Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων: Φωτιά οι αυξήσεις για τα καινούργια αυτοκίνητα, ελάχιστες οι μειώσεις στα μεσαίου κυβισμού και τα παλιά

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

AYTOKINHTA

Τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων: Φωτιά οι αυξήσεις για τα καινούργια αυτοκίνητα, ελάχιστες οι μειώσεις στα μεσαίου κυβισμού και τα παλιά

– Προσωρινά τα νέα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, του χρόνου θα αλλάξουν πάλι
– Θα πληρώσουν το μάρμαρο όσοι έχουν καινούργια αυτοκίνητα κάτω από 5 ετών
– Για να βγει ο λογαριασμός θα πληρώσουν μεγαλύτερα τέλη όσοι έχουν αυτοκίνητο και με πολλά κυβικά
– Από 30 ως 200 ευρώ οι αυξήσεις, το πολύ ως 10 ευρώ οι μειώσεις για όσους έχουν παλιό αυτοκίνητο

Το απόλυτο αλαλούμ επικρατεί σε ό,τι αφορά στα τέλη κυκλοφορίας. Το σύστημα αποδεικνύεται ανέτοιμο ώστε μέσα στο επόμενο διάστημα να υπάρξει φορολόγηση με βάση την αξία του αυτοκινήτου που θα έφερνε μεγάλη ελάφρυνση για όσους έχουν μικρής αξίας παλιά αυτοκίνητα. Δεν είναι, όπως όλα δείχνουν δυνατή ούτε καν η φορολόγηση με βάση την ασφαλιστική κοστολόγηση (την ασφάλιση για ολική κλοπή για παράδειγμα) και έτσι όλα δείχνουν ότι πάμε σε οριζόντιες αλλαγές που θα επιβαρύνουν εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων.

Έτσι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μετά τον Νοέμβριο του 2010 θα βρεθούν στο μάτι του κυκλώνα. Όσοι έχουν αυτοκίνητο αντιρρυπαντικής τεχνολογίας θα πληρώσουν από 30 ως 50 ευρώ.

Εκείνοι όμως που έχουν αυτοκίνητο που δεν είναι αντιρρυπαντικής τεχνολογίας θα πληρώσουν πολλά περισσότερα. Οι αυξήσεις όλα δείχνουν ότι θα ξεκινούν από τα 100 ευρώ και θα φτάνουν και τα 200 ευρώ για αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού. Πιθανότατα πάνω από τα 2.000 κυβικά. Οι μόνες ελαφαρύνσεις που φαίνεται ότι θα έρθουν θα είναι για τα αυτοκίνητα άνω των 10 ετών τα οποία θα έχουν, βάσει διαρροών πάντα, μια μικρή φοροελάφρυνση, όμως και εδώ οι πληροφορίες λένε ότι πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι, κατεβάζουν το πιθανό ποσό ακόμη και στα 10 ευρώ σε σχέση με πέρυσι.

www.newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λατρεμένη ανιψούλα, πήγε τον vεκρό θείο της σε τράπεζα με το καροτσάκι για να υπογράψει δάνειο 3.000 ευρώ – BINTEO

Efi Nika

Μπαμπάς δίνει από μωρό στον γιο του βιβλία αντί για tablet, και να το αποτέλεσμα… – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Υποκλίθηκαν όλοι: 8χρονος με όγκο στον εγκέφαλο πήγε στο “Ταλέντο” και μάγεψε με το ταλέντο και τη δύναμη ψυχής του

Efi Nika