Newsitamea.gr
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Θυμάστε τα Δίδυμα K0ριτσάκια που Γεννήθηκαν κρατώντας η μία το Χέρι της άλλης; Αν δείτε ΠΩΣ είναι Σήμερα θα…

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

3

Οι δίδυμες Jenna και Jillian Thistlethwaite γεννήθηκαν στις 9 Μαΐου 2014, κρατώντας η μία το χέρι της άλλης.
Βρίσκονταν στον ίδιο αμνιακό σάκο – κάτι που συμβαίνει 1 φορά στις 10.000 εγκυμοσύνες και αυξάνει τις πιθανότητες για επιπλοκές.

Η μητέρα τους έμεινε 57 μέρες στο κρεβάτι για να μειώσει τον κίνδυνο και ανακουφίστηκε όταν γέννησε 2 υγιή κορίτσια.

Οι δίδυμες γεννήθηκαν με διαφορά 45 δευτερολέπτων και μόλις οι γιατροί τις έβαλαν δίπλα δίπλα, εκείνες πιάστηκαν χέρι χέρι, εκπλήσσοντας τους πάντες στην αίθουσα τοκετών.

31

32

Δύο χρόνια αργότερα, ο δεσμός ανάμεσα στις δύο αδερφές είναι πιο δυνατός από ποτέ, σύμφωνα με την μητέρα τους.
“Καμιά φορά όταν ο άντρας μου πάει στο σούπερ μάρκετ, παίρνει την μία δίδυμη και εγώ κρατάω την άλλη. Όταν συμβαίνει αυτό και οι δύο αναστατώνονται και ζητάνε η μία την άλλη. Είναι σίγουρα πολύ κοντά.”

Η Jenna και η Jillian γεννήθηκαν δύο μέρες πριν την Γιορτή της Μητέρας το 2014.

Οι γιατροί είχαν κάνει διάγνωση της μονοαμνιακής εγκυμοσύνης στις 19 εβδομάδες, κατά την διάρκεια του τρίτου υπερήχου. Εκείνη τη μέρα οι γονείς, που είχαν ήδη έναν γιο 1 ενός έτους, τον Jaxon, ανακάλυψαν ότι θα αποκτούσαν δίδυμα.

33

34

35

36

Τα περισσότερα δίδυμα έχουν τον δικό τους αμνιακό σάκο. Αλλά τα μονοαμνιακά δίδυμα, που είναι πάντα πανομοιότυπα, μοιράζονται τον ίδιο και αυξάνουν τις πιθανότητες επιπλοκών.

Οι ομφάλιοι λώροι μπορεί να μπλεχτούν ή να συμπιεστούν, ή ένας από τους ομφάλιους λώρους μπορεί να τυλιχτεί γύρω από τον λαιμό του ενός μωρού.

Η Thistlethwaite, καθηγήτρια μαθηματικών, πήρε άδεια από την δουλειά της και πήγε στο Νοσοκομείο Παίδων Akron. Ο άντρας της, διευθυντής κλινικής, πήγαινε εκεί καθημερινά μετά την δουλειά.

Οι γιατροί τους είπαν ότι θα μπορούσαν να γεννήσουν είτε στις 32 είτε στις 34 εβδομάδες και οι γονείς αποφάσισαν να γεννήσουν στις 33.

Οι δίδυμες γεννήθηκαν ζυγίζοντας από 2,3 κιλά η κάθε μία. Αλλά αυτό που έκαναν τα πρώτα δευτερόλεπτα της ζωής τους εξέπληξε τους γιατρούς ακόμη περισσότερο από την ήδη σπάνια γέννα τους.

“Μόλις βεβαιώθηκαν ότι ήταν εντάξει, τις κράτησαν για να τις δουν οι γονείς”, είπε η Amy Kilgore, εκπρόσωπος του νοσοκομείου, που ήταν παρούσα στην γέννα. “Μόλις τις έβαλαν δίπλα δίπλα, κράτησαν η μία το χέρι της άλλης. Ανατρίχιασα.”

“Όταν τις σήκωσαν ψηλά και είδα τα χέρια τους μαζί… Είναι πραγματικά απερίγραπτο”, είπε ο πατέρας τους.

Οι δύο αδερφές έμειναν για λίγο στην μονάδα νεογνών λόγω της πρόωρης γέννησης τους πριν πάνε σπίτι.

Η Jenna και η Jillian συνέχισαν να κρατάνε η μία το χέρι της άλλης με κάθε ευκαιρία κάθε φορά που έτρωγαν δίπλα δίπλα, ακόμα και όταν έγιναν ενός έτους.

Δύο χρόνια αργότερα, έχουν αναπτύξει ξεχωριστές προσωπικότητες. Η Jenna είναι προσεκτική και η Jillian είναι πιο ριψοκίνδυνη.

Όταν η μία κλαίει, η άλλη προσπαθεί να την ηρεμήσει τρίβοντας την πλάτη της, αγκαλιάζοντας την ή δίνοντας της την πιπίλα.

Ωστόσο, παρά τον δυνατό δεσμό τους, έχουν αρχίσει τον αδερφικό ανταγωνισμό.

“Όταν η Jenna κάνει κάτι κακό και την ρωτάω γι’αυτό, μου λέει “Όχι, η Jillian το έκανε!’”, λέει η μητέρα τους.

“Αλλά μοιάζουν τόσο πολύ που καμιά φορά πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω ποια από τις δύο έχει μπελάδες.”

 

dailymail.co.uk,fanpage.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θλίψη για τον Φίλιππο: Έφυγε από τη ζωή μόλις στα 46 χρόνια του, άφησε πίσω του 2 κοριτσάκια

Efi Nika

Μπαμπάς βούτηξε στη θάλασσα και έσωσε την κόρη του που την παρέσυραν τα κύματα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Penni Syggrou