Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Θάνος Πλεύρης: Κρίσιμη η κατάσταση του. Δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

pleuris

Για τρίτο 24ωρο η κατάσταση της υγείας του πρώην βουλευτή Θάνου Πλεύρη παραμένει ιδιαίτερα κρίσιμη.

Νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη από το πρωί της περασμένης Κυριακής στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών όπου εισήχθη «με εικόνα σήψης» σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν.

Η απαρχή της περιπέτειας της υγείας για τον 39χρονο δικηγόρο, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος τύπος, βρίσκεται σε μια αγγειοπλαστική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε το προηγούμενο διάστημα και η οποία δεν είχε την αναμενόμενη έκβαση καθώς, προσβλήθηκε από ένα δυνατό και ανθεκτικό μικρόβιο.

Με τον ασθενή να «διανύει» μια δύσκολη -και αχαρτογράφητη ακόμη- διαδρομή με αβέβαιη κατάληξη καθώς ο οργανισμός του «βάλλεται» από την σήψη, οι θεράποντες ιατροί είναι πολύ συγκρατημένοι στις εκτιμήσεις τους.

Μια ελάχιστη χαραμάδα αισιοδοξίας αρχίζει να ανοίγει σήμερα με δεδομένο πως η ιδιαιτέρως βεβαρημένη κατάσταση του δεν παρουσιάζει επιδείνωση. Η μάχη με τον χρόνο βεβαίως συνεχίζεται σκληρή για τον 39χρονο, καθώς κάθε λεπτό που περνά χωρίς να επιβαρύνεται περαιτέρω προσδίδει ίσως κάποια δύναμη στον οργανισμό του.

Η ηλικία του και η καλή υγεία του πριν το ατυχές συμβάν είναι τα δυο βασικά του «όπλα» σε αυτή τη μάχη με το μικρόβιο, ενώ σημαντικό ρόλο έχουν και τα δυνατά αντιβιοτικά κοκτέιλ που του χορηγούνται.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας το Ιατρικό Κέντρο, ο 39χρονος εισήχθη το πρωί της Κυριακής (13 Νοεμβρίου) στο νοσοκομείο με «εικόνα σήψης». «Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του εισήχθη άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος, διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ιατρικές πηγές εξηγούν πως η σήψη είναι μια γενικευμένη αντίδραση του οργανισμού έπειτα από μία λοίμωξη. Η αντίδραση αυτή είναι συστηματική, δηλαδή προσβάλλει όλο το σώμα και όλα τα όργανα του ασθενούς και θέτει τη ζωή σε άμεσο κίνδυνο. Σήψη δημιουργείται όταν μικρόβια διεγείρουν τον ανοσιακό μηχανισμό του ασθενούς. Στην προκειμένη περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπαίτιο μικρόβιο φέρεται να είναι ο σταφυλόκκοκος, που έχει βαριά επίπτωση στον οργανισμό του ασθενούς.

Όπως τονίζεται στο ιατρικό ανακοινωθέν του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών «είχαν προηγηθεί αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα», επεμβάσεις που πιθανόν συσχετίζονται ή/και οδήγησαν στη βαριά σήψη του ασθενούς.

«Από τη θεραπευτική ομάδα του ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ διενεργήθηκαν και διενεργούνται όλες οι ενδεδειγμένες θεραπευτικές πράξεις, συντηρητικές και επεμβατικές» αναφέρει η ανακοίνωση του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

www.madata.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγε στο γκαράζ και ήπιε φυτοφάρμακο: Διπλή τραγωδία στην Κρήτη, αυτοκτόνησαν και οι δύο μέσα σε λίγες ώρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea