Newsitamea.gr
AMEA news ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τάκης Παρασκευόπουλος: Αγωνιστής και Μαχητής στις Πίστες

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

1121

Αγώνες πολλών ετών έχουν δοθεί από τους πραγματικούς πρωταγωνιστές της ζωής ώστε να έχουν ίση αντιμετώπιση με τους συμπολίτες τους.

Οι εποχές έχουν αλλάξει και πλέον έχει περάσει στην κοινή αντίληψη ότι είναι ισότιμα μέλη με τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους παραμένουν, όπως για παράδειγμα οι υπηρεσίες, οι θέσεις πάρκινγκ, οι ράμπες κ.ο.κ.

Ένα μεγάλο ποσοστό ατόμων με αναπηρία συνεχίζει να βρίσκεται κλεισμένο στον εαυτό του και να «κλαίει τη μοίρα του». Τέσσερις λέξεις με μεγάλη ουσία που τις λέει ένας άνθρωπος που βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι εδώ και 18 χρόνια. Ο λόγος για τον Τάκη Παρασκευόπουλο από την Τρίπολη, ο οποίος τραυματίστηκε με μοτοσικλέτα εξαιτίας κακοτεχνιών στον δρόμο.

56

Ο Βασίλης Σαρημπαλίδης με τον Τάκη Παρασκευόπουλο…

Συνάντηση στα Μέγαρα…

Παρά την άσχημη μοίρα που του επεφύλασσε η ζωή, δεν το έβαλε κάτω. Το διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι, όταν και τον συναντήσαμε στην πίστα καρτ της πόλης των Μεγάρων. Χωρίς να έχει βοήθεια από κανέναν, είδαμε και καταγράψαμε στην κάμερα όσα κάνει μόνος του. Δηλαδή τα πάντα! Όσα θα έκανε ένας αρτιμελής άνθρωπος.

Όπως θα δείτε και στο σχετικό βίντεο η προετοιμασία του καρτ για να μπει στην πίστα και να αρχίσει να «γράφει» γύρους γίνεται από τον ίδιο.

Απολαύστε τον Τάκη Παρασκευόπουλο να κάνει τα πάντα μόνος του και να στέλνει το δικό του μήνυμα 

Δεν του δίνουν αγωνιστική άδεια…

Δυστυχώς, όπως μας δήλωσε, δεν έχει τη δυνατότητα να τρέξει σε επίσημους αγώνες, διότι
Δεν μπορεί να συμμετάσχει σε αγώνες γιατί δεν του δίνεται άδεια, κάτι που περιμένουμε να αλλάξει, όπως συμβαίνει σε όλα τα πολιτισμένα κράτη…όταν προσπάθησε πριν από μερικά χρόνια να το κάνει, δεν του έδιναν αγωνιστική άδεια. Το μόνο που μπορεί να κάνει με το καρτ είναι δοκιμές σε επίσημους αγώνες.

Για το συγκεκριμένο θέμα επικοινωνήσαμε με τον σύμβουλο στην επιτροπή καρτ της Ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού Τάκη Καιτατζή.

Ο ίδιος μας διαβεβαίωσε πως θα κοιτάξει το ζήτημα το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να μπορέσει ο Τάκης Παρασκευόπουλος να ολοκληρώσει το όνειρό του.

Ο Τάκης Παρασκευόπουλος είναι από την Τρίπολη. Είχε ατύχημα πριν από 18 χρόνια με μοτοσικλέτα που τον ανάγκασε να κάθεται σε αναπηρικό καρότσι…

Κατάλληλη διαμόρφωση του καρτ…

«Αυτά τα ελαστικά που έχω τοποθετήσει στο καρτ τα βρήκα πεταμένα» μας είπε την ώρα που
Ο Τάκης Παρασκευόπουλος είναι καθηλωμένος σε καροτσάκι αλλά οδηγεί τόσο γρήγορα, που σε αφήνει με το ανοιχτό στόμα…ετοιμαζόταν για να μπει στην πίστα. Μας εξέπληξε ο τρόπος και η προσέγγισή του στο κατά τα άλλα «πρόβλημα» που αντιμετωπίζει εδώ και 18 χρόνια. Για να μπορέσει να κάνει το χόμπι του πραγματικότητα, έχει διαμορφώσει ανάλογα το αγωνιστικό καρτ. Το γκάζι και το φρένο βρίσκονται στο τιμόνι, ενώ κάποιες ακόμα μικρές λεπτομέρειες έχουν καταστήσει το καρτ λειτουργικό προκειμένου να μπορεί να είναι αυτόνομος.

Εκεί όμως που μείναμε με το στόμα ανοιχτό ήταν όταν τον είδαμε να κινείται με το γκάζι… τέρμα στο πάτωμα, εντός πίστας. Ταχύτατος, ικανός και θεαματικός, έδειξε να κοντράρει στα ίσια τους συναθλητές του.

57

Όπως βλέπετε ο οδηγός από την Τρίπολη πάει… τάπα με το αγωνιστικό καρτ το οποίο οδηγεί ακόμα και με τις τρεις ρόδες!

Μήνυμα με ουσία…

Κάποιες ατυχίες στη ζωή δεν πρέπει να μας αναγκάζουν να το βάζουμε κάτω. Θέλει καθημερινή μάχη και πείσμα. Αρκεί να είσαι ο εαυτός σου. Όχι αυτό που θέλουν οι άλλοι…Ο Τάκης Παρασκευόπουλος μίλησε και θέλησε να στείλει ένα μήνυμα σε όσους βρίσκονται σε καροτσάκι ή λόγω των συγκυριών παραμένουν σπίτι τους:

«Σε όσους νομίζουν ότι όλα είναι ακατόρθωτα, πάρτε με ως παράδειγμα, δείτε ότι κάποια πράγματα που θεωρούμε αδιανόητο να μπορούμε να τα κάνουμε, αποδείχτηκε ότι τα κάνουμε και τα κάνουμε καλά.

»Αυτό είναι παράδειγμα σε όσους έχουν κλειστεί στα σπίτια τους και κλαίνε τη μοίρα τους. Μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα και να περνάμε ευχάριστα τον χρόνο μας και να έχουμε μία φυσιολογική ζωή…» τόνισε.

58
Ο Τάκης έχει το δικό του αυτοκίνητο, το δικό του τρέιλερ και δύο καρτ για προπόνηση!
Έλεγχος στον αέρα των ελαστικών λίγο πριν μπει στην πίστα…
Ο Τάκης έχει αφήσει το αναπηρικό καρότσι, έχει καθίσει στο αγωνιστικό κάθισμα και προετοιμάζεται…
59
Η προετοιμασία γίνεται με το σωστό τρόπο έτσι ώστε να μπορεί να οδηγεί με ασφάλεια το καρτ…
Η εικόνα που βλέπει ο οδηγός όταν κάθεται στο αγωνιστικό καρτ…
Κάτω από το τιμόνι έχουν γίνει οι απαραίτητες αλλαγές για να μπορεί το καρτ να είναι λειτουργικό μόνο με τα χέρια.
Όλες οι πατέντες έχουν γίνει από τον ίδιο…
Το γκάζι είναι χειροκίνητο…
Το φρένο βρίσκεται στο χέρι…
60
Τα πόδια δένονται με ιμάντες…

61

Πριν από την δοκιμή αναζητά την σωστή θέση οδήγησης…
Για να τρέχεις με καρτ θα πρέπει να έχεις όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας…
Γάντια και έτοιμος για την πίστα!
Οι συναθλητές του Τάκη είναι πάντα δίπλα του…

63

Ο Τάκης Παρασκευόπουλος μαζί με τον αντιπρόσωπο της Rotax στην Ελλάδα, Δημήτρη Γαλάτση. Ο τελευταίος δήλωσε στο zougla.gr και φυσικά στον Τάκη πως όταν τρέξει τον πρώτο του επίσημο αγώνα η συμμετοχή θα είναι πληρωμένη. Επειδή γνωρίζουμε τον κ. Γαλάτση είμαστε σίγουροι πως θα του παρέχει και όλη την τεχνική και υλική υποστήριξη!

64

Στην πίστα όλοι οι αγωνιζόμενοι είναι ίδιοι και αυτό (το αυτονόητο δηλαδή) το έχει καταλάβει καλά ο οδηγός από την Τρίπολη! Μάχες…  Άμα τον δείτε από κοντά να τρέχει είναι σίγουρο πως θα εκπλαγείτε!

Η προσπάθεια του Τάκη Παρασκευόπουλου είναι αξιοθαύμαστη και δίνει κουράγιο αλλά και ερέθισμα σε όσους έχουν πρόβλημα αναπηρίας να παλέψουν γιατί μόνο νικητές θα βγουν...

Η προσπάθεια του Τάκη Παρασκευόπουλου είναι αξιοθαύμαστη και δίνει κουράγιο αλλά και ερέθισμα σε όσους έχουν πρόβλημα αναπηρίας να παλέψουν γιατί μόνο νικητές θα βγουν…

www.zougla.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δραματική αύξηση στις νευρολογικές παθήσεις, που οδηγεί σε αναπηρίες και άλλες ασθένειες!

Βογιατζής Ηλίας

Της ακρωτηρίασαν και τα 2 πόδια: Άσχημα νέα για την 20χρονη φοιτήτρια στην Πάτρα που κατέρρευσε μέσα στη Σχολή της

newsitamea

Μπαμπάς συγκεντρώνει χρήματα για καρκινοπαθή παιδιά στη μνήμη του αδικοχαμένου γιου του – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika