Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Τι πρέπει να κάνετε για να μην δημιουργηθούν πέτρες στα νεφρά σας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τι πρέπει να κάνετε για να μην δημιουργηθούν πέτρες στα νεφρά σας

Τι πρέπει να κάνετε για να μην δημιουργηθούν πέτρες στα νεφρά σας

Η νεφρολιθίαση προκαλεί σοβαρές επιπλοκές υγείας, καθώς μακροπρόθεσμα μπορεί να οδηγήσει στην εκδήλωση νεφρικής νόσου.

Σημαντικό ρόλο στη μείωση των πιθανοτήτων νεφρολιθίασης παίζει η καλή ενυδάτωση του οργανισμού.

Μετά από εκτεταμένη μελέτη για την πρόληψη της πάθησης, αμερικανοί ειδικοί συμβουλεύουν να πίνετε επαρκή ποσότητα νερού για να μειώσετε ουσιαστικά την πιθανότητα νεφρολιθίασης.

Παρουσιάζοντας τα στοιχεία σε συνέδριο του Εθνικού Ιδρύματος Νεφρού, στο Ντάλας, η Κέρυ Γουίλις, επικεφαλής του ιδρύματος, σημείωσε ότι «η μελέτη αποδεικνύει ότι τελικά ο πιο αποτελεσματικός τρόπος μείωσης κατά το ήμισυ του κινδύνου σχηματισμού λίθων στους νεφρούς είναι να πίνουμε νερό».

Οι ερευνητές της Κλινικής Mayo μελέτησαν εννέα ήδη δημοσιευμένες μελέτες στις οποίες είχαν συμμετάσχει συνολικά 274.000 άτομα. Περισσότεροι από 550 είχαν ιστορικό νεφρολιθίασης.

Από την αξιολόγηση των στοιχείων προέκυψε ότι, τα άτομα που απέβαλλαν 2 -2,5 λίτρα ούρων είχαν 50% μικρότερη πιθανότητα να σχηματίσουν λίθους στους νεφρούς τους, συγκριτικά με εκείνους που απέβαλλαν μικρότερη ποσότητα.

Η ποσότητα των ούρων που αποβάλλει ο οργανισμός μας σχετίζεται άμεσα με την ποσότητα των υγρών που προσλαμβάνει. Στην προκειμένη περίπτωση για να αποβάλλει 2 – 2,5 λίτρα ούρων πρέπει να έχει καταναλώσει οκτώ με δέκα ποτήρια νερό ημερησίως.

Η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού, που συνεπάγεται συχνότερη ούρηση, συντελεί στην αποβολή των ιχνοστοιχείων που προκαλούν τον σχηματισμό λίθων στους νεφρούς, μειώνοντας έτσι το ενδεχόμενο να μένουν στάσιμα και να σχηματίζουν μάζες στο ουροποιητικό σύστημα.

 

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπεραναλύεις τα πάντα; Τότε, χάνεις αυτές τις 4 χαρές στη ζωή

Efi Nika

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: 6 συμβουλές για να μην επηρεάζει τον ύπνο σου

Efi Nika

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea