Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Τέλος στους πόνους περιόδου με 4 απλές λύσεις

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τέλος στους πόνους περιόδου με 4 απλές λύσεις

Άσκηση

Μπορεί και μόνο στην ιδέα της άθλησης, να μας πιάνει σύγκρυο στη διάρκεια των δύσκολων ημερών, ωστόσο, η ακινησία αποδεικνύεται μεγάλο λάθος με τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η άσκηση, χωρίς φυσικά υπερβολές, βοηθά τους μυς να χαλαρώσουν, με αποτέλεσμα οι πόνοι να μειώνονται αισθητά. Επιπλέον, η αιμάτωση της μήτρας που η άθληση επιφέρει, προσφέρει την ίδια ανακούφιση, ενώ το σώμα ευεργετείται σε μεγάλο βαθμό και από το γεγονός ότι η κίνηση προκαλεί αύξηση των ενδοφρινών που προκαλούν αίσθημα ευφορίας και μείωση του πόνου.

Τέλος στους πόνους περιόδου με 4 απλές λύσεις

Ζέστη

Το να διατηρούμε την περιοχή της κοιλιάς ζεστή, τις ημέρες της περιόδους, μόνο θετικά μπορεί να μας επηρεάσει. Η χρήση θερμοφόρας ή ζεστών επιθεμάτων είναι μια πολύ καλή και αποτελεσματική λύση που χαλαρώνει τους μυς και απαλλάσσει από τους πόνους.

Τέλος στους πόνους περιόδου με 4 απλές λύσεις

Μασάζ

Ένα χαλαρωτικό μασάζ, με ήπιες κυκλικές κινήσεις στην περιοχή της κοιλιάς, βοηθά το σώμα να ηρεμήσει, τους μυς να απαλλαγούν από την ένταση, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο πόνος που νιώθουμε στην διάρκεια της περιόδου. Μάλιστα αν χρησιμοποιήσουμε αιθέρια έλαια χαμόμηλου, το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη πιο άμεσο.

Τέλος στους πόνους περιόδου με 4 απλές λύσεις

Διατροφή

Οι τροφές που μπορούν να βοηθήσουν το σώμα να ανταποκριθεί στις ανάγκες των δύσκολων ημερών της περιόδου είναι οι εξής:

  • Τροφές πλούσιες σε ασβέστιο όπως γαλακτοκομικά, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, σπανάκι, μπρόκολο.
  • Τροφές πλούσιες σε Ω-3 λιπαρά όπως σολομός και μεγάλα, λιπαρά ψάρια, καρύδια κ.ά. Τα καλά, όπως λέγονται, λιπαρά, μεταξύ άλλων, μας μειώνουν το αίσθημα της λιγούρας αλλά βοηθούν και στην καλή λειτουργία των κυττάρων.
  • Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, όπως τα πορτοκάλια, που θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τις ενοχλητικές κράμπες.
  • Τα αφεψήματα επίσης, ειδικά όταν είμαστε εν αναμονή της περιόδου, θα χαλαρώσουν το σώμα και οι πόνοι θα είναι αισθητά μειωμένοι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύνδρομο Down: Ποιοι είναι οι τρεις τύποι του; – Πώς ανιχνεύεται

Penni Syggrou

Αναιμία: Αυτά είναι τα «ένοχα» σημάδια

newsitamea

Καρκίνος του παχέος εντέρου: Διαβάστε ποια είναι τα ύποπτα συμπτώματα

newsitamea