Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Θρήνος για την Μητέρα δύο παιδιών που Ξεψύχησε μετά από Επέμβαση Ρουτίνας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

41xronizakynthos

Θρήνο όχι μόνο στο νησί της Ζακύνθου αλλά και στην ευρύτερη περιοχή έχει προκαλέσει ο θάνατος της 41χρονης Ελένης, η οποία έχασε τη ζωή της, όταν προσεβλήθη από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη σε χειρουργείο ρουτίνας που έκανε.

Η ιατρική κοινότητα εξακολουθεί να είναι ανάστατη για το περιστατικό, ενώ ήδη ενημερώθηκε το Υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ και αύριο Δευτέρα αναμένεται κλιμάκιο από την Αθήνα, εκτάκτως αύριο στα νοσοκομεία Ζακύνθου και Ρίου για να διερευνηθούντα αίτια, να δηλαδή το πρόβλημα οφείλεται στα φάρμακα, στα αέρια του χειρουργείου ή σε άλλη αιτία.

Η άτυχη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, έκανε συνηθισμένο χειρουργείο προ ημερών στο τοπικό νοσοκομείο – για να βγάλει λάμα από το πόδι της -, όμως προσβλήθηκε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη και έχασε τη ζωή της μέρες μετά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, στο οποίο είχε μεταφερθεί εσπευσμένα, αφότου ξαφνικά το πόδι της πρήστηκε και άρχισε η δυσλειτουργία συκωτιού και νεφρών.

Τα ερωτηματικά για τις συνθήκες υγεινής στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Ζακύνθο είναι πολλά, με αποτέλεμσα να ανασταλούν τα χειρουργεία και να γίνει έλεγχος για ύπαρξη μικροβίων λοιμώξεων στο χώρος του χειρουργείου, τα υλικά, τις γάζες κ.λ.π. που όμως βγήκε αρνητικός, ενώ αναφέρεται και άλλο ύποπτο περιστατικό από παρόμοια αίτια.

Έκλεισαν χειρουργεία νοσοκομείου μετά από επιπλοκές έπειτα από χειρουργικές επεμβάσεις

Έντονο προβληματισμό και ανησυχία έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία  της Ζακύνθου το περιστατικό με την μοιραία κατάληξη που είχε για μια 41χρονη η χειρουργική επέμβαση ρουτίνας που υπεβλήθη προ ημερών στο Νοσοκομείο του νησιού.

Κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ μεταβαίνει στο Νοσοκομείο Ζακύνθου για τη διερεύνηση των αιτίων που είχαν ως αποτέλεσμα πέντε ασθενείς να παρουσιάσουν επιπλοκές έπειτα από χειρουργική επέμβαση.

Μία γυναίκα κατέληξε σήμερα το πρωί από πολυοργανική ανεπάρκεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, η δεύτερη ασθενής νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση και υπό συνεχή παρακολούθηση στο ίδιο Νοσοκομείο, ενώ οι υπόλοιποι τρεις- που ήταν πιο ελαφρά- είναι καλά στην υγεία τους και έχουν ήδη λάβει εξιτήριο από το Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα διενεργήθηκαν εκτεταμένοι έλεγχοι στον χώρο των χειρουργείων, από τους οποίους δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη μικροβίων. Τα χειρουργεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια που οδήγησαν σε μετεγχειρητικές επιπλοκές.

Κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ στη Ζάκυνθο

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, συνεδρίασε άμεσα το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου, το οποίο διαπίστωσε πως δεν επρόκειτο για κάποιο σφάλμα στο χειρισμό του περιστατικού, ούτε εντόπισε κάποιο πρόβλημα στον έλεγχο για ύπαρξη μικροβίων στο χώρο του χειρουργείου, στα υλικά, γάζες κ.λ.π. καθόσον βγήκαν όλα αρνητικά.

Ακολούθως ενημερώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο αποφάσισε να ενημερώσει το υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ. Για το λόγο αυτό σήμερα αναμένεται να φτάσει αεροπορικώς από την Αθήνα Ειδικό Κλιμάκιο για να διερευνήσει τα ακριβή αίτια, διερευνώντας εάν το πρόβλημα οφείλεται στα φάρμακα, στα αέρια του χειρουργείου ή σε άλλη αιτία.

Αναστολή λειτουργίας όλων των χειρουργείων

Κατόπιν αναστάλθηκαν όλα τα χειρουργεία, ενημερώθηκε το υπουργείο Υγείας και το κέντρο λοιμώξεων. Μέχρι τότε δεν θα γίνει κανένα χειρουργείο ούτε καισαρικές για λόγους ασφαλείας, ενώ θα αντιμετωπίζονται μόνο τα έκτακτα περιστατικά σε ελεγμένο χώρο.

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Διοικήτρια του νοσοκομείου Ζακύνθου Δέσποινα Τσαρίδου αναφέρεται: «Με αφορμή την εμφάνιση μετεγχειρητικών επιπλοκών και έπειτα από όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες στις οποίες προέβη η Διοίκηση του Γ.Ν.Ζακύνθου, όπως πλήρης και εκτενής μικροβιολογικός έλεγχος των χειρουργείων, ο οποίος απέβη αρνητικός για ύπαρξη μικροβίων, μετά από εισήγηση του Επιστημονικού Συμβουλίου και απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 02.12.16, ανεστάλη η λειτουργία των χειρουργείων για λόγους ασφαλείας, μέχρι την πλήρη διερεύνηση από τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Υγείας των αιτιών που τις προκάλεσαν. Σε κάθε περίπτωση, η γενική λειτουργία του Νοσοκομείου παραμένει ασφαλής για τους ασθενείς και τους προσερχόμενους σε αυτό».

www.tempo24.gr / www.madata.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μαύρη» καθαρά Δευτέρα: Nεκρή 25χρονη: Οι συγκλovιστικές φωτογραφίες που δείχνουν τη σφοδρότητα της σύγκρουσης

Efi Nika

Φρίκη με 21χρονο: Έπεσε από τη γέφυρα της Χαλκίδας και τον βρήκαν σε αυτή την κατάσταση

Efi Nika

Νεαρός γιατρός έγινε βοηθός του χειρουργού που τον έσωσε όταν ήταν 10 ετών

Efi Nika