Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Τέλη κυκλοφορίας 2017: Ποιο θα επιβαρυνθούν, ποιοι θα πληρώσουν λιγότερα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

telikukloforias2017

Αυξήσεις και μειώσεις αναμένονται να δουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ όταν θα κληθούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017.

Σύμφωνα με το Lykavitos, ήδη στο υπουργείο Οικονομικών μελετούν όλες τις αλλαγές για τα παλαιά οχήματα, για τα χαμηλών ρύπων και τα πετρελαιοκίνητα.

Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερα

Τα καλά νέα έρχονται για όσους έχουν αυτοκίνητο άνω των 11 ετών και -σε κάποιες περιπτώσεις- πληρώνουν τέλη που ξεπερνούν την αξία του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το υπουργείο θα μειώσει κατά 10% τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017, σε μια προσπάθεια να πείσει τους ιδιοκτήτες αυτών τον οχημάτων, να πάρουν πίσω τις πινακίδες που στην πλειοψηφία τους έχουν καταθέσει

Όπως διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται η σημαντική ελάφρυνση όσων έχουν παλιό και μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητο.

Ποιοι θα επιβαρυνθούν

Σημαντικές επιβαρύνσεις θα έχουν εκείνοι που αγόρασαν την τελευταία πενταετία ακριβό αυτοκίνητο, αλλά και αυτοί που αγόρασαν αυτοκίνητο από το 2007 μέχρι το 2010, καθώς και σε αυτά τα μοντέλα πλέον, θα υπολογίζονται οι ρύποι.

Σε αυτή την περίπτωση, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να περιμένουν μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, καθώς και εδώ θα συνυπολογίζεται η αξία του αυτοκινήτου, πιθανότατα με βάση την ασφάλιση.

Όπως δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης, στόχος είναι να πέσει το βάρος των τελών κυκλοφορίας στους ιδιοκτήτες ακριβών αυτοκινήτων και να ελαφρυνθούν τα φθηνά και τα μεσαίας αξίας αυτοκίνητα.

Άρα όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο συντελεστής της αξίας του αυτοκινήτου θα παίξει τον βασικό ρόλο στο ποσό που θα πληρώνει ο ιδιοκτήτης.

Θα πληρώσουν και οι ιδιοκτήτες πράσινων ΙΧ

Μια από τις κατηγορίες ιδιοκτητών ΙΧ που θα κληθούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη είναι και όσοι έως και πέρυσι είχαν ατέλεια καθώς τα αυτοκίνητά τους εκπέμπουν ως 90 gr διοξειδίου του άνθρακα. Το όριο αναμένεται να πέσει είτε στα 85, είτε στα 80 γραμμάρια.

Η άλλη κατηγορία ιδιοκτητών αυτοκινήτων είναι οι κάτοχοι πετρελαιοκίνητων που θα βρεθούν πιθανότατα να πληρώσουν παραπάνω στα τέλη κυκλοφορίας κατά τα πρότυπα άλλων χωρών της Ευρώπης.

Πάντως οι ιδιοκτήτες ΙΧ θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον έως τις 15 Νοεμβρίου προκειμένου να μάθουν τις οριστικές αποφάσεις του ΥΠΟΙΚ.

Τι ισχύει για τα μεταχειρισμένα οχήματα από χώρες της Ε.Ε

Αναφορικά με τα μεταχειρισμένα οχήματα από χώρες της Ε.Ε., χιλιάδες φορολογούμενοι θα πληρώνουν από φέτος χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας, καθώς βάσει της νομοθεσίας για τον υπολογισμό της παλαιότητας θα μετρά στο εξής το έτος πρώτης ταξινόμησης σε χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι το έτος ταξινόμησης τους στην Ελλάδα.

www.madata.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μαύρη» καθαρά Δευτέρα: Nεκρή 25χρονη: Οι συγκλovιστικές φωτογραφίες που δείχνουν τη σφοδρότητα της σύγκρουσης

Efi Nika

Φρίκη με 21χρονο: Έπεσε από τη γέφυρα της Χαλκίδας και τον βρήκαν σε αυτή την κατάσταση

Efi Nika

Νεαρός γιατρός έγινε βοηθός του χειρουργού που τον έσωσε όταν ήταν 10 ετών

Efi Nika