Newsitamea.gr
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Θυμάστε τα Σιαμαία Κοριτσάκια που οι Γιατροί τα Χειρουργούσαν επί 26 συνεχόμενες ώρες; Δείτε ΠΩΣ είναι Σήμερα!!!-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

1

Δεν έχουν κλείσει ακόμα 18 μήνες, από τη μέρα που μια ομάδα γιατρών στο νοσοκομείο του Χιούστον εκτέλεσαν με επιτυχία μία άκρως περίπλοκη εγχείρηση διαχωρισμού σιαμαίων δίδυμων. 

Πλέον οι παιδίατροι του νοσοκομείου καμαρώνουν με περηφάνια για την πρόοδο των κοριτσιών, της Adeline Faith Mata και της αδερφής της, Knatalye Hope Mata. Τα κοριτσάκια γεννήθηκαν στο Τέξας τον Απρίλιο του 2014 και υποβλήθηκαν σε εγχείρηση διαχωρισμού, που διήρκεσε 26 ώρες,  όταν ήταν μόλις 10 μηνών.

Η μητέρα των κοριτσιών, η Elysse Mata και ο σύζυγός της, έμαθαν ότι θα οι δίδυμες θα έρχονταν στον κόσμο ενωμένες στο θώρακα, τους πνεύμονες, το περικάρδιο, το διάφραγμα, το ήπαρ, το παχύ και λεπτό έντερο και την λεκάνη.

1

Το Φεβρουάριο, μια ομάδα αποτελούμενη συνολικά από 26 γιατρούς, μεταξύ των οποίων και 12 χειρουργοί, 6 αναισθησιολόγοι, και 8 νοσοκόμες χειρουργείου στο νοσοκομείο παίδων του Τέξας προχώρησαν στην εγχείρηση διαχωρισμού των δίδυμων. Η 26ωρη εγχείρηση ήταν η πρώτη επέμβαση που διαχώρισε επιτυχώς σιαμαία δίδυμα ενωμένα στο θώρακα και τη κοιλιά.

Τώρα, η υγεία των κοριτσιών παρακολουθείται στενά και οι γιατροί αναφέρουν ότι έχουν μεγάλη πρόοδο.

2

“Η Knatalye και η Adeline τα πάνε θαυμάσια! Καμιά τους δεν είχε επιπλοκές και οι δυο τους έχουν σταθερή πρόοδο,” δήλωσε ο Δρ. Darrell Cass που τις παρακολουθεί. Ο Δρ. Cass, ήταν ο επιβλέπων χειρουργός της περίπτωσης, και είναι υποδιευθυντής του νοσοκομείου παίδων του Τέξας.

Η  Knatalye πρόσφατα υποβλήθηκε σε μια εγχείρηση αφαίρεσης μεταλλικών στηριγμάτων που χρησιμοποιήθηκαν για να σταθεροποιήσουν το θώρακά της. Οι γιατροί είναι ικανοποιημένοι με την πρόοδό της. “Η Knatalye τρέχει!” αναφέρει ο γιατρός. “Έχει αναρρώσει καλά από την εγχείρηση θώρακα και τώρα επιστρέφει σε πλήρη δραστηριότητα.”

“Είχα πει και το πιστεύω ότι τα κορίτσια θα μπουν περπατώντας μαζί στο νηπιαγωγείο μια μέρα και σύντομα θα γίνει πραγματικότητα,” ανέφερε ο γιατρός.

3

4

5

6

7

 

 

dailymail.co.uk,fanpage.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπαμπάς δίνει από μωρό στον γιο του βιβλία αντί για tablet, και να το αποτέλεσμα… – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Υποκλίθηκαν όλοι: 8χρονος με όγκο στον εγκέφαλο πήγε στο “Ταλέντο” και μάγεψε με το ταλέντο και τη δύναμη ψυχής του

Efi Nika

Δε θα τα δούμε ποτέ στα ράφια: Τα 4 προϊόντα που απαγορεύεται να πωλούνται στα Jumbo & ο αδιαπραγμάτευτος λόγος

Efi Nika