κάπνισμα ευθύνεται για το γεγονός οτι δεν είστε σε φόρμα, αποκτάτε κάποιες ρυτίδες γύρω από το στόμα και χάνετε πολλά λεφτά. Επιπλέον αν είστε άντρας θα έχετε κάποιες επιπτώσεις και στην ερωτική σας ζωή, καθώς το κάπνισμα ευθύνεται για στυτική δυσλειτουργία.
Ηλικία 30
Διανύετε αυτή τη δεκαετία και ακόμα καπνίζετε? Πλέον λόγω του καπνίσματος τώρα δείχνετε μεγαλύτερος από ότι είστε. Το δέρμα σας, το οποίο έχει στερηθεί το οξυγόνο είναι θαμπό και κουρασμένο. Τα δόντια σας έχουν δυσχρωμίες και τα μαλλιά σας δεν φαίνονται καθόλου υγιή. Αν όλα αυτά δεν είναι αρκετά σκεφτείτε οτι όλες οι τοξίνες του καπνού έχουν κάνει το σώμα σας να έχει κυτταρίτιδα. Αν θελήσετε να κάνετε παιδιά τα πράγματα θα είναι λίγο πιο δύσκολα για εσάς, καθώς το κάπνισμα ευθύνεται για υπογονιμότητα.
Ηλικία 40+
Πλέον το χρονικό διάστημα που καπνίζετε είναι μεγάλο και οι επιπτώσεις στην υγεία σημαντικές. Αν καπνίζετε 20 τσιγάρα την ημέρα για 40 χρόνια ο κίνδυνος για καρκίνο του πνεύμονα είναι περίπου οκτώ φορές μεγαλύτερος από ότι αν καπνίζατε για 20 χρόνια.
Χριστίνα Ι. Μπουντούρη
Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός

 

iatropedia.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κατασπάραξαν τα σκυλιά: Μωρό 1 έτους είχε τον πιο Tpαγικό θάνατο μέσα στο σπίτι του, σε σοκ οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Μπαμπάς βούτηξε στη θάλασσα και έσωσε την κόρη του που την παρέσυραν τα κύματα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Penni Syggrou