Newsitamea.gr
ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑ

Τι συμβαίνει στο σώμα όταν έχετε ψωρίαση-ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τι συμβαίνει στο σώμα όταν έχετε ψωρίαση (βίντεο)

Τι συμβαίνει στο σώμα όταν έχετε ψωρίαση-ΒΙΝΤΕΟ

Η ψωρίαση είναι μια ασθένεια του δέρματος που προκαλεί φαγούρα ή επώδυνα “μπαλώματα” από παχύ, κοκκινωπό δέρμα με ασημένια απόχρωση σε ορισμένα σημεία.

Συνήθως αυτά τα μπαλώματα εμφανίζονται στους αγκώνες, στα γόνατα, στο τριχωτό της κεφαλής, στην πλάτη, στο πρόσωπο, στις παλάμες και στα πόδια, αλλά μπορούν να εμφανιστούν και σε άλλα μέρη του σώματός σας. Μερικοί άνθρωποι που έχουν ψωρίαση, είναι επίσης πιθανό να πάθουν και μια μορφή αρθρίτιδας, που ονομάζεται ψωριασική αρθρίτιδα.

Ένα πρόβλημα με το ανοσοποιητικό σύστημα είναι αυτό που προκαλεί ψωρίαση. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αναπαραγωγής των δερματικών κυττάρων, τα νέα κύτταρα που δημιουργούνται κάτω από την επιδερμίδα, αρχίζουν σταδιακά να ανεβαίνουν προς την επιφάνεια. Αυτό παίρνει περίπου έναν μήνα για να γίνει. Όταν φτάσουν στην επιδερμίδα, τα κύτταρα αυτά μετά από λίγες ημέρες πεθαίνουν και πέφτουν.

Το πρόβλημα με την ψωρίαση δημιουργείται, όταν τα Τ-κύτταρα, τα οποία είναι υπεύθυνα για τον εντοπισμό και εξολόθρευση ξένων οργανισμών στο σώμα, επιτίθενται στα υγιή κύτταρα μόλις δημιουργούνται. Αυτά, αρχίζουν να “ωριμάζουν” σε πολύ μεγαλύτερο ρυθμό και είναι έτοιμα για να ανέλθουν στην επιδερμίδα μέσα σε 3 περίπου ημέρες, αντί για έναν μήνα.

Έτσι, συσσωρεύονται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος και αυτό εξωτερικά φαίνεται ως “μπαλώματα” με πιο τραχύ και ξηρό δέρμα.

Η ψωρίαση μπορεί να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμη και μια ολόκληρη ζωή. Τα συμπτώματα έρχονται και παρέρχονται.

Η ψωρίαση μπορεί να επιδεινωθεί από:

-Λοιμώξεις

-Στρες

-Ξηρό δέρμα

-Ορισμένα φάρμακα

Η ψωρίαση εμφανίζεται συνήθως σε ενήλικες, ενώ μερικές φορές είναι μια πάθηση που “τρέχει” σε πολλά μέλη μιας οικογένειας. Οι θεραπείες περιλαμβάνουν κρέμες, φάρμακα και θεραπεία φωτός.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε με γραφικό και αναλυτικό τρόπο τι ακριβώς συμβαίνει στο σώμα, όταν έχετε ψωρίαση…

[youtube id=”_5HCbhR-tL0″ width=”620″ height=”360″]

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απόρριψη: Όταν πονάει η ψυχή μας

Efi Nika

Ανήκετε στο 10% των σπάνιων ανθρώπων παγκοσμίως; Είναι απλό να το διαπιστώσετε

Efi Nika

Μούδιασμα στα δάχτυλα του χεριού ή του ποδιού: Τα πιθανά αίτια

Γιώργος Newsitamea