Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Τι πρέπει να προσέχουν οι διαβητικοί το καλοκαίρι

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τι πρέπει να προσέχουν οι διαβητικοί το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι μία δύσκολη περίοδος για όσους πάσχουν από διαβήτη.

Η άνοδος της θερμοκρασίας προκαλεί μια σειρά από προβλήματα γι’ αυτό οι διαβητικοί πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεχτικοί.

Τι να κάνετε:

Πίνετε πολύ νερό

Η έλλειψη επαρκούς πρόσληψης υγρών μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι διαβητικοί διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο λόγω του υψηλού επιπέδου γλυκόζης στο αίμα.

Πείτε όχι στα αναψυκτικά

Το να υπολογίζετε ότι καταναλώνοντας αναψυκτικά θα ξεδιψάσετε, είναι λάθος. Τα αναψυκτικά περιέχουν αυξημένη ποσότητα ζάχαρης και επεξεργασμένων ουσιών, που αντενδείκνυνται ειδικά σε περιπτώσεις ασθενών με διαβήτη.

Τις επικίνδυνες ώρες 11:00-15:00 είναι καλό να μην εκτίθεστε σε εξωτερικό χώρο. Αν μάλιστα ανήκετε σε εκείνη την περίπτωση των διαβητικών, που πάσχουν και από αλλεργίες του δέρματος, τότε χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή. Ακόμη και οι ακίνδυνες κατά τα φαινόμενα δερματικές μολύνσεις ή οι ήπες αλλεργίες μπορεί να παρουσιάσουν έξαρση, αν εκτεθείτε σε σκληρές συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας.Παραμείνετε σε κλειστούς χώρους

Κρατήστε “ημερολόγιο” για τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα

Είναι χρήσιμο να κρατάτε ένα ημερολόγιο όπου θα γράφετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, προκειμένου να μπορείτε ανάλογα με το αποτέλεσμα να κάνετε τις απαραίτητες παρεμβάσεις και να τα διατηρείτε φυσιολογικές τις τιμές. Όσοι χρησιμοποιούν αντλία ινσουλίνης θα πρέπει να είναι ακόμη πιο προσεκτικοί, καθώς τα συγκεκριμένα μηχανήματα είναι ευαίσθητα και πρέπει να προστατεύονται από τις υψηλές θερμοκρασίες, προκειμένου να απεικονίζουν σωστά την κατάσταση του οργανισμού.

 

 

 

 

πηγή: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπεραναλύεις τα πάντα; Τότε, χάνεις αυτές τις 4 χαρές στη ζωή

Efi Nika

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: 6 συμβουλές για να μην επηρεάζει τον ύπνο σου

Efi Nika

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea