Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Θρήνος για τον 11χρονο Χάρη στην Κέρκυρα δεν τα κατάφερε!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

2

Ο 11χρονος Χάρης που πάλεψε γενναία με μια σπάνια μορφή καρκίνου, από το μεσημέρι του Σαββάτου 8/10 έφυγε από κοντά μας.

Ο Χάρης πάλευε με μια εξαιρετικά επιθετική μορφή καρκίνου, το κυψελιδικό ραβδομυοσάρκωμα.

Το πρόβλημά του δημοσιοποιήθηκε προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τη θεραπεία του και τότε ανταποκρίθηκε τόσο η κερκυραϊκή κοινωνία, όσο και άνθρωποι από όλη τη χώρα.

Στην Κέρκυρα σχεδόν το σύνολο των κοινωνικών και αθλητικών φορέων ευαισθητοποιήθηκε και αφιέρωσε δεκάδες εκδηλώσεις στην προσπάθεια να στηθεί η γέφυρα ζωής από Κέρκυρα προς Λονδίνο για τη θεραπεία του.

Τελικά την περασμένη Άνοιξη ο Χάρης μετέβη στο Νοσοκομείο του Λονδίνου «Τhe Harley Street Clinic» για να ακολουθήσει άλλου είδους θεραπείες, αφού οι συμβατικές θεραπείες δεν είχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Δυστυχώς ο μικρός κερκυραίος μαχητής της ζωής λύγισε το Σάββατο.

Ο “Φάρος Ζωής”, ο σύλλογος που πάλεψε για τον μικρό Χάρη και δίνει μάχη ευαισθητοποίησης για όλα τα παιδιά με καρκίνο, τον αποχαιρέτησε με λίγα λόγια: «Καλό ταξίδι Χάρη, ξεκουράστηκες μικρέ μου , άδικη μάχη σου έτυχε να δώσεις σε τόσο τρυφερή ηλικία …. τέτοιες στιγμές τα λόγια είναι περιττά και δεν προσφέρουν τίποτα δυστυχώς ..»

Εκ μέρους των προσκόπων ο Σπύρος Κουτάγιας, που είχε συντονίσει σειρά δράσεων για τον Χάρη όλο το προηγούμενο διάστημα, αποχαιρετούν το μικρό Λυκόπουλο τρυφερά και συγκινητικά:

«Σας γράφω μέσα από μεγάλη θλίψη και απογοήτευση…

Από σήμερα το μεσημέρι ο μικρός Χάρης δεν είναι πια ένα επίγειο Λυκόπουλο…
Μαθαίνω, όμως, ότι γράφτηκε σε μια «Αγέλη» Αγγέλων για να συνεχίσει το προσκοπικό του παιγνίδι πιο ξεκούραστος και πιο χαμογελαστός…

Σχεδόν κάθε βράδυ πριν τον ύπνο, όπως και χτες το βράδυ, η μάνα του, η Γεωργία, συντηρούσε ακέραιες τις ελπίδες της και πίστευε ότι ο Χάρης θα γυρνούσε νικητής.

Στα πλαίσια μιας μεγάλης προσπάθειας που είχε πολλές δυσκολίες και ιδιαιτερότητες από ιατρικής και γραφειοκρατικής πλευράς έγινε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για την περίπτωσή του. Μέχρι και μια πρωτοποριακή θεραπευτική προσέγγιση που θεωρείται ότι θα επιφέρει τομή στην αντιμετώπιση του καρκίνου ξεκίνησε μόλις προχθές αλλά δεν υπήρξαν ποτέ τα χρονικά περιθώρια για την πλήρη εφαρμογή της.

Ο Χάρης έδωσε ένα υπέρ πάντων αγώνα για τη ζωή του και σε όλους μια σπάνια ευκαιρία να συμπαρασταθούμε, να έλθουμε κοντύτερα ο ένας στον άλλον, να γίνουμε πιο δυνατοί…

Εκ μέρους όλων των Προσκόπων της Κέρκυρας θα ήθελα να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που βρεθήκατε δίπλα σε αυτό το παιδί, ένα παιδί από τα σπλάγχνα μας, το δικό μας παιδί…

Είναι το ίδιο ευχαριστώ που είχε το κουράγιο να μου πει η μάνα του μια ώρα αφού έχασε το παιδί της. Αυτό το ευχαριστώ είναι για όλους εσάς…

Σήμερα είναι μια πολύ δύσκολη μέρα για καθένα που είναι ή αισθάνεται πρόσκοπος…».
πηγή: corfupress, kerkyrasimera,newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγε στο γκαράζ και ήπιε φυτοφάρμακο: Διπλή τραγωδία στην Κρήτη, αυτοκτόνησαν και οι δύο μέσα σε λίγες ώρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea