Newsitamea.gr
SPORT AMEA

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΟΤΣΙ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

maclean-triathlo

Τερματισμός χωρίς καρότσι

Συγκλονιστικές στιγμές έζησε σε αγώνα τριάθλου στο Νεπίν του Καναδά ο Τζον Μακλίν. Ο Αυστραλός πέρασε τη γραμμή του τερματισμού χωρίς το αναπηρικό του καρότσι αλλά με τα πόδια του.

Πάνω από 25 χρόνια πέρασαν όταν ένα φορτηγό στο δυτικό Σίδνεϊ χτύπησε τον Τζον Μακλίν το 1988 αφήνοντάς τον με σπασμένη λεκάνη σε τέσσερα σημεία, σπασμένα πλευρά και τρυπημένο πνεύμονα. Ο Αυστραλός κατάφερε να περπατήσει ξανά και μάλιστα να τερματίσει έναν αγώνα τριάθλου, για τον οποίο προπονούνταν όταν έγινε το ατύχημα. Ο Μακλίν κατάφερε να κάνει κάτι που δεν φανταζόταν ποτέ. Περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του, φίλους του, συναθλητές του και χιλιάδες κόσμου άφησε στην άκρη το αναπηρικό του καροτσάκι και περπάτησε ως τη γραμμή του τερματισμού.

«Αυτό είναι το πιο σκληρό πράγμα που έκανα ποτέ», είπε αμέσως μετά ο Μακλίν, στηριζόμενος στα μπαστούνια του και με τα πόδια του να τρέμουν. Κάθε ένα από τα τελευταία 10χλμ. έμοιαζαν με 100χλμ. Δεν παραδόθηκε όμως στον πόνο και συνέχισε. Όταν τα πράγματα έγιναν δύσκολα, η σύζυγός του Αμάντα σταμάτησε και τον φίλησε. Όταν έγιναν ακόμα πιο δύσκολα σκέφτηκε τον γιο του, Τζέικ. Με έναν υποστηρικτικό μηχανισμό στο πόδι και τα μπαστούνια του, αργά και επώδυνα κατάφερνε να περπατήσει. Ο Μακλίν αρνήθηκε να καθίσει στο αναπηρικό του καροτσάκι στο τέλος ενός αγώνα τριάθλου στον οποίο κολύμπησε 1χλμ., έκανε 30χλμ. ποδήλατο και 10χλμ. τρέξιμο. Μόνο στο τέλος το σώμα του τον εγκατέλειψε και κάθισε στο αναπηρικό καροτσάκι για να ξεκουραστεί.

www.sportsamea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάσχει από Σκλήρυνση κατά πλάκας όμως είναι ο πιο δυνατός άντρας στον κόσμο, για δεύτερη χρονιά!

Βογιατζής Ηλίας

Θα διασχίσει το στενό της Μάγχης κολυμπώντας μόνο με τα χέρια!

Βογιατζής Ηλίας

Μένουμε Σπίτι – Σποτ Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων Α.Ο.Ν.Μ.

newsitamea