Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Θυμάστε τον Μικρούλη που Γεννήθηκε μόλις 453 Γραμμάρια; Δείτε τον σήμερα, 7 Μήνες μετά!!!-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

7

Ο Μάθιου, ένα επτά μηνών αγοράκι από το Κεντάκι που ζυγίζει μόλις λίγο πάνω από ένα κιλό γεννήθηκε με μια σπάνια μορφή νανισμού. Έχει μια σπάνια πάθηση που ονομάζεται μικροκεφαλία οστεοδυσπλασία τύπου 2, επίσης γνωστή ως νανισμό.

Τα ρούχα του προέρχονται από κούκλες, για αυτό πολλές φορές νομίζουν τον Μάθιου για νεογέννητο.

1

2

Ο Μάθιου είναι τώρα στην Καλιφόρνια και υποβάλλεται σε θεραπεία για την πρόληψη εγκεφαλικών επεισοδίων, συχνό φαινόμενο σε τέτοιες καταστάσεις.

Υποβλήθηκε στην πρώτη επέμβασή του την περασμένη εβδομάδα και θα υποβληθεί και σε δεύτερη αφού του παρουσιάστηκε κάποια εγκεφαλική αγγειακή διαταραχή που προκαλείται από φραγμένες αρτηρίες στη βάση του εγκεφάλου. Η οικογένειά του ελπίζει οτι οι χειρουργικές επεμβάσεις θα είναι επιτυχείς.

3

4

Οι γιατροί παρατήρησαν πρώτη φορά ότι ο Μάθιου δεν αναπτυσσόταν σωστά κατά την εγκυμοσύνη. Όταν Γεννήθηκε δεν ζύγιζε ούτε μισό κιλό. Αφού πέρασε 98 ημέρες στην μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών, πήρε τελικά εξιτήριο, αλλά με μια ασαφή διάγνωση. Η μητέρα του σημείωσε οτι όταν ο Μάθιου πήγε στο σπίτι, οι γιατροί είπαν ότι είχε μικροκεφαλία, μια κατάσταση κατά την οποία το κεφάλι ενός μωρού είναι μικρότερο από το αναμενόμενο και συχνά έχει σαν αποτέλεσμα την ανώμαλη ανάπτυξη του εγκεφάλου.

5

6

«Μας είπαν ότι δεν θα ζήσει πολύ καιρό, αφού ο εγκέφαλός του είχε σταματήσει να αυξάνεται» αναφέρει η μητέρα του. Σχεδόν τρεις μήνες αργότερα έλαβε αποτελέσματα ενός τεστ και χαρούμενη πλέον δηλώνει: «Μας είπαν ότι ο Μάθιου θα περπατήσει, θα μιλήσει, θα πάει στο σχολείο, θα είναι απλώς εξαιρετικά μικρός».

Η οικογένεια του Μάθιου μοιράζεται την ιστορία της για την κατάσταση του γιου τους με την ελπίδα της ευαισθητοποίησης των ανθρώπων απέναντι στη διαφορετικότητα. Το να είσαι διαφορετικός δεν είναι κακό πράγμα!

7

8

Η οικογένειά του, μεταξύ των οποίων και τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του Μάθιου, προσπαθούν να του εξασφαλίσουν μια κανονική ζωή.
«Θα είναι ακριβώς όπως όλοι οι άλλοι, θα ρίχνει την μπάλα σαν ένα κανονικό παιδί, μόνο που θα είναι μικρούλης, δεν είναι κακό να είσαι διαφορετικός!».

9

Ήδη η σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει μαζέψει αρκετά χρήματα από δωρεές.

Dailymail.co.uk,fanpage.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Άγιου Εφραίμ, να τη λες συνέχεια όπου και να’σαι – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika