Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΥΓΕΙΑ

Τα 6 πιο συνήθη προβλήματα υγείας που μπορεί να προκληθούν από τις νέες τεχνολογίες!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

image

Τα 6 πιο συνήθη προβλήματα υγείας που μπορεί να προκληθούν από τις νέες τεχνολογίες!

Μια λίστα με τις έξι πιο διαδεδομένες επιβαρύνσεις στην ανθρώπινη υγεία που προκαλεί η χρήση των τελευταίων τεχνολογικών επιτευγμάτων όπως οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα smartphones, τα tablets, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια κ.α. δημοσίευσε η βρετανική Telegraph. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, όσο αδιαμφισβήτητο και εάν είναι ότι η τεχνολογία αποτελεί σήμερα σημαντικό τομέα της καθημερινότητας του μέσου ανθρώπου, άλλο τόσο δεδομένοι είναι και οι κίνδυνοι που διατρέχει κανείς από αυτούς.

Δείτε τα πιο συνήθη προβλήματα υγείας που μπορεί να προκληθούν:

1. Κύρτωση λαιμού

Πρώτη στη λίστα είναι όπως ήταν αναμενόμενο η κύρτωση στο λαιμό που προκαλείται από τη στάση του σώματος που υιοθετεί ο άνθρωπος προκειμένου να χρησιμοποιήσει ένα κινητό τηλέφωνο ή tablet ή και ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Η κύρτωση προκαλείται από το βάρος του κεφαλιού που επιβαρύνει τον λαιμό καθώς όταν αυτό δεν είναι στην ουδέτερη-όρθια στάση αλλά στην «σκυμμένη», τότε αυτόματα η δύναμη που ασκείται στην προέκταση της σπονδυλικής στήλης είναι μεγαλύτερη.

2. Παχυσαρκία

Οι πολλές ώρες στην καρέκλα ή την πολυθρόνα που δαπανά κανείς καθώς χρησιμοποιεί συσκευές νέων τεχνολογιών αυτόματα σημαίνουν και την έλλειψη κινητικότητας ή σωματικής άσκησης.

3. Έλλειψη ύπνου

Η έκθεση του ανθρώπου στις τεχνολογίες που εκπέμπουν οι νέες «έξυπνες» συσκευές μειώνουν την ορμόνη μελατονίνη που ρυθμίζει τον κιρκάδιο ρυθμό. Η μείωση αυτή μπορεί να οδηγεί σε διαταραχές ύπνου.

Επιπλέον η ενασχόληση με ηλεκτρονικά παιχνίδια κρατάει τον ανθρώπινο εγκέφαλο σε εγρήγορση με αποτέλεσμα να είναι περισσότερο χρονοβόρα η διαδικασία του να πέσει σε κατάσταση REM.

4. Κατάθλιψη

Ο ενθουσιασμός που επικρατεί σήμερα στη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών, μπορεί να υποβαθμίσει τις μορφές διασκέδασης που υπάρχουν εκτός «κυβερνοχώρου» με αποτέλεσμα πολλοί χρήστες να μη βιώνουν έντονες συγκινησιακές απολαύσεις άνευ ενός τεχνολογικού μέσου.

5. Ακτινοβολία

Η Διεθνής Υπηρεσία Μελέτης του Καρκίνου που υπάγεται στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας προειδοποιεί ότι η ακτινοβολία που παράγουν τα σημερινά κινητά τηλέφωνα μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε εκδήλωση καρκίνου στον εγκέφαλο.

6. Εθισμός

Η τελευταία επιβάρυνση είναι και σίγουρα εκείνη που παρατηρείται παντού τριγύρω αφού οι νέες τεχνολογίες αποτελούν την τελευταία τάση της μόδας.

Βογιατζής Ηλίας

Πηγή: zougla.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκάλυψη βόμβα: Αυτό είναι το είδος καρκίνου της Κέιτ, το όργανο που της αφαίρεσαν και το σημείο που είχε όγκο – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Λίγοι το γνωρίζουν: Τέλος οι Γρατζουνιές στα αυτοκίνητα – Άλλαξε ο νόμος, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα

Efi Nika

Σύνδρομο Down: Ποιοι είναι οι τρεις τύποι του; – Πώς ανιχνεύεται

Penni Syggrou