Newsitamea.gr
AMEA news

Τι γίνεται στο ΚΕΠΑ της Θήβας, κα Φωτίου;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

771801237b

Τι γίνεται στο ΚΕΠΑ της Θήβας, κα Φωτίου;

 

Στη Λαμία θα βρίσκεται σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου. Θα παραστεί στην καθιερωμένη παρέλαση, που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ θα προηγηθεί η τέλεση επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό. Ως εδώ όλα καλά. Ελπίζουμε μόνο, με αφορμή αυτή την εθιμοτυπική επίσκεψη, να φροντίσει η κα Φωτίου να ενημερωθεί για τη λειτουργία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), στην περιοχή.

 

Η στήλη είναι σε θέση να γνωρίζει ότι στη Θήβα για παράδειγμα, πραγματοποιούνται «περίεργες» συναλλαγές, σε συγκεκριμένα τμήματα ελέγχου. Χωρίς να θέλουμε να δαιμονοποιήσουμε τους ελέγχους που πραγματοποιούν οι αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές, προκαλούν δυσάρεστη εντύπωση για πιθανό… αλισβερίσι ανάμεσα σε ανάπηρους και γιατρούς συγκεκριμένων ειδικοτήτων, για να δοθούν οι απαραίτητες γνωματεύσεις.

 

Μαθαίνουμε επίσης ότι ήδη έχει ξεκινήσει και εσωτερικός έλεγχος, γιατί κάποιες υποθέσεις έφτασαν και μέχρι την Αθήνα. Σε μια εποχή που στοχοποιούνται οι ανάπηροι και οι κάτοχοι προνοιακών παροχών, το να καθαρίσει το τοπίο, από τέτοιες «θολές» περιπτώσεις, μόνο θετικό αντίκτυπο, μπορεί να έχει. Μιας και η κα Φωτίου μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά της, δεν θα ήταν άσχημα να δείξει στους ντόπιους… ειδήμονες, ότι το πάρτι τελείωσε, ή μάλλον, οδεύει προς το τέλος του. Ας κάνουν όλοι σωστά τη δουλειά τους και ας χορηγούν αναπηρικές συντάξεις σε όσους πραγματικά τις δικαιούνται.

 

Γιατί παρατηρείται και το φαινόμενο, ανάπηροι με… εξόφθαλμο πρόβλημα να καλούνται να περάσουν από δεύτερη επιτροπή, για να αποδείξουν το προφανές, ενώ άλλοι παίρνουν τη γνωμάτευση που θέλουν, χωρίς κόπο, παρά το γεγονός ότι δεν τη δικαιούνται.

www.dikaiologitika.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea