Newsitamea.gr
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΥΓΕΙΑ

Τα σημάδια στο δέρμα που δείχνουν διαβήτη και καρκίνο του ήπατος!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και έχει χαρακτηριστεί ως το “ανοιχτό βιβλίο” για την κατάσταση της υγείας μας.

Τα συμπτώματα από τις πιο απλές ως τις πιο σοβαρές ασθένειες είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν και στο δέρμα.

Αν τα εντοπίσουμε εγκαίρως, αυξάνουμε κατακόρυφα τις πιθανότητες να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το όποιο πρόβλημα.

Τα σκούρα, απαλά στην αφή “μπαλώματα” στα σημεία που το δέρμα κάνει πτυχές (διπλώνει), όπως στην μασχάλη και τον λαιμό, μπορεί να υποδεικνύουν ότι έχετε αυξημένο κίνδυνο να παρουσιάσετε (ή να έχετε ήδη) διαβήτη.

Πρόκειται για μία πάθηση που ονομάζεται μελανίζουσα ακάνθωση. Είναι κατά κανόνα σημάδια που εμφανίζονται σε υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα και είναι συχνά σημάδι διαβήτη.

Μάλιστα, σε ορισμένες ακραίες περιπτώσεις είναι πιθανό να υποδεικνύουν καρκίνο του στομάχου ή του ήπατος.

Κάποιο πρόβλημα στο ήπαρ είναι πιθανό να καταδεικνύει και η κιτρινωπή απόχρωση στο δέρμα σας.

Πρόκειται για μια πάθηση που ονομάζεται ίκτερος και συμβαίνει όταν το ήπαρ παύει να διασπάει σωστά τα ερυθρά αιμοσφαίρια.

Συνήθως θα παρατηρήσετε ότι αντίστοιχα κιτρινωπό χρώμα παίρνει και το λευκό μέρος του βολβού των ματιών σας.

Αν και ο ίκτερος είναι κάτι που το έχουμε συνδέσει με τα νεογέννητα μωρά, μπορεί να συμβεί και στους ενήλικες και είναι σημάδι ηπατίτιδας, κίρρωσης ή και καρκίνου του ήπατος.

Η μελανίζουσα άκανθωση είναι μια πάθηση κατά την οποία το χρώμα του δέρματος στην περιοχή του λαιμού, ανάμεσα στα πόδια και στην περιοχή της μασχάλης γίνεται πιο σκούρο. Το δέρμα μπορεί να γίνει πιο σκληρό και να μυρίζει άσχημα. Σπανιότερα μπορεί να υπάρχει και κνησμός. Οι αλλαγές εμφανίζονται συνήθως πολύ αργά, με την πάροδο μηνών ή και χρονών.

Συχνά εμφανίζεται σε ασθενείς που έχουν διαβήτη ή που είναι υπέρβαροι. Παιδιά με μελανίζουσα ακάνθωση έχουν περισσότερες πιθανότητες ανάπτυξης διαβήτη τύπου δύο.

Σπανιότερα συνδέεται με κακοήθειες εσωτερικών οργάνων, όπως το στομάχι και το συκώτι.

Συνοπτικά οι αιτίες της μελανίζουσας ακάνθωσης είναι:

  • Αντίσταση στην ινσουλίνη. Πολλοί ασθενείς που εμφανίζουν μελανίζουσα ακάνθωση έχουν παρουσιάσει αντίσταση στην ινσουλίνη, μια ορμόνη που συντίθεται στο πάγκρεας και επιτρέπει στο σώμα να μεταβολίσει τη γλυκόζη. Η αντίσταση στην ινσουλίνη οδηγεί τελικά στο διαβήτη τύπου 2.
  • Παχυσαρκία. Πολλοί ασθενείς είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι μια κατάσταση που τελικά μπορεί να οδηγήσει σε αντίσταση στην ινσουλίνη.
  • Ορμονικές διαταραχές. Συχνά εμφανίζεται σε ασθενείς με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, προβλήματα του θυρεοειδή όπως υπερθυρεοειδισμός ή υποθυρεοειδισμός είμαι προβλήματα στα επινεφρίδια.
  • Φάρμακα. Μερικά φάρμακα όπως τα αντισυλληπτικά, η κορτιζόνη, η νιασίνη και η αυξητική ορμόνη μπορεί να προκαλέσουν μελανίζουσα ακάνθωση.
  • Κακοήθεια. Κάποιες φορές συνδέεται με καρκίνο εσωτερικών οργάνων όπως του στομαχιού, το εντέρου και του συκωτιού.
  • Κληρονομικότητα. Πολλοί υποστηρίζουν ότι υπάρχει οικογενειακή προδιάθεση.

 

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρίξε μαύρη πέτρα πίσω σου και πίστεψε στο θαύμα της ζωής

Efi Nika

Έρπης ζωστήρας: Πώς μεταδίδεται, οι επιπλοκές, η προστασία (και από τις υποτροπές)

Efi Nika

Απόρριψη: Όταν πονάει η ψυχή μας

Efi Nika