Newsitamea.gr
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Θυμάστε το K0ριτσάκι που Γεννήθηκε με έναν Τεράστιο όγκο στο Πόδι; Δείτε ΠΩΣ είναι Σήμερα και θα Πιστέψετε στα Θαύματα!!!-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

10

Ένα μωρό με θανατηφόρο όγκο στο πόδι έκανε μια εγχείρηση που της έσωσε την ζωή.

Η Athelia Blanton-Latta κινδύνευε να πάει καρδιακή προσβολή λόγω της μεγάλης μάζας στο πόδι της και ακόμα και ένα μικρό κόψιμο μπορεί να της προκαλούσε αιμορραγία η οποία θα οδηγούσε στον θάνατο μέσα σε λίγα λεπτά.
Λόγω του όγκου, ο οποίος τριπλασιάστηκε σε έναν χρόνο, το 2 χρονών κοριτσάκι δεν μπορούσε να περπατήσει χωρίς να κουτσαίνει.

Η Athelia από το Missouri γεννήθηκε με ένα σημάδι που έμοιαζε με τεράστια κυψέλη αίματος, το οποίο είναι γνωστό ως αγγειακή δυσπλασία. Ο όγκος αυτός προκαλείται από το μπλέξιμο των αγγείων κάτω από το δέρμα προκαλώντας υπερβολική αιμορραγία και ακόμη και συγκοπή.

51

Μετά από δύο αποτυχημένες θεραπείες, οι γιατροί είπαν στους γονείς της Athelia ότι δεν υπήρχε κάτι άλλο που να μπορούν να κάνουν.

Η 30χρονη Jessica, η μητέρα της, φοβόταν ότι η κόρη της θα πέθαινε ανά πάσα στιγμή γι’αυτό ξεκίνησε να μαζεύει χρήματα για ιδιωτική εγχείρηση.

Τον περασμένο μήνα έκανε μια επέμβαση με έναν ειδικό, ο οποίος έκοψε τον όγκο και τώρα η Athelia μπορεί και περπατάει χωρίς δυσκολία για πρώτη φορά στην ζωή της.

52

“Θα μπορούσε να είχε πεθάνει ανά πάσα στιγμή – η καρδιά της δεχόταν τεράστια πίεση στέλνοντας τόσο πολύ αίμα στο πόδι της. Θα μπορούσε να είχε σταματήσει από την εξάντληση και η Athelia θα πάθαινε καρδιακή προσβολή – ήταν σαν ωρολογιακή βόμβα. Όταν γεννήθηκε η Athelia, έμοιαζε με τεράστια κυψέλη αίματος, αλλά μέσα σε έναν χρόνο τριπλασιάστηκε σε μέγεθος, έγινε κόκκινο-ρόζ με μοβ βούλες. Κάθε μήνα φαινόταν να μεγαλώνει όλο και περισσότερο και προεξείχε όλο και πιο πολύ σαν όγκος στο πόδι της.”

53

“Έγινε σαν μπάλα ποδοσφαίρου και της προκαλούσε δυσκολία στην μετακίνηση. Επηρέασε τον τρόπο που μπουσουλούσε, δεν πίεζε καθόλου το πόδι της και περπατούσε κουτσαίνοντας λόγω του μεγάλου όγκου. Τα πάντα μας ανησυχούσαν, από την καρδιά της που μπορεί να σταματούσε μέχρι το να βρούμε ρούχα που να μπορούσε να φορέσει πάνω από τον όγκο. Άλλος ένας φόβος που είχα ήταν μήπως πέσει και κοπεί στο σημείο της δυσπλασίας, με αποτέλεσμα να αιμορραγεί μέχρι θανάτου.”

“Ήταν πραγματική πρόκληση για εκείνη να ζει με αυτό. Αν ήταν πολύ δραστήρια μια μέρα, πονούσε πολύ λόγω της πίεσης που ασκούσε στο πόδι της.”

54

“Οι χειρούργοι δοκίμασαν δύο θεραπείες με εμβολιασμό για να εξολοθρεύσουν τον όγκο, αλλά καμία δεν έπιασε. Μετά από τόσες θεραπείες, ο γιατρός μας είπε ότι δεν υπήρχε κάτι άλλο που μπορούσαν να κάνουν, πέρα από το να της δώσουν στεροειδή και φάρμακα για την καρδιά.”

“Ήμουν τρομοκρατημένη για τους καθημερινούς κινδύνους που αντιμετώπιζε το κοριτσάκι μου κι έτσι ξεκίνησα έναν έρανο για ιδιωτική θεραπεία.”

