Newsitamea.gr
AMEA news ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θέατρο-Αυτισμός-Οικογένεια: Μια δημιουργική επαφή

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

11

Θέατρο-Αυτισμός-Οικογένεια: Μια δημιουργική επαφή – Δράσεις της dot2dot στην Ειδική Αγωγή

Βιωματικό εργαστήριο θεατρικού παιχνιδιού τρίμηνου κύκλου, για παιδιά 9-12 ετών με υψηλής λειτουργικότητας αυτισμό και τους γονείς τους.

Η εκμάθηση νέων δεξιοτήτων και συμπεριφορών μπορεί να επιτευχθεί με πολλούς τρόπους. Το θεατρικό παιχνίδι παρέχει τη δυνατότητα στα παιδιά να μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα, να αναγνωρίσουν και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, να κατανοήσουν τους κανόνες της κοινωνίας και να αναπτύξουν τη φαντασία τους, έτσι ώστε να διευκολύνουν την προσωπική τους εξέλιξη και την επίτευξη υγιών σχέσεων. Επιπλέον δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να εξασκήσουν την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων στην καθημερινότητα τους και τα ενθαρρύνει να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους και να νιώσουν ότι έχουν αναγνωριστεί από τους υπόλοιπους στην ομάδα.

Το βιωματικό εργαστήριο θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά με υψηλής λειτουργικότητας αυτισμό και τους γονείς τους, που σχεδίασε η dot2dot, στοχεύει στην ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης των παιδιών, στην ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων, στη βελτίωση των διαπροσωπικών τους σχέσεων και στην ενίσχυση της κοινωνικότητας τους. Στοχεύει επίσης στην ενίσχυση των ενδοοικογενειακών δεσμών και στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των δύσκολων καταστάσεων που προκύπτουν στην καθημερινότητα σε σχέση με το συγγενικό, κοινωνικό και πολιτισμικό περιβάλλον. Τέλος, στοχεύει, μέσα από την ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη, στο να καταφέρουν οι γονείς και τα παιδιά να αποκτήσουν ένα σύστημα αλληλοβοήθειας, να ανακαλύψουν νέους τρόπους επικοινωνίας και να αποφύγουν τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Σχεδιασμός – υλοποίηση εργαστηρίου:
Βρακά Χριστίνα , ειδικός παιδαγωγός dot2dot
Παπαδόπουλος Δημήτρης, Ηθοποιός
Συντριβάνη Νέλλη, Ψυχολόγος

Το εργαστήριο θα πραγματοποιείται στο χώρο του Dance Lab Studio και ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.

Πληροφορίες: info@dot2dot.gr , 2311242382.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea