Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Θεραπεία για τον πόνο των αυτιών!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

ponos-sto-auti

Θεραπεία για τον πόνο των αυτιών!!!

Ο πόνος στο αυτί υπάρχει τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά. Είναι ένας από τους πιό συνηθισμένους λόγους για τους οποίους οι γονείς φέρνουν τα παιδιά τους στο γιατρό. Η ωταλγία (πόνος στο αυτί) μπορεί να εκδηλωθεί στο ένα αυτί ή και στα δύο. Μπορεί να είναι διαφορετικού χαρακτήρα (οξύς, ήπιος ή καυστικός πόνος) και με διαφορετική ένταση (από ήπια έως αφόρητο πόνο).

Η νεύρωση του αυτιού είναι πολύπλοκη και γίνεται από περισσότερα του ενός νεύρα. Τα νεύρα αυτά, εκτός από το αυτί, νευρώνουν και άλλα όργανα στην κεφαλή και τον τράχηλο με αποτέλεσμα ένα πρόβλημα που υπάρχει αλλού να αντανακλά (χτυπά) στο αυτί  προκαλώντας πόνο.

Έτσι ο πόνος στο αυτί μπορεί να οφείλεται σε αιτίες που αφορούν στο αυτί, αλλά και σε αιτίες που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό και είναι αντανακλαστικός από τη περιοχή του κεφαλιού και του λαιμού. Ιδίως ένας χρόνιος πόνος στο αυτί σε ηλικιωμένο μπορεί να έχει σχέση με καρκίνο!

Μπορεί να είναι συνεχής ή διακοπτόμενος, έντονος ή βαθύς, διαξιφιστικός (σαν σουβλιές) ή απλά ενοχλητικός. Μπορεί επίσης να γίνεται πιο έντονος όταν πιέζουμε το αυτί, όταν μασάμε, όταν φτερνιζόμαστε ή φυσάμε τη μύτη μας.

Το αυτί συνήθως πονάει γιατί η ευσταχιανή σάλπιγγα δεν ισορροπεί τις πιέσεις μεταξύ του ατμοσφαιρικού αέρα και του μέσου αυτιού, δύο περιοχές που τους χωρίζει ο τυμπανικός υμένας. Επίσης στο μέσο αυτί αναπτύσσονται φλεγμονές που προκαλούν πόνο και τις ονομάζουμε ωτίτιδες, ενώ όταν υπάρχει και παραγωγή πύου λέγεται μέση πυώδη ωτίτιδα. Το πύο αν είναι αρκετό μπορεί να προκαλέσει μέχρι και ρήξη τυμπάνου.

 

Οι πιο κοινές αιτίες της Ωταλγίας:
– Ξένο αντικείμενο στο αυτί
– Σαμπουάν ή νερό στο αυτί
– Οξεία ή χρόνια ωτίτιδα (φλεγμονή του αυτιού)
– Παρουσία της κυψελίδας (κερί στο αυτί)
– Ιγμορίτιδα (φλεγμονή ή πρήξιμο του ιστού που καλύπτει τα ιγμόρεια)
– Βλάβη στο αυτί που οφείλεται σε μεταβολές της πίεσης.

Σπάνιες αιτίες και περιστατικά της Ωταλγίας:

– Βλάβη στα Δόντια
– Λοίμωξη στα Δόντια
– Διάτρητο τύμπανο (ρήξη τυμπάνου)
– Σύνδρομο της κροταφογναθικής άρθρωσης (σαγόνι)
– Έκζεμα του ακουστικού πόρου
– Νευραλγία του τριδύμου (συνήθως στην κάτω γνάθο και την πλευρά του προσώπου, αλλά μπορεί επίσης να εμφανίζεται στην άνω γνάθο ή στην περιοχή του κροτάφου, του μετώπου και του ματιού)

Επιπλέον θα σας γνωρίσουμε άλλη μια θεραπεία για τον πόνο των αυτιών που υπάρχει εδώ και 200 έτη.

Πάρτε ένα καρύδι και ανοίξτε το προσεκτικά (κατά το ήμισυ) χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι. Βγάλτε τη καρυδόψιχα και γεμίστε όλο το καρυδότσουφλο με λάδι.

Τοποθετήστε προσεκτικά το κέλυφος σε μία θερμαινόμενη εστία και αφήστε το να βράσει για περίπου 2 λεπτά. Βεβαιωθείτε ότι θα κάνετε αυτή τη διαδικασία με προσοχή ώστε να μη χυθεί το λάδι. Το κέλυφος του καρυδιού περιέχει ιώδιο το οποίο θα αλληλεπιδράσει με το λάδι και αυτό θα αυξήσει τις θεραπευτικές ιδιότητες του ελαιολάδου. Συγκεντρώστε όλο το έλαιο που προκύπτει χρησιμοποιώντας μία σύριγγα και προσεκτικά βάλτε το σε κάποια πληγή στο αυτί. Ο πόνος εξαφανίζεται αμέσως!

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αθώα συνήθεια το βράδυ που αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου

Efi Nika

Πότε ξεκινά η τρίτη ηλικία; Τι δείχνει νέα μελέτη για την αντίληψη του κόσμου

Efi Nika

Να αγαπάτε τους ανθρώπους που δεν μπαίνουν σε καλούπια…

Efi Nika