Newsitamea.gr
ΓΥΝΑΙΚΑ

Θαλασσινό αλάτι για όμορφο δέρμα; Δοκίμασέ το!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

3

 

Θαλασσινό αλάτι για όμορφο δέρμα; Δοκίμασέ το!

Το σώμα μας περιέχει την ίδια συγκέντρωση σε μεταλλικά στοιχεία και θρεπτικά συστατικά με το νερό, γι’αυτό δεν μας εκπλήσσει που μπορεί να προστατέψει και να αποκαταστήσει το δέρμα. Ιδού πώς θα το αξιοποιήσεις:
Μάσκα προσώπου

Τόσο το αλάτι όσο και το μέλι έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, μαλακώνοντας το δέρμα και μετριάζοντας τον ερεθισμό. Παράλληλα, βοηθούν στην εξισορρόπηση της λιπαρής επιδερμίδας και στη διατήρηση της ενυδάτωσης της.

Δοκίμασε μία μάσκα προσώπου με 2 κ.σ. θαλασσινό αλάτι και 4 κ.σ. μέλι, τα οποία θα αναμείξεις μέχρι το μείγμα να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Άπλωσε σε καθαρό, στεγνό δέρμα αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια. Άφησε το για 10-15 λεπτά και πριν ξεπλυθείς με χλιαρό νερό άπλωσε πάνω στο πρόσωπο σου ένα πανί βρεγμένο με ζεστό νερό για 30 δευτερόλεπτα.

Τονωτική λοσιόν

Μέσα σε ένα μικρό μπουκάλι με spray ανακάτεψε μία κ.σ. θαλασσινό αλάτι με λίγο ζεστό νερό μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλάτι και ψέκασε σε καθαρό, στεγνό δέρμα 1-2 φορές την ημέρα, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Ενδείκνυται για λιπαρά δέρματα καθώς μειώνει τη λιπαρότητα, αλλά όχι για ξηρές επιδερμίδες.

Scrub σώματος

Το αλάτι συγκαταλέγεται στα φυσικά απολεπιστικά, γι’αυτό δοκίμασε να φτιάξεις το δικό σου body scrub, ανακατεύοντας ¼ του φλιτζανιού θαλασσινό αλάτι με ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο μέχρι να γίνει ένα παχύ μείγμα το οποίο θα χρησιμοποιήσεις κατά τη διάρκεια του ντουζ, όπως θα αξιοποιούσες κι ένα αντίστοιχο body scrub του εμπορίου.

shape.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πότε θα κάνετε 2ο παιδί;»: Η χειρότερη ερώτηση που μπορείς να κάνεις σε μια μαμά

Efi Nika

Εμμηνόπαυση: Ποια ραγδαία αλλαγή φέρνει στην καρδιά – Τι να κάνουν οι γυναίκες

Efi Nika

Γιατί είναι πιο δύσκολο για τις γυναίκες να χάσουν βάρος και τι να κάνουν γι’ αυτό

Efi Nika