Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Θρήνος για τους τρεις οπλίτες που σκοτώθηκαν στο Βόλο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

590_02350c29

Θρήνος για τους τρεις οπλίτες που σκοτώθηκαν στο Βόλο

 

Στο πένθος βυθίστηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και ολόκληρη η χώρα στην είδηση του θανάτου δύο επαγγελματιών οπλιτών Πεζικού και ενός οπλίτη θητείας έπειτα από έκρηξη όλμου σε πεδίο βολής στο Βόλο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκπροσώπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού, την Τετάρτη γύρω στις 13:30, “στο Πεδίο Ασκήσεων «ΓΛΑΦΥΡΩΝ» Μαγνησίας, κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών Βαρέων Όπλων Πεζικού με όλμους 81 χιλιοστών, διερράγη ο σωλήνας του όλμου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Επαγγελματία Οπλίτη Λοχία (ΠΖ) Γ.Ο. 33 ετών., του Επαγγελματία Οπλίτη Λοχία (ΠΖ) Α. Μ. 34 ετών και του Δεκανέα (ΠΝ) Φ.Α. 19 ετών και τον βαρύ τραυματισμό του Υπολοχαγού (ΠΖ) Κ.Β. 30 ετών”.

Ο τραυματίας αξιωματικός διεκομίσθη στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου. Σύμφωνα με το e-Volos.gr, ο τραυματισμός του Υπολοχαγού έχει προέλθει από θραύσμα στην δεξιά κοιλιακή χώρα, γεγονός που οδήγησε τους γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου στην απόφαση του άμεσου χειρουργείου, ώστε να αφαιρέσουν το θραύσμα και να επιδιορθώσουν τις τυχόν βλάβες που του έχει προκαλέσει. Η ιστοσελίδα ανέφερε το βράδυ της Τρίτης ότι τόσο η γενική, όσο και η αιμοδυναμική κατάσταση του Υπολοχαγού, χαρακτηρίζεται καλή.

 

ΒΙΝΤΕΟ από το στρατόπεδο όπου σκοτώθηκαν οι οπλίτες

Αυτό είναι το στρατόπεδο στο Βόλο όπου δύο επαγγελματίες οπλίτες Πεζικού και ένας οπλίτης θητείας, βρήκαν τραγικό θάνατο μετά από έκρηξη όλμου.

 

Τριήμερο πένθος

 

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ζήτησε αμέσως από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Λαμπρόπουλο, και τον αρχηγό του ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά να μεταβούν στο σημείο, όπως και έγινε. Παράλληλα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κήρυξε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο κ. Αβραμόπουλος ζήτησε από τον αρχηγό ΓΕΣ να ολοκληρώσει τάχιστα τις έρευνες για τα ακριβή αίτια. Για την υπόθεση διετάχθη Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες στρατιωτικές Αρχές, ενώ ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Στρατοδικείου Λάρισας.

 

Ήταν ελαττωματικός ο όλμος που εξερράγη;

 

Την ίδια στιγμή, όπως μετέδωσε η ΝΕΡΙΤ, επικαλούμενη πηγές του Γενικου Επιτελείου Στρατού, το βλήμα έσκασε μέσα στο σωλήνα του όλμου την ώρα της βολής.  Αυτό όπως εκτιμά πρώην πυροτεχνουργός του στρατού ξηράς μπορεί να σημαίνει ότι το πυρομαχικό ήταν ελαττωματικό. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του συνταγματάρχη, Βασίλη Καπράλου ο οποίος είναι ειδικός πυροτεχνουργός και πραγματογνώμονας της εισαγγελίας Αθηνών και Πειραιώς.

«Οι εκρηκτικές ύλες και τα πυρομαχικά δεν είναι παιχνίδια» και για αυτό τον λόγο θα πρέπει να γίνεται σωστή επιθεώρηση δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΡΙΤ. Ο ίδιος επισήμανε ότι ο πυροσωλήνας ήταν ελαττωματικός, καθώς, όπως πρόσθεσε, το βλήμα θα έπρεπε να φτάσει τα 4χλμ, ενώ τελικά λειτούργησε μέσα στον σωλήνα. Ο κ. Καπράλος, τόνισε ότι πρόκειται για ατυχία, ενώ ξεκαθάρισε ότι παρόλο αυτά θα έπρεπε να διαπιστωθεί η «βλάβη» από τον καθορισμένο έλε

 

Aυτοί είναι οι νεκροί οπλίτες

 

– Δεκανέας (ΠΝ) Φώτιος Ανδρικόπουλος, 19 ετών

Σύμφωνα με το thebest.gr, ο 19χρονος που εμφανίζεται στις φωτογραφίες, είναι γιος του αστυνόμου που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, Κώστα Ανδρικόπουλου.

Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαϊας, και στους συναδέλφους του πατέρα του, αλλά και στην κοινωνία της Πάτρας.

Ο Φώτης είχε ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο 2ο Γενικό Λύκειο της Πάτρας και είχε σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Ο άτυχος νέος υπηρετούσε εδώ και μήνες στο συγκεκριμένο στρατόπεδο, καθώς είχε επιλεγεί μετά από σκληρή εκπαίδευση για πεζοναύτης.

Τι γράφουν οι φίλοι του στο Facebook

Συντετριμμένοι αποχαιρετούν τον Φώτη Ανδρικόπουλο οι φίλοι του στο facebook, πρώην συμμαθητές αλλά και φαντάροι που έζησαν μαζί του τις τελευταίες ώρες.

Η σελίδα του στο facebook κατακλύζεται απο μηνύματα φίλων του μερικά από τα οποία αναφέρει χαρακτηριστικά το thebest.gr

– Κατι τετοιες ωρες..κατι στιγμες σαν κι αυτες..τα λογια ειναι περιττα!καλο παραδεισο Φωτη!

– Δεν μπορω να το πιστεψω…Καλο παράδεισο Φώτη μου..ο Θεός να αναπαυσει την ψυχη σου..θα σε θυμομαστε…κουραγιο και συλληπητηρια στην οικογένεια σου….

– Καλο ταξίδι ρε σειρουλα μ

-Καλο παραδεισο να εχεις και να ειναι ελαφρυ το χωμα που σε σκεπαζει… θα εισαι στις καρδιες μας..!! 

– Επαγγελματίας Οπλίτης Λοχίας (ΠΖ) Αναστάσιος Μεζάλας, 34 ετών

 

Πατέρας ενός παιδιού μόλις 9 μηνών ήταν ο 34χρονος πεζοναύτης Αναστάσιος Μεζάλας, που βρήκε τραγικό θάνατο μετά από έκρηξη όλμου σε στρατόπεδο στο Βόλο.

 

Τραγική ειρωνία; Πριν από λίγο καιρό έφυγε από τη ζωή και η μητέρα του όπως αποκαλύπτεται μέσα από τα λόγια παρηγοριάς που στέλνουν φίλοι του πατέρα του, Δημήτρη Μεζάλα μέσω του facebook.

Ο Αναστάσης Μεζάλας ήταν γιος του στελέχους των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην Κέρκυρα Δημήτρη Μεζάλα.

Ο πατέρας του άτυχου Αναστάση στο προφίλ του στο Facebook έχει αρκετές φωτογραφίες με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, τον εκπρόσωπο και βουλευτές του κόμματος.

“Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, από τον Πρόεδρο του Κινήματος Πάνο Καμμένο, όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και το σύνολο των κεντρικών και περιφερειακών στελεχών μας, εκφράζουμε την οδύνη μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των τριών στρατευμένων παιδιών μας. Ανάμεσα σε αυτά τα παιδιά και ο Αναστάσης, γιος του στελέχους μας στην Κέρκυρα Δημήτρη Μεζάλα” τονίζει σε δήλωσή του ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής.

“Περιμένουμε την τάχιστη και πλήρη διερεύνηση των συνθηκών που προκάλεσαν αυτή τη τριπλή τραγωδία” προσθέτει.

 

– Επαγγελματίας Οπλίτης Λοχίας (ΠΖ) Γεώργιος Ορφανίδης, 33 ετών

Δύο παιδιά, 2,5 και 4,5 ετών, αφήνει πίσω του ο 33χρονος πεζοναύτης Γεώργιος Ορφανίδης που βρήκε τραγικό θάνατο μετά από έκρηξη όλμου σε στρατόπεδο στο Βόλο.

Φίλοι και συγγενείς αδυνατούν να πιστέψουν το τραγικό γεγονός ενώ κάποιοι εκφράζουν τη θλίψη τους μέσω του facebook.

Συλλυπητήρια από τον πολιτικό κόσμο

Παπούλιας:Η Ελλάδα πενθεί για την τραγική απώλεια

Τα συλλυπητήριά του για το τραγικό δυστύχημα στο πεδίο βολής στο Βόλο, όπου έχασαν τη ζωή τους δύο επαγγελματίες οπλίτες και ένας οπλίτης θητείας, εκφράζει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

“Με οδύνη απευθύνομαι στις οικογένειες των αδικοχαμένων στρατιωτών μας, εκφράζοντας τη βαθιά θλίψη όλων μας και την αμέριστη συμπαράστασή μας.

Η Ελλάδα ολόκληρη πενθεί για την τραγική απώλεια. Εύχομαι να είναι αυτή η τελευταία στο βωμό του καθήκοντος” αναφέρει ο κ. Παπούλιας.

Αβραμόπουλος: Έπεσαν στο βωμό του καθήκοντος

Την θλίψη και την οδύνη του για το τραγικό δυστύχημα στο Βόλο, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος στη Βουλή.

Ο κ. Αβραμόπουλος – κατά την ενημέρωση του για τα θέματα της αρμοδιότητάς του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας – εξέφρασε «την συντριβή της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας για το πρωτόγνωρο αυτό δυστύχημα», τονίζοντας, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις πενθούν τον χαμό των τριών στρατιωτών, όπως πενθούν και οι οικογένειές τους. «Είμαστε κοντά τους» είπε και τόνισε ότι η έκβαση της έρευνας που διενεργείται θα φωτίσει τα αίτια του δυστυχήματος.

«Αυτά τα παιδιά έπεσαν στο βωμό του καθήκοντος. Γιατί το καθήκον δεν εκτελείται μόνο στον πόλεμο αλλά και καθημερινά. Τα παλικάρια μας των Ενόπλων δυνάμεων εκπαιδεύονται για να είναι έτοιμα όταν χρειαστεί. Και στους τρείς αυτούς άτυχους νέους αποδίδουμε τον σεβασμό και την τιμή που τους αναλογεί», κατέληξε στην δήλωσή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και ο Θοδωρής Δρίτσας εξέφρασε οδύνη για το θανατηφόρο συμβάν, τονίζοντας ότι αποτελεί ελάχιστη τιμή στη μνήμη των θυμάτων η πλήρης αναζήτηση των αιτιών του τραγικού συμβάντος.

 

Βενιζέλος: Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη

Τα συλλυπητήριά του εκφράζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος για το θάνατο των τριών οπλιτών σε πεδίο ασκήσεων στον Βόλο.

«Σήμερα, στον Βόλο χάσαμε στρατευμένα παιδιά την ώρα του καθήκοντος. Η συμπαράσταση της Πολιτείας στο πλευρό των οικογενειών τους θα είναι αμέριστη. Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη, τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων», τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Βενιζέλος.

Ο Βαρεμένος για το τραγικό δυστύχημα με τους οπλίτες

Την τραγωδία με τους τρεις νεκρούς οπλίτες στο πεδίο βολής στο Βόλο, σχολίασε ο βουλευτής και συντονιστής της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου για θέματα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση που εξέδωσε. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Εκφράζω την βαθειά οδύνη μας για τον θάνατο των τριών οπλιτών και τον τραυματισμό του νεαρού αξιωματικού στη διάρκεια προγραμματισμένης άσκησης στο πεδίο Γλαφυρών Μαγνησίας.

Αυτές τις στιγμές του ανείπωτου πόνου, οι γονείς, οι συγγενείς και οι φίλοι τους ας δεχθούν τα ειλικρινή συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη μας στο δράμα που ζουν.

Οι αρμόδιοι οφείλουν να πραγματοποιήσουν και να ολοκληρώσουν το ταχύτερο την έρευνα για τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν αυτή την τραγωδία».

ΚΚΕ: Συλλυπητήρια στις οικογένειες των τριών οπλιτών

Τη θλίψη του εκφράζει το ΚΚΕ για το θανατηφόρο δυστύχημα στο πεδίο ασκήσεων «ΓΛΑΦΥΡΩΝ» Μαγνησίας.

«Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των τριών οπλιτών, που με τραγικό τρόπο έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια άσκησης με βαρέα όπλα στο Βόλο», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το ΚΚΕ.

Η ΔΗΜΑΡ για την τραγωδία στο Βόλο

«Η Δημοκρατική Αριστερά εκφράζει τη θλίψη και τα συλλυπητήρια της προς τις οικογένειες των τριών οπλιτών που έχασαν τη ζωή τους στο Βόλο», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά για την τραγωδία στο Βόλο και προσθέτει:

«Η άμεση διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν στην στην τραγωδία είναι αναγκαία».

 

Καπερνάρος: Σήμερα η πατρίδα έχασε 3 παιδιά

Την τραγωδία με τους τρεις νεκρούς οπλίτες στο πεδίο βολής στο Βόλο, σχολίασε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Βασίλης Καπερνάρος, με ανακοίνωση που εξέδωσε. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σήμερα η πατρίδα μας έχασε τρία παιδιά. Ήταν παιδιά όλων μας. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειές τους αλλά και στην οικογένεια των ενόπλων δυνάμεων.

Εύχομαι ο τραυματίας αξιωματικός μας να γίνει καλά και ζητώ να μάθουμε όλοι άμεσα τους λόγους που οδήγησαν στο θάνατο τα παλικάρια μας».

www.enikos.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λατρεμένη ανιψούλα, πήγε τον vεκρό θείο της σε τράπεζα με το καροτσάκι για να υπογράψει δάνειο 3.000 ευρώ – BINTEO

Efi Nika

Μπαμπάς δίνει από μωρό στον γιο του βιβλία αντί για tablet, και να το αποτέλεσμα… – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Υποκλίθηκαν όλοι: 8χρονος με όγκο στον εγκέφαλο πήγε στο “Ταλέντο” και μάγεψε με το ταλέντο και τη δύναμη ψυχής του

Efi Nika