Newsitamea.gr
ΓΥΝΑΙΚΑ ΥΓΕΙΑ

Θηλασμός: Οι τροφές που απαγορεύονται!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Θηλασμός: Οι τροφές που απαγορεύονται

Θηλασμός: Οι τροφές που απαγορεύονται!!!

 

Οι μητέρες που θηλάζουν έχουν μια εύλογη ανησυχία για τη διατροφή τους και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στο βρέφος.

Ο γενικός κανόνας που ισχύει για την διατροφή στον θηλασμό, είναι ότι δεν υπάρχουν τροφές που απαγορεύονται εφόσον δεν συντρέχουν ειδικοί λόγοι (π.χ. αλλεργίες της μητέρας) και εφόσον τηρούνται αυστηρά οι κανόνες υγιεινής στην παρασκευή και τη συντήρηση του φαγητού που καταναλώνει η θηλάζουσα μητέρα.

Οι ειδικοί συστήνουν μια ισορροπημένη διατροφή, ώστε η μητέρα να λαμβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται στην απαιτητική φάση του θηλασμού.

Υπάρχουν ωστόσο τροφές που είτε επειδή είναι ανθυγιεινές, είτε επειδή προκαλούν δυσάρεστα συμπτώματα (στομαχικές διαταραχές, όπως φούσκωμα κλπ), πρέπει να αποφεύγονται.

Αυτές είναι:

-Τα βαριά και πικάντικα φαγητά με μπαχαρικά όπως το σκόρδο, το μπούκοβο και οι καυτερές πιπεριές που αλλοιώνουν την γεύση του γάλακτος και μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα δυσπεψίας στο μωρό.

-Τα πολλά όσπρια και σταυροειδή λαχανικά (μπρόκολο και κουνουπίδι), προκειμένου να μην έχει το μωρό κολικούς.

-Τα αλκοολούχα ποτά που εντείνουν τους ρυθμούς αφυδάτωσης του σώματος και επιβαρύνουν την ηπατική λειτουργία.

-Τα ροφήματα που περιέχουν διεγερτικές ουσίες όπως η καφεΐνη και η τεΐνη, δηλαδή ο καφές, το τσάι και τα αναψυκτικά τύπου κόλα, τα οποία διευκολύνουν την αφυδάτωση του οργανισμού.

-Τα αναψυκτικά και τα κοκτέιλ ή νέκταρ φρούτων που έχουν υψηλή θερμιδική αξία λόγω της έξτρα ζάχαρης που περιέχουν.

-Τα τρόφιμα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και φτωχή θρεπτική αξία όπως τα τηγανητά, τα αλλαντικά, οι πάστες ζαχαροπλαστείου και τα ντόνατς, τα οποία αφενός παχαίνουν και αφετέρου επιβραδύνουν την πεπτική λειτουργία.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρίξε μαύρη πέτρα πίσω σου και πίστεψε στο θαύμα της ζωής

Efi Nika

Έρπης ζωστήρας: Πώς μεταδίδεται, οι επιπλοκές, η προστασία (και από τις υποτροπές)

Efi Nika

Απόρριψη: Όταν πονάει η ψυχή μας

Efi Nika