Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Τι αλλάζει στη ζωή των σιαμαίων αγοριών μετά τον διαχωρισμό

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τι αλλάζει στη ζωή των σιαμαίων αγοριών μετά τον διαχωρισμό

Ο ένας αδελφός θα αντιμετωπίζει πολύ σοβαρότερες αναπηρίες – Η αγωνία των γονιών τους για την επόμενη μέρα

Για πρώτη φορά μετά τη χειρουργική επέμβαση για τον διαχωρισμό τους οι Jadon και Anias, που ήταν ενωμένοι στο κεφάλι, άνοιξαν τα μάτια τους.

Σε ηλικία 13 μηνών τα αγοράκια αναρρώνουν στο νοσοκομείο Montefiore του Μπρονξ πέντε ημέρες μετά την επέμβαση που διήρκεσε 27 ώρες και κόστισε 2,5 εκατ. δολάρια.

Ο Jadon ήταν σε σχετικά σταθερή κατάσταση σε σύγκριση με τον αδελφό του σε όλη τη διάρκεια της επέμβασης και ανάρρωσε εντυπωσιακά γρήγορα. Την επόμενη ημέρα κούνησε το αριστερό του χέρι και τώρα γίνονται προσπάθειες για το αριστερό του πόδι. Το σημαντικό, εξηγεί η Daily Mail, είναι πως ανταποκρίνεται στους ανθρώπους.

Μόλις χτες κατάφερε να ανοίξει τα μάτια του και ο Anias και παρότι ήταν σύντομη και περιορισμένη η κίνηση, ήταν πολλά περισσότερα από όσα θα μπορούσαν να προσδοκούν οι γιατροί.

Ο Anias δυσκολεύτηκε περισσότερο σε όλη την επέμβαση και οι σφυγμοί του έπεσαν πολλές φορές καθώς οι γιατροί ανακάλυπταν πως τα αγόρια είχαν κοινά περισσότερα αιμοφόρα αγγεία από ό,τι νόμιζαν.

Οι γονείς τους, Nicole και Christian ευχαρίστησαν εγκάρδια όλους όσοι βοήθησαν τα παιδιά τους, τους γιατρούς και όλο το προσωπικό του νοσοκομείου, χαρακτηρίζοντας τους «τους πραγματικούς ήρωες» αυτής της ιστορίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα υπήρξε και κάποια στιγμή στη διάρκεια της επέμβασης που ο επικεφαλής χειρουργός Δρ Goodrich σκέφτηκε να σταματήσει καθώς τα αγόρια μοιράζονταν περισσότερο εγκεφαλικό ιστό από όσο νόμιζαν και η καρδιά του Anias και η πίεσή του δυσκολεύονταν να ανταπεξέλθουν.

Ο Jadon βγήκε πρώτος από το χειρουργείο ενώ ο Anias έμεινε πολλές περισσότερες ώρες με τους γιατρούς να προειδοποιούν πως θα αντιμετώπιζε σοβαρά σωματικά προβλήματα.

«Ο Anias διέπρεψε, είναι πια στα χέρια του θεού το πώς θα αναρρώσει. Τον φέρνω στο νου μου να χαμογελά με το δάχτυλο στο στόμα του. Πριν 24 ώρες ήταν τόσο γεμάτος ζωή, Θεέ μου σε παρακαλώ δώσε μου πίσω το μωρό μου», έγραψε η Nicole στο Facebook και συνέχισε: «Θα έπρεπε να είμαι τόσο ευτυχισμένη που έχω δύο παιδιά που διαχωρίστηκαν αλλά η αβεβαιότητα για το μέλλον με πονά. Στεκόμαστε στο χείλος του αχανούς αγνώστου».

Είναι βέβαιο πως ο Αnias θα αντιμετωπίζει πολύ σοβαρότερες αναπηρίες σε σχέση με τον αδελφό του.

Οι γονείς τους δεν ήταν ιδιαίτερα πρόθυμοι να γίνει η επέμβαση κι έλεγαν πως οι γιοι τους ήταν τέλειοι όπως ήταν αλλά αποφάσισαν να κάνουν το μεγάλο βήμα για να τους προσφέρουν μια κάπως πιο φυσιολογική ζωή. Η επιβίωση των αγοριών μέχρι αυτή την ηλικία χαρακτηρίστηκε θαύμα καθώς σιαμαία που μοιράζονται αυτές τις περιοχές του εγκεφάλου, όπως οι Αnias και Jadon, έχουν πολύ μικρό ποσοστό επιβίωσης.

2yz53cow

mora1

mora2

mora3

mora4

www.newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θλίψη για τον Φίλιππο: Έφυγε από τη ζωή μόλις στα 46 χρόνια του, άφησε πίσω του 2 κοριτσάκια

Efi Nika

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Penni Syggrou

Η χαρά κατέληξε σε εφιάλτη: Πήγε στην Κύπρο να γιορτάσει τα γενέθλιά της και βρέθηκε να χαροπαλεύει στην εντατική

Penni Syggrou