Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τα 8 προβληματικά σημεία στη διατροφή μας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Σε περίπτωση που έχεις κάνει πολλές προσπάθειες και έχεις πειραματιστεί με την διατροφή, αλλά πάντα κάτι δεν πάει καλά, ενδεχομένως να πέφτεις στην παγίδα μικρών σφαλμάτων που δεν σε αφήνουν να κάνεις το όνειρο σου πραγματικότητα.

Οι διατροφολόγοι Stephanie Clarke, Willow Jarosh και Mitzi Dulan μιλάνε στο Pop Sugar για τα 8 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε οι περισσότεροι και παρεκκλίνουμε από τους πραγματικούς μας στόχους. Ποια είναι αυτά; Μήπως αναγνωρίζοντας το πρόβλημα, βρίσκουμε και τη λύση;

Δεν προγραμματίζουμε το μενού μας

Η διατροφολόγος Stephanie Clarke μας συνιστά να προγραμματίζουμε τη διατροφή μας και να σχεδιάζουμε το μενού μας και τα σνακ μας, όχι μόνο για την εβδομάδα που ήρθε, αλλά και για την εβδομάδα που θα έρθει και αν είναι δυνατόν ακόμη και για την επόμενη.
Τα 8 προβληματικά σημεία στη διατροφή μας
“Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε το φαγητό που θέλετε να φάτε, όταν θέλετε να το φάτε, κάτι που είναι το κλειδί για να ακολουθήσετε την υγιεινή διατροφή για πολύ καιρό”, σημειώνει συγκεκριμένα.

Δεν το λέμε στον κοινωνικό μας κύκλο

“Αν αισθάνεστε ότι οι άνθρωποι που έχετε κοντά σας, σαμποτάρουν εν αγνοία τους τις προσπάθειες διατροφής σας, εξετάστε αν έχετε κοινούς στόχους, πείτε το στην οικογένειά σας, στους φίλους σας ή στους συναδέλφους σας ότι προσπαθείτε να χάσετε βάρος, έτσι ώστε αντί να βγείτε για παγωτό μετά τη δουλειά, να πάτε για προπόνηση πριν το δείπνο”, λέει η διατροφολόγος Willow Jarosh.

Τα 8 προβληματικά σημεία στη διατροφή μας

“Έχοντας την υποστήριξη όλων γύρω σας θα σας είναι πιο εύκολο να παραμείνετε σε τροχιά”, προσθέτει.

Τρώμε πολύ ή λίγο πρωτεΐνη

Τα 8 προβληματικά σημεία στη διατροφή μας

Η έλλειψη ή η υπερβολή στην κατανάλωση της πρωτεΐνης έχουν επιπτώσεις. Η Mitzi Dulan λέει πως ακόμη και η αποφυγή κατανάλωσης πρωτεΐνης μπορεί να προκαλέσει αύξηση σωματικού βάρους. Ειδικότερα, σημειώνει: “Η ποικιλία υγιεινών τροφών βοηθάει στο να κρατήσουμε τα βακτήρια του εντέρου ευχαριστημένα, και το πεπτικό σύστημα σε τάξη, ενώ νιώθουμε το αίσθημα της ικανοποίησης. Δεδομένου ότι η πρωτεΐνη μας βοηθάει να μένουμε ικανοποιημένοι, είναι σημαντικό να βεβαιωθούμε ότι θα υπάρχει σε κάθε γεύμα”.

Τρώμε πολύ γιατί γυμναζόμαστε

Τα 8 προβληματικά σημεία στη διατροφή μας

Το ότι γυμναζόμαστε δεν σημαίνει πως μας αξίζει να τρώμε ό,τι θέλουμε. Η διατροφολόγος Stephanie Clarke λέει πως αν για παράδειγμα τρέξουμε 30 λεπτά και χάσουμε 250 θερμίδες, ενώ μετά φάμε ένα επιδόρπιο των 300 θερμίδων, τότε δεν θα πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι δεν χάνουμε βάρος. Αντιθέτως κερδίζουμε. Αυτό που μας συστήνει είναι να μην κάνουμε ανθυγιεινές διατροφικές επιλογές.

Παρακάμπτουμε το δείπνο μας για να πιούμε

Τα 8 προβληματικά σημεία στη διατροφή μας

Αυτή η τακτική είναι ιδιαίτερα επιζήμια για την απώλεια βάρους, λέει η Willow. “Το να πιούμε με άδειο στομάχι μπορεί να μας οδηγήσει σε γρήγορη μέθη”, προσθέτει. Στην ουσία οδηγούμαστε στο τέλος της βραδιάς να παραγγέλνουμε κάτι εξαιρετικά ανθυγιεινό και με πολλές θερμίδες. Καλύτερα να φάμε και να απολαύσουμε το ποτό μας, από το να πίνουμε με άδειο στομάχι και να καταλήγουμε να τρώμε ό,τι βρούμε.

Λέμε συνέχεια ναι στις “αμαρτίες”

Η διατροφολόγος Stephanie Willow μας συστήνει να απολαμβάνουμε τις μικρές “αμαρτωλές γεύσεις” που παρελαύνουν από μπροστά μας, αρκεί να το κάνουμε με μέτρο και όχι σε καθημερινή βάση.

Τα 8 προβληματικά σημεία στη διατροφή μας

Ειδικότερα, λέει: “Μία εξαπάτηση την ημέρα μπορεί να ανατρέψει όλες τις προσπάθειες για την απώλεια βάρους που έχετε κάνει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας”.

Δεν ξέρουμε πόσο τρώμε

Η παρακολούθηση της ημερήσιας πρόσληψης θερμιδών είναι το κλειδί, όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος, λέει η διατροφολόγος Mitzi, ενώ σημειώνει ότι αυτός είναι ένας από τους πιο ακριβής τρόπους για να ξέρουμε πόσο τρώμε.

Τα 8 προβληματικά σημεία στη διατροφή μας

“Έρευνες έχουν δείξει ότι αυτό είναι ένα σημαντικό κλειδί για την επιτυχία για τους ανθρώπους που χάνουν βάρος και διατηρούνται”, προσθέτει η Mitzi.

Τρώμε ό,τι γράφει “diet”

Υπάρχουν προϊόντα που μπορεί να έχουν λιγότερες θερμίδες, αλλά παρόλα αυτά έχουν ανθυγιεινά συστατικά, με επιπλέον αλάτι και ζάχαρη. H Willow λέει πως τα diet τρόφιμα δεν σημαίνει ότι μπορούν να μας χαρίσουν το αίσθημα της ικανοποίησης.

Τα 8 προβληματικά σημεία στη διατροφή μας

“Θα μπορούσαν να μας κάνουν να καταλήγουμε να τρώμε περισσότερο μακροπρόθεσμα”, σημειώνει.

Πηγή: www.pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό σίγουρα δεν το ξέρατε για τα «μελάτα» αυγά

Γιώργος Newsitamea

Πώς θα μειώσετε τη χοληστερίνη μέσω της διατροφής

newsitamea

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika