Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Τι κάνει μια φωνή ελκυστική;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Τι κάνει μια φωνή ελκυστική;

Μπορεί να υπάρχουν περίπου 7.000 ανθρώπινες γλώσσες στη Γη, τα ζωώδη ένστικτα όμως είναι εκείνα που  εξακολουθούν να παίζουν σημαντικό ρόλο στο τρόπο που επικοινωνούμε, σύμφωνα με νέα έρευνα από το University College του Λονδίνου.

Οι άνδρες προτιμούν τις ψιλές φωνές που υποδεικνύουν μικρό μέγεθος του σώματος, ενώ οι γυναίκες προτιμούν τις μπάσες φωνές επειδή υπόσχονται μεγαλύτερο μέγεθος του σώματος.

Στην άγρια ​​φύση, τα ζώα εκτιμούν τη συμπεριφορά των άλλων ζώων από τη συχνότητα, την ποιότητα και την απόσταση των ήχων που παράγουν. Για παράδειγμα, ένα βαθύ γρύλισμα δείχνει συνήθως ένα μεγάλο ζώο και στέλνει το μήνυμα της επικείμενης επίθεσης. Από την άλλη πλευρά, ήχοι όπως εκείνοι που παράγουν τα έντομα, φανερώνουν μικρότερο μέγεθος σώματος, υποχωρητικότητα και φόβο, σύμφωνα πάντα με τους ερευνητές. Στην περίπτωση των ανθρώπων τα πράγματα δεν φαίνεται να διαφέρουν σημαντικά. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ηχογραφημένες δηλώσεις από άνδρες και γυναίκες ζήτησε από τους συμμετέχοντες στην μελέτη να κρίνουν την ελκυστικότητα του ομιλητή και τα συναισθήματα που προκαλεί . Η μελέτη τους έδειξε ότι οι άνδρες βρίσκουν τις λεπτές γυναικείες φωνές πιο ελκυστικές.

Τι κάνει μια φωνή ελκυστική;

Οι γυναίκες, από την άλλη, προτιμούν βαριές φωνές που αντανακλούν μεγαλύτερου μεγέθους σώμα κάτι που εξηγεί γιατί ο Μπάρι Γουάιτ έχει τόσες φανατικές θαυμάστριες.

Παρά την εξέλιξη της ανθρώπινης γλώσσας, η ανθρώπινη επικοινωνία εξακολουθεί να υπακούει σε πρωτογενή ένστικτα που απαντώνται ακόμη στο υπόλοιπο ζωικό βασίλειο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί τσακωνόμαστε περισσότερο με αυτούς που αγαπάμε

Efi Nika

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika

Σκούρες γραμμές στα νύχια: Αιμάτωμα ή καρκίνος; – Πως να τα ξεχωρίσετε – Τι πρέπει να προσέξετε

Newsitamea@