55

“Τον περασμένο μήνα, οι χειρούργοι μετακίνησαν ολόκληρη την μάζα από το πόδι της. Ήταν τεράστια ανακούφιση να ξέρω ότι δεν χρειαζόταν να ανησυχώ για εκείνη τόσο πλέον. Η αγγειακή δυσπλασία ήταν μια ωρολογιακή βόμβα η οποία ευτυχώς έφυγε. Πλέον έχει κανονική ροή αίματος στο πόδι της και η καρδιά της χτυπάει σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Περπατάει με βοήθεια και σύντομα θα μπορεί να τρέχει και να παίζει χωρίς να την κρατάει πίσω ο όγκος.”
“Ήταν μια δύσκολη μάχη, αλλά άξιζε γιατί πλέον η κόρη μου θα ζει μια ευτυχισμένη, μακροχρόνια και γεμάτη ζωή.”

Η αγγειακή δυσπλασία είχε φτάσει τα 33 εκατοστά σε μήκος και τα 17 σε πλάτος όταν την εγχείρισαν οι γιατροί. Αρχικά προσπάθησαν να μειώσουν την παροχή αίματος με την θεραπεία εμβολιασμού – βάζοντας ένα υγρό σαν τσιμέντο μέσα στα αγγεία – αλλά και οι δύο προσπάθειες απέτυχαν.

“Όταν οι γιατροί μου είπαν ότι δεν υπήρχε τίποτα άλλο που θα μπορούσαν να κάνουν πέρα από το να της δώσουν φάρμακα, κατάλαβα ότι έπρεπε να κάνω κάτι. Δεν μπορούσα να αφήσω την κόρη μου να συνεχίσει να παλεύει με το πόδι της. Έπρεπε να πάρω το ζήτημα στα χέρια μου.”

Έψαξε να βρει εξειδικευμένους γιατρούς και έκανε έρανο για $15.000 που χρειαζόταν για μια επέμβαση 6 ωρών.

Οι γιατροί κατάφεραν να αφαιρέσουν το 95% του όγκου χωρίς να κάνουν ζημιά στον μυϊκό ιστό της, που σημαίνει ότι η Athelia θα μπορέσει να ζήσει μια φυσιολογική ζωή.

“Η διαφορά είναι ότι δεν θα δυσκολεύεται στο περπάτημα, θα κινεί τα πόδια της πλήρως και δεν έχει καμία ζημιά στους μυς της, που σημαίνει ότι θα αναρρώσει πολύ καλά.”

56

“Είναι υπέροχη η αίσθηση, ήταν πραγματικά μια δύσκολη μάχη. Έχασα πολλούς φίλους γιατί συγκεντρώναμε συνεχώς χρήματα για το χειρουργείο της.”

Οι αγγειακές δυσπλασίες απαιτούν εξειδικευμένη θεραπεία, κανονικά η εγχείρηση είναι η τελευταία λύση, λέει ο Dr. Milton Waner.

O Dr. Waner, χειρούργος παιδιατρικής πλαστικής και επανορθωτικής, δήλωσε:“Η αγγειακή δυσπλασία είναι μια ανωμαλία των αιμοφόρων αγγείων. Όταν γεννιέται το παιδί, η δυσπλασία είναι ήδη εκεί. Όταν η δυσπλασία είναι πολύ μεγάλη, μπορεί να ασκήσει μεγάλη πίεση στην καρδιά και να προκαλέσει ακόμη και καρδιακό επεισόδιο.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι ασθενείς πρέπει να θεραπεύονται με εμβολιασμό ή χειρουργική αφαίρεση. Ένα συχνό πρόβλημα είναι η σοβαρή αιμορραγία. Το χειρουργείο, αν γίνει υπό τις σωστές ενδείξεις, μπορεί να έχει φαινομενική επιτυχία. Κανονικά το αντιμετωπίζουμε σαν τελευταία λύση, αλλά μπορεί να αλλάξει την ζωή κάποιου.”

 

 

dailymail.co.uk,fanpage.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπαμπάς δίνει από μωρό στον γιο του βιβλία αντί για tablet, και να το αποτέλεσμα… – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Υποκλίθηκαν όλοι: 8χρονος με όγκο στον εγκέφαλο πήγε στο “Ταλέντο” και μάγεψε με το ταλέντο και τη δύναμη ψυχής του

Efi Nika

Δε θα τα δούμε ποτέ στα ράφια: Τα 4 προϊόντα που απαγορεύεται να πωλούνται στα Jumbo & ο αδιαπραγμάτευτος λόγος

Efi Nika