Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας μέχρι
δεν αναφέρονται καν
στα κονσερβοποιημένα
στα συντηρημένα ή
συσκευασμένα φρούτα και λαχανικά τα οποία είναι
φορτωμένα με νάτριο το οποίο μπορεί να επηρεάσει την αρτηριακή πίεση και να επιφέρει ζημιά στις αρτηρίες και συνήθως καλύπτονται
με ζαχαρούχα σιρόπια τα οποία προκαλούν σάκχαρο στο αίμα επηρεάζοντας τα επίπεδα ινσουλίνης
αναφέρονται στα φρέσκα και εποχής φρούτα και λαχανικά
διότι
τα φρέσκα προϊόντα είναι γεμάτα με
τις φυσικές τους βιταμίνες
τα μέταλλα και
τα φυτοθρεπτικά συστατικά τους που δρουν ως φυσικοί θεραπευτές του σώματός μας…
για παράδειγμα
σε μια πρόσφατη μελέτη παρατηρήθηκε ότι μόλις μιά ομάδα αύξησε την πρόσληψη φρούτων και λαχανικών μείωση έως 4% του κινδύνου θανατηφόρου εμφράγματος
επίσης
έχει επίσης αναφερθεί και αποδειχτεί ότι άτομα όλων των ηλικιών που έχουν μια υψηλή πρόσληψη φρούτων και λαχανικών έχουν υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών και καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου από ό, τι εκείνα που καταναλώνουν πολύ μικρότερες ποσότητες ή και καθόλου….
όλα ανεξαιρέτως τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά τα οποία μειώνουν καταλυτικά τον κίνδυνο για διαβήτη
τύπου 2 έως και
14 %
μια μετα-ανάλυση που δημοσιεύθηκε στο British Medical Journal δείχνει πως η αύξηση της πρόσληψης πράσινων φυλλωδών λαχανικών όπως
το σπανάκι
τα σέσκουλα
τα αντίδια
τα βλίτα
το σέλινο
το μαϊντανό
ο άνηθος
το μάραθο
το λάχανο
το μαρούλι
οι λαχανίδες
το μπρόκολο
τα λαχανάκια Βρυξελλών
τα ραδίκια
η μολόχα
τα φρούτα και τα βότανα όπως:
το αβοκάντο
οι μπανάνες
τα πεπόνια
τα αμύγδαλα
το νεροκάρδαμο
το πολυκόμπι
η τσουκνίδα
και
το αγριοράδικο
είναι γεμάτα κάλιο το οποίο προστατεύει την καρδιά μας και βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης…
δυστυχώς, ορισμένα φάρμακα με στόχο να προστατεύσουν την καρδιά
όπως
π.χ τα διουρητικά μπορεί να απογυμνώσουν το σώμα μας από τις απαραίτητες ποσότητες καλίου
και δεν είναι ασυνήθιστο να παρατηρούνται πολλά διαβητικά άτομα να παρουσιάζουν χαμηλά επίπεδα καλίου
αυτές οι τροφές -λοιπόν -προστατεύουν την καρδιά και
κρατούν τα επίπεδα καλίου σε φυσιολογικά επίπεδα…
και
και βέβαια δεν ξεχνάμε τις ναυαρχίδες:
α)
το σκόρδο
το κρεμμύδι
το παντζάρι
και
το λεμόνι
β)
κουρκούμι
πράσινο τσάι
τζίντζερ
και
κακάο
τις ανισορροπίες
τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα και – το χείριστο –
δημιουργεί καινούργια
botanologia.blogspot.gr