Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τα 10 τρόφιμα που προσφέρουν τέλειο μαύρισμα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Μαύρισμα με σύμμαχο τη… διατροφή.

Παρόλο που γνωρίζουμε ότι ο ήλιος μπορεί να βλάψει το δέρμα μας, κάνουμε ό, τι μπορούμε για να αποκτήσουμε ένα όμορφο μαύρισμα. Φοράμε αντηλιακό και μένουμε στον ήλιο όσο το δυνατόν περισσότερο, πηγαίνουμε σε θαλάμους μαυρίσματος, χρησιμοποιούμε ακόμη και ψεύτικα σπρέι ψεκασμού για να κάνουμε το δέρμα μας να δείχνει μαυρισμένο.

Αλλά ξέρατε ότι ορισμένα τρόφιμα μπορούν πραγματικά να σας βοηθήσουν να μαυρίσετε, προστατεύοντας ταυτόχρονα από τις επιβλαβείς ακτίνες του ήλιου;

1. Καρότα

Είναι πλούσια σε β-καροτένιο και δεν είναι ευεργετικά μόνο για την αντιοξειδωτική τους δράση, αλλά συντελούν στη διατήρηση ενυδατωμένου και ελαστικού δέρματος. Όταν καταναλώνονται ωμά, τα καρότα διατηρούν όλες τις ωφέλιμες ιδιότητες του δέρματος.

2. Αυγά

Τρώγοντας ολόκληρα, βιολογικά αυγά, ειδικά τους κρόκους, βοηθάτε το δέρμα σας να μαυρίσει. Οι κρόκοι αυγών έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, μια σημαντική βιταμίνη για το δέρμα σας και την ικανότητά του να μαυρίζει, ενώ έχει και αναγεννητικά αποτελέσματα.

3. Ροδάκινα

Τα 10 τρόφιμα που προσφέρουν τέλειο μαύρισμα

Εκτός από καροτινοειδή, περιέχουν και φλαβονοειδή, που ευνοούν το μαύρισμα. Τα ροδάκινα με κίτρινο χρώμα είναι λιγότερο νόστιμα από τα λευκόσαρκα αλλά προστατεύουν πιο αποτελεσματικά το δέρμα.

4. Νερό

Εντάξει, αν και το νερό δεν περιέχει βιταμίνη Α, είναι και αυτό εξίσου σημαντικό για το δέρμα μας. Το σώμα μας αποτελείται από περίπου 60 % νερό, έτσι ώστε να λειτουργεί σωστά, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας του δέρματος να μαυρίζει αντί να καίγεται , αυτό όμως εξαρτάται από την ενυδάτωση του σώματος.

Αν είστε αφυδατωμένοι όταν βγαίνετε στον ήλιο, το δέρμα σας στεγνώνει και καίγεται αντί να παίρνει εκείνη την καλοκαιρινή λάμψη που θέλετε. Έτσι, βεβαιωθείτε ότι πίνετε άφθονο νερό όταν βρίσκεστε έξω, τουλάχιστον κάθε 20 λεπτά εάν εκτίθεστε στον ήλιο. Καταναλώστε πολλά τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, όπως είναι το καρπούζι ή τα αγγούρια.

5. Τυριά

Το τυρί έχει υψηλά επίπεδα σεληνίου, το οποίο όχι μόνο μπορεί να σας βοηθήσει να προστατευτείτε από το ηλιακό έγκαυμα, αλλά και να μαυρίσετε καλύτερα καθώς επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματός, ενεργώντας κατά των ελεύθερων ριζών στο σώμα. Το λευκό τυρί συγκεκριμένα έχει εξαιρετικά υψηλά επίπεδα σεληνίου.

6. Σπανάκι

Τα 10 τρόφιμα που προσφέρουν τέλειο μαύρισμα

Όπως τα καρότα, έτσι και το σπανάκι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και β-καροτένιο που όχι μόνο ενισχύουν την όρασή, αλλά βοηθούν το δέρμα να αποκτήσει αυτό το χρυσο-καστανό χρώμα που επιθυμείτε .Απολαύστε λοιπόν μια σαλάτα σπανάκι πριν βγείτε στην παραλία.

7. Ντομάτες

Οι ντομάτες περιέχουν λυκοπένιο, παρόμοιο συστατικό με εκείνο που βρίσκεται στα καρότα και το σπανάκι, το οποίο αποθηκεύετε στο λίπος που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το δέρμα και βοηθούν να αποκτήσετε αυτή τη χρυσή λάμψη , χαρίζοντας πραγματικά ένα όμορφο μαύρισμα. Καταστρέφουν επίσης τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν τις ρυτίδες.

8. Βερίκοκα

Τα βερίκοκα είναι επίσης πλούσια σε καροτενοειδή, που είναι μια φυσική χρωστική ουσία που τους δίνει το όμορφο κιτρινωπό καφέ χρώμα τους. Αυτά μπορούν να μεταφέρουν το χρώμα αυτό στο δέρμα σας και να του δώσουν ένα πλούσιο, καφέ χρώμα. Τα βερίκοκα έχουν επίσης πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες.

9. Ελαιόλαδο

Τα 10 τρόφιμα που προσφέρουν τέλειο μαύρισμα

Το ελαιόλαδο μπορεί δεν θα σας βοηθάει να αποκτήσετε αυτό το χρυσό καφέ χρώμα που ψάχνετε, αλλά θα βοηθήσει στην διατήρηση του χρώματος και την καλή κατάσταση του δέρματος . Κανείς δεν θέλει ένα δέρμα που φαίνεται στεγνό και ζαρωμένο. Το δέρμα σας χρειάζεται υγιή έλαια για να παραμένει απαλό και υγειές. Μην προσθέτετε ελαιόλαδο στο εξωτερικό μέρος του δέρματος, αλλά ενυδατώστε το από μέσα, χρησιμοποιώντας το ελαιόλαδο στο μαγείρεμα και στις σαλάτες.

10. Δαμάσκηνα

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α καθώς και σε καροτενοειδή που μεταφέρουν το χρώμα του καρπού τους στο δέρμα σας. Αυτά τα δύο δημοφιλή φρούτα έχουν επίσης την ικανότητα να καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες λόγω των αντιοξειδωτικών που περιέχουν και μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε την εμφάνιση ρυτίδων και τις βλάβες από τον ήλιο. Τέλος τα τρόφιμα που αναφέρονται παραπάνω δεν θα σας δώσουν το βαθύ, σκούρο μαύρισμα που επιθυμείτε μέσα σε μία μέρα. Χρειάζεστε τουλάχιστον 5 μερίδες την ημέρα για τουλάχιστον 2 μήνες για να δείτε τα αποτελέσματα που θέλετε στο δέρμα σας.

ΠΗΓΗ: www.pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Vegan διατροφή: Πώς μπορείς να πάρεις όλη την πρωτεΐνη που χρειάζεσαι

Efi Nika

Τραχανάς o… θρεπτικός: 5 συνταγές για όλα τα γούστα

Efi Nika

Δυσπεψία: Πώς να τρώτε και τι να αποφεύγετε για να την αντιμετωπίσετε

Efi Nika