Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Τα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου που καταστρέφουν την υγεία σου!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου που καταστρέφουν την υγεία σου.

Οι στιλιστικές επιλογές των γυναικών ενδέχεται να τους προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα που σχετίζονται με τη στάση του σώματός τους ή να συμβάλλουν στην εκδήλωση οσφυαλγίας και αυχενικού συνδρόμου, προειδοποιεί η Βρετανική Ένωση Χειροπρακτικής (BCA).

Τα πολύ στενά τζιν παντελόνια, τα γνωστά skinny jeans, τα ψηλοτάκουνα παπούτσια αλλά και οι υπερμεγέθεις τσάντες είναι μερικά από τα κομμάτια που επιβαρύνουν το γυναικείο σώμα, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Παρακάτω θα δείτε ποια είναι τα 5 κομμάτια της γκαρνταρόμπας που προκαλούν τα σοβαρότερα προβλήματα, σύμφωνα με τη Βρετανική Ένωση Χειροπρακτικής.

1. Στενά τζιν

Τα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου που καταστρέφουν την υγεία σου

Σύμφωνα με την Ένωση, τα skinny jeans περιορίζουν την κινητικότητα ακόμη και σε απλές δραστηριότητες όπως το περπάτημα. «Τα περιοριστικά ρούχα μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια της φυσιολογικής αναπήδησης κατά τον βηματισμό και σε μειωμένη απορρόφηση των κραδασμών, με αποτέλεσμα να ασκείται αυξημένη πίεση στις αρθρώσεις» επισημαίνει η Ένωση.

2. Μεγάλες τσάντες

Τα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου που καταστρέφουν την υγεία σου

Οι μεγάλες και βαριές τσάντες αποτελούν συχνή αιτία του πόνου στη μέση, αναφέρει η Ένωση, συμβουλεύοντας τις γυναίκες να μη στηρίζουν ποτέ την τσάντα τους στην εσωτερική πλευρά του αγκώνα, καθώς έτσι ο ένας ώμος επιβαρύνεται περισσότερο από τον άλλο.

3. Μπουφάν με μεγάλη κουκούλα

Τα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου που καταστρέφουν την υγεία σου

Η Ένωση εκτιμά ότι οι μεγάλες κουκούλες, ιδιαίτερα εάν έχουν γύρω γύρω αφράτη γούνα, κάνουν τις γυναίκες να καταπονούν τον λαιμό τους στην προσπάθειά τους να δουν.

4. Ψηλοτάκουνα παπούτσια

Τα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου που καταστρέφουν την υγεία σου

Τα ψηλά τακούνια αναγκάζουν τη γυναίκα να βάζει το σώμα της σε μια θέση που επιβαρύνει τη σπονδυλική στήλη.

5. Παπούτσια που δεν καλύπτουν τη φτέρνα

Τα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου που καταστρέφουν την υγεία σου

Τα εξώφτερνα παπούτσια δεν παρέχουν υποστήριξη στο οπίσθιο τμήμα του πέλματος, αυξάνοντας την καταπόνηση κατά μήκος του ποδιού αλλά και στη μέση.

Άλλες τάσεις της μόδας που η Ένωση χαρακτηρίζει ως επικίνδυνες είναι οι ασύμμετρες φούστες, τα πολύ μακριά μανίκια που καλύπτουν ακόμη την παλάμη και τα βαριά κοσμήματα, όπως κολιέ και σκουλαρίκια.

Τα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου που καταστρέφουν την υγεία σου

Δημοσκόπηση της Ένωσης σε 1.062 ανθρώπους έδειξε ότι ένας στους τρεις συμμετέχοντες (ποσοστό 33%) δεν ήταν ενήμερος ότι τα ρούχα και τα αξεσουάρ που επιλέγει μπορεί να επηρεάσουν στη στάση του σώματός του, τη μέση ή τον αυχένα του. Η Ένωση προειδοποιεί ότι οποιοδήποτε κομμάτι της γκαρνταρόμπας περιορίζει την κίνηση ή μας αναγκάζει να στεκόμαστε ή να περπατάμε αφύσικα επηρεάζει αρνητικά το σώμα μας.

Να σημειωθεί βέβαια ότι, σύμφωνα με το BBC, το Βρετανικό Επαγγελματικό Επιμελητήριο για τους Φυσικοθεραπευτές (CSP) δεν αποδέχεται ούτε υποστηρίζει τις συστάσεις της Βρετανικής Ένωσης Χειροπρακτικής, υπογραμμίζοντας ότι «δεν πρέπει να φοβόμαστε τα ρούχα μας».

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί τσακωνόμαστε περισσότερο με αυτούς που αγαπάμε

Efi Nika

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika

Σκούρες γραμμές στα νύχια: Αιμάτωμα ή καρκίνος; – Πως να τα ξεχωρίσετε – Τι πρέπει να προσέξετε

Newsitamea@