Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τα εκπληκτικά οφέλη του χυμού από τουρσί

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Προς όλους τους λάτρεις του τουρσιού: Το τουρσί θεωρείται συχνά ως ένα ελαφρύ σνακ ή ως απαραίτητο συστατικό για την αγαπημένη μας συνταγή και αυτό υποδεικνύει ότι είναι υπέροχη τροφή. Όμως, γνωρίζατε πως ο χυμός από τουρσί μπορεί να χρησιμοποιηθεί και εκτός κουζίνας;

Αν σας έχει απομείνει χυμός από τουρσί, μην τον πετάξετε. Αντίθετα, σκεφτείτε να τον χρησιμοποιήσετε με έναν από τους παρακάτω τρόπους. Διαβάστε παρακάτω για να ενημερωθείτε.

  1. Παρεμποδίζει και ανακουφίζει τις μυϊκές κράμπες.

Εάν πίνετε μία γουλιά από χυμό τουρσιού μπορείτε να παρεμποδίσετε τις μυϊκές κράμπες. Επιπλέον, οι κράμπες των μυών ενδέχεται να προκαλούνται από μειωμένους ηλεκτρολύτες που μπορούν να αντικατασταθούν από το χυμό τουρσιού. Οι αθλητές χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο για χρόνια και τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά.

  1. Θεραπεύει το χαγκόβερ.

Όταν κάποιος πίνει αλκοόλ στερεί από τον οργανισμό του το νάτριο και το νερό. Ο χυμός από τουρσί μπορεί να αυξήσει τα χαμηλά επίπεδα νατρίου και να κάνει το άτομο να αισθανθεί καλύτερα.

  1. Ρυθμίζει το σάκχαρο του αίματος.

Το ξίδι βοηθάει τον οργανισμό να ανταποκριθεί στην ινσουλίνη. Ο χυμός τουρσιού περιέχει ξίδι και έτσι μπορεί να συντελέσει στη μείωση του επιπέδου του σακχάρου στο αίμα, επιβραδύνοντας την πέψη έπειτα από τα γεύματα.

  1. Ανακουφίζει από τα εγκαύματα.

Καθίσατε κάτω από τον ήλιο για λίγη περισσότερη ώρα; Ο χυμός τουρσιού μπορεί να σας ανακουφίσει από τα εγκαύματα και να θεραπευτείτε. Πώς; Το ξίδι που περιέχει ανακουφίζει την επιδερμίδα. Για περισσότερη ανακούφιση, σιγουρευτείτε πως ο χυμός είναι δροσερός.

  1. Ανακουφίζει κατά το προεμμηνοροϊκό στάδιο.

Η περίοδος μπορεί να επιφέρει κράμπες και αφυδάτωση. Ο χυμός τουρσιού όχι μόνο ενυδατώνει τον οργανισμό αλλά και οι ηλεκτρολύτες που περιέχει περιορίζουν τις κράμπες.

  1. Ανακουφίζει από το στομαχόπονο.

Κάποιοι άνθρωποι παρουσιάζουν στομαχικές διαταραχές εξαιτίας του χαμηλού επιπέδου των γαστρικών υγρών. Όμως, το οξύ που περιέχεται στο χυμό τουρσιού μπορεί να είναι η λύση για όσους θέλους να βελτιώσουν την πέψη και την υγεία του στομάχου.

Επιμέλεια κειμένου   Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή κειμένου και εικόνας remedydaily.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καούρες: Ποιες τροφές τις επιδεινώνουν και ποιες ανακουφίζουν – Μία διαιτολόγος συμβουλεύει

Efi Nika

Μπορεί ένα ακτινίδιο να βελτιώσει τον ύπνο; Ναι, μαζί με άλλα τρία τρόφιμα που υπόσχονται «όνειρα γλυκά»

Δημήτρης

Νεφροί: 5 συμβουλές για να τους προφυλάξετε – Τα σημάδια που μαρτυρούν πρόβλημα

Efi Nika