Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

Τα παιδιά καταστρέφουν… τη σχέση των γονιών;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

23

Τα παιδιά καταστρέφουν… τη σχέση των γονιών;

 

Όλοι μας έχουμε ακούσει πώς τα παιδιά ενώνουν το ζευγάρι και πώς μόνο όταν ένα ζευγάρι αποκτά παιδί γίνεται πραγματικά οικογένεια, αλλά μήπως τελικά δεν είναι έτσι; Μήπως τα παιδιά αντί να ενώνουν τους γονείς, δημιουργούν προβλήματα στη σχέση τους και κυρίως στο ερωτικό της κομμάτι;

Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση και φυσικά δεν φταίνε τα παιδιά, αλλά οι ίδιοι οι γονείς, οι οποίοι στην προσπάθεια τους να ανταποκριθούν όσο το δυνατόν καλύτερα στον νέο τους ρόλο, αυτό της μαμάς και του μπαμπά, ξεχνούν τον ρόλο του συζύγου και συντρόφου.

Ο ερχομός ενός νέου μέλους στην οικογένεια είναι φυσικό να ανατρέπει όλες τις ισορροπίες, αφού το μωρό όντας τόσο μικρό και απροστάτευτο, απαιτεί όλον τον χρόνο και την προσοχή των γονιών του. Τις περισσότερες φορές η μαμά στρέφει όλο της το ενδιαφέρον πάνω στο παιδί, με αποτέλεσμα ο μπαμπάς να νιώθει παραμελημένος ή ακόμα και παρείσακτος σε αυτή τη δυνατή σχέση μαμάς – παιδιού.

Σταδιακά και καθώς το παιδί ή τα παιδιά μεγαλώνουν, ο χρόνος μοιάζει να μην είναι ποτέ αρκετός. Παιδικοί σταθμοί, σχολεία, εξωσχολικές δραστηριότητες σε συνδυασμό με τις επαγγελματικές υποχρεώσεις και τις καθημερινές ανάγκες του σπιτιού, εξανεμίζουν κάθε ελπίδα να βρει το ζευγάρι λίγο χρόνο μόνο για εκείνο. Και κάπου εκεί, από την πίεση και το άγχος της καθημερινότητας, αρχίζουν τα παράπονα, οι γκρίνιες και οι τσακωμοί, τα «δεν με καταλαβαίνεις» και « κουράστηκα, να τρέχω εγώ για όλα».

Κι όμως, όλα αυτά μπορούν να μετριαστούν αρκεί να καταλάβουν οι γονείς, ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για μια φάση, την οποία πρέπει να την περάσουν ενωμένοι και ήρεμοι. Το ότι έγιναν γονείς δεν σημαίνει ότι έπαψαν να είναι σύντροφοι, ότι εκτός από τα παιδιά που μοιραία έχουν τον πρώτο ρόλο, θα πρέπει παράλληλα να δουλεύουν και την σχέση τους. Και μια σχέση δεν είναι στατική, αλλά εξελίσσεται και αλλάζει, όπως αλλάζουν και οι άνθρωποι.

Να θυμάστε ότι αν ένα ζευγάρι δεν τα πάει καλά, αν η σχέση του αντιμετωπίζει προβλήματα, αυτό θα έχει αντίκτυπο και στα παιδιά, όση αγάπη κι αν παίρνουν από τους γονείς τους. Συνεπώς, δεν αρκεί να προσπαθείτε μόνο να είστε καλοί γονείς, αλλά και καλοί σύντροφοι, αφού δεν υπάρχει καλύτερο δώρο για τα παιδιά από το να βλέπουν τους γονείς τους ενωμένους και ευτυχισμένους.

 

 

mother.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπαμπάς δίνει από μωρό στον γιο του βιβλία αντί για tablet, και να το αποτέλεσμα… – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Επειδή είμαστε γονείς, δεν σημαίνει ότι έχουμε εξουσία πάνω στα παιδιά μας

Efi Nika

Δημήτρης Παπανικολάου: Η κόρη μου λέει μόνη της σε όποιον συστήνεται ότι έχει αυτισμό – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou