Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Τα οφέλη του χορού και τι πρέπει να ξέρουμε πριν αρχίσουμε τις φιγούρες

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Τα οφέλη του χορού και τι πρέπει να ξέρουμε πριν αρχίσουμε τις φιγούρες

Ο χορός είναι η τέλεια επιλογή για σώμα που παραμένει σε φόρμα εύκολα και διασκεδαστικά. Τα οφέλη στην φυσική κατάσταση και τη σιλουέτα από τον χορό είναι αναρίθμητα. Έχουμε και λέμε: ο χορός κάνει καλό στην καρδιά και τους πνεύμονες, ως γνήσια αερόβια άσκηση, βελτιώνει την αντοχή, αυξάνει την μυϊκή δύναμη, χαρίζει ισορροπία και συντονισμό κινήσεων, είναι ευεργετική για τα οστά.

Και η ψυχική υγεία όμως μόνο να ωφεληθεί μπορεί από την ενασχόληση με το χορό, αφού προκαλεί ευεξία, δίνει αυτοπεποίθηση και κάνει καλό στην κοινωνικότητα. Επιπλέον, είναι μια επιλογή εκγύμνασης οικονομική και για την πρακτική δεν χρειάζεται να τρέχετε στα γυμναστήρια ή σε ειδικά οργανωμένους χώρους.

Τα οφέλη του χορού και τι πρέπει να ξέρουμε πριν αρχίσουμε τις φιγούρες
 Σε αντίθεση με άλλα αθλήματα, ο χορός δεν επηρεάζεται από καιρικές συνθήκες, οπότε μπορείτε να χορέψετε ακόμη και αν κάνει κρύο, βρέχει ή χιονίζει!

Ο χορός είναι τόσο δημοφιλής επιλογή που τα περισσότερα πλέον γυμναστήρια διαθέτουν μαθήματα χορού και σε κάθε γειτονιά θα βρει κανείς σχολή χορού όπου διδάσκονται πολλά είδη. Οι επιλογές λοιπόν είναι πολλές, ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία και τα γούστα μας από μπαλέτο με έμφαση στην μυϊκή δύναμη, την ισορροπία και την ευελιξία, στο πιο classy βαλς, το παιχνιδιάρικο swing ή την γεμάτη ενέργεια salsa, το αισθησιακό tango, τον χορό της κοιλιάς με καταγωγή από την Μέση Ανατολή, το hip-hop, τις κλακέτες, τους παραδοσιακούς χορούς κ.ά.

Ανεξάρτητα από το είδος που θα διαλέξετε, καλό είναι να έχετε κατά νου τα παρακάτω, αν αποφασίσετε να το ρίξετε στον χορό!

Τα οφέλη του χορού και τι πρέπει να ξέρουμε πριν αρχίσουμε τις φιγούρες

Γενικές συμβουλές για το χορό

Κάντε ένα γενικό check-up, για να είστε σίγουροι ότι μπορείτε να ανταπεξέλθετε στις απαιτήσεις του χορού, ειδικά αν έχετε ήδη κάποιο ιατρικό πρόβλημα ή αντιμετωπίζετε παχυσαρκία.

Όταν ξεκινήσετε τα μαθήματα, βεβαιωθείτε ότι φοράτε ρούχα σε layers, αφού, όπως σε όλα τα είδη εντατικής αερόβιας άσκησης, η θερμοκρασία του σώματος ανεβαίνει πολύ και το σώμα –ευτυχώς- ιδρώνει.

Μην παραλείπετε την προθέρμανση και τις διατάσεις. Το ότι χορεύετε, δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να προετοιμάζετε το σώμα σας, όπως θα κάνατε σε οποιαδήποτε άλλη μορφής άθλησης.

Πίνετε άφθονο νερό πριν , κατά τη διάρκεια και μετά το χορό .

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ξεκουραστεί επαρκώς ανάμεσα στα ραντεβού σας με τον…ρυθμό.

Μην πιέζετε τον εαυτό σας και μην το παρακάνετε, ειδικά αν είστε αρχάριος.

Φορέστε τα κατάλληλα παπούτσια για το είδος του χορού που έχετε επιλέξει.

Ακολουθήστε τις συστάσεις του δασκάλου σας, ακόμη και εκτός της αίθουσας χορού ή όταν κάνει εξάσκηση στο σπίτι. Ο κίνδυνος τραυματισμού είναι πάντα υπαρκτός.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπεραναλύεις τα πάντα; Τότε, χάνεις αυτές τις 4 χαρές στη ζωή

Efi Nika

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: 6 συμβουλές για να μην επηρεάζει τον ύπνο σου

Efi Nika

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea