Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Συγκλονίζει ο σύζυγος της Ντιάνας: “Ο γιατρός προσπάθησε να μου φορτώσει το έγκλημα – Δεν ήταν αμέλεια”!!!-BINTEO

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ξέσπασε ο σύζυγος της 36χρονης μεσίτριας, ο οποίος είναι πεπεισμένος ότι ο θάνατος της γυναίκας του, της 36χρονης μεσίτριας, δεν οφείλεται σε ιατρική αμέλεια, αλλά πώς υπήρχε δόλος από την μεριά του κατηγορούμενου αγγειοχειρουργού.

Ο σύζυγος της Ντιάνας μίλησε στον Alpha και περιέγραψε τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει μετά τον χαμό της συζύγου του καθώς καλείται να μεγαλώσει μόνος του τα τρία τους παιδιά. Παράλληλα αποκαλύπτει ότι ο κατηγορούμενος τον φωτογράφιζε ως δράστη της δολοφονίας προκειμένου να στρέψει αλλού τις έρευνες των αρχών:

“Να αναλογιστεί κάποιος τη θέση του συζύγου. Δηλαδή το να έχεις χάσει την αγαπημένη σου σύζυγο, να σου μένουν τρία ανήλικα παιδιά να τα αναθρέψεις μόνος σου, και μια υπερήλικη μητέρα. Να αντικρίζεις τη σορό της γυναίκας σου σε απερίγραπτη κατάσταση. Να σπιλώνεται η μνήμη της με ψευτιές. Και τέλος να υποδεικνύεσαι από τον ίδιο τον φονιά ως ο δολοφόνος της. Κάθε μέρα τρέμαμε τι θα ακούσουν τα παιδιά στα προαύλια των σχολείων τους και τι θα μας μεταφέρουν στο σπίτι”.

Υπήρχε δόλος, πιθανόν να είχε και συνεργό

Ο σύζυγος της Ντιάνας είναι πεπεισμένος ότι υπήρχε δόλος και δεν πρόκειται για ιατρικό λάθος. Επίσης δεν αποκλείει ο αγγειοχειρουργός να είχε συνεργό.

“Σε καμιά περίπτωση δεν μπορώ να δεχτώ ότι πρόκειται για ιατρική αμέλεια. Ειδικά σε έναν άνθρωπο που δείχνει τέτοια επιμέλεια και τόση μεθοδικότητα και τόση επιμονή, στο να αποκρύψει το έγκλημα του.

Περιμένω να γίνει αναπαράσταση για να διαφωτιστούν οι λεπτομέρειες, για να δούμε ποιοι άλλοι γνώριζαν και είτε συνήργησαν είτε σιώπησαν, είτε έχουν αντικειμενικές ευθύνες. Είναι πρωτοφανές αυτό το έγκλημα”, τόνισε.

“Έμεινε στα χέρια μου”

Ο κατηγορούμενος αγγειοχειρουργός -που έως τώρα αρνείτο οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση- άλλαξε όπως ανακοίνωσε η δικηγόρος του σήμερα, υπερασπιστική γραμμή και πλέον υποστηρίζει ότι η άτυχη γυναίκα του έμεινε στα χέρια, ενώ ισχυρίζεται ότι πρόκειται για ιατρικό λάθος.

Στην αλλαγή αυτή φαίνεται να συνετέλεσε και η μαρτυρία “φωτιά” που “καίει” τον γιατρό ενός φοιτητή της ιατρικής σχολής Θεσσαλονίκης, ο οποίος είπε στις αρχές:

“Τον συνάντησα το απόγευμα της 26/4/2017  περίπου στις  19.30 – 20.00 .Τον είδα να δυσκολεύεται να μεταφέρει έναν κάδο γενικής χρήσης. Όταν τον ρώτησα που πηγαίνει μου είπε πως θέλει να καθαρίσει έναν χώρο που τους είχε παραχωρηθεί στο μπλε κτήριο του νοσοκομείου.

Φορούσε σαμπό στα πόδια, τα πράσινα ρούχα του χειρουργείου και από πάνω την ποδιά. Όταν τον χτύπησα στην πλάτη για να φύγω διαπίστωσα πως ήταν ιδρωμένος».

ΕΔΕ από το Ιπποκράτειο

Στο φως της δημοσιότητας δόθηκε σήμερα και το πόρισμα της προκαταρκτικής Υπηρεσίας από την Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας για τη μοιραία ημέρα που όπως δείχνουν τα στοιχεία η 36χρονη μεσίτρια έχασε τη ζωή της στον χώρο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Την ίδια ώρα το «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου φέρεται να τελέστηκε η ανθρωποκτονία, προχωρά στη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ).

Όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση, μετά την άσκηση ποινικής διώξεως εις βάρος του γιατρού για ανθρωποκτονία με πρόθεση και περιύβριση νεκρού και την προφυλάκισή του, το «Ιπποκράτειο» διενήργησε, σύμφωνα με το νόμο, όλες τις προσήκουσες διοικητικές ενέργειες εναντίον του.

Όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση -που υπογράφεται από τη διοικήτριά του- το νοσηλευτικό ίδρυμα θα προβεί περαιτέρω στη διενέργεια όλων των διοικητικών πράξεων εναντίον οιουδήποτε υπαλλήλου του, εφόσον από την ΕΔΕ, που άμεσα θα διεξαχθεί, καταδειχθεί πράξη ή παράλειψή του κατά τη γενική εφημερία του Νοσοκομείου στις 26-4-2017 (μέρα που φέρεται να τελέστηκε το έγκλημα), η οποία θα αξιώνει την άσκηση πειθαρχικής διώξεως και τη λήψη διοικητικών μέτρων.

Τι αναφέρει το πόρισμα – Οι καταθέσεις και οι παρατυπίες

Από το πόρισμα που ήρθε σήμερα στο φως της δημοσιότητας προκύπτει πώς δεν μπορεί να βεβαιωθεί η φυσική παρουσία του αγγειουχειρουργού στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της νύχτας μέχρι το επόμενο πρωί, καθώς και ότι ο κατηγορούμενος το επίμαχο απόγευμα ζήτησε το κλειδί του δωματίου αλλαγών από την υπεύθυνη νοσηλεύτρια, κλειδί το οποίο δεν επέστρεψε…

Στο πόρισμα αναφέρεται ότι διαπιστώνονται ορισμένες παρατυπίες που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.

Εμπλέκεται κι άλλο πρόσωπο;

Μια κατάθεση νοσηλεύτριας εγείρει ερωτήματα για το αν ο αγγειοχειρουργός ήταν μόνος του κατά τη διάρκεια της μοιραίας επέμβασης. Η μαρτυρία αναφέρει ότι ο αγγειοχειρουργός εθεάθη μαζί με έναν άλλο γιατρό πάνω από μια γυναίκα που βρισκόταν στο χειρουργικό τραπέζι. Από την κατάθεση δεν προκύπτει ωστόσο ούτε ποιος ήταν ο δεύτερος γιατρός, ούτε αν η ασθενής ήταν η Ντιάνα….

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης η νοσηλεύτρια των ΤΕΠ της Ουρολογικής, ανέφερε πως ο αγγειοχειρούργος στις 16.45 το απόγευμα της ζήτησε το κλειδί του ιατρείου αλλαγών και δύο σετ ορών, για να κάνει όπως της εξήγησε μία μικροεπέμβαση και μία έκχυση. Της δήλωσε ότι δεν θέλει βοήθεια και όταν η ίδια πήγε τους ορούς στο ιατρείο , διαπίστωσε ότι εκεί βρισκόταν ένας γιατρός (δεν αναγνώρισε ποιος) που κρατούσε μία λαβίδα και έκανε κάτι στη γαστροκνήμια της ασθενούς η οποία ήταν μπρούμυτα στο χειρουργικό τραπέζι και μαζί του, όρθιος στην απέναντι πλευρά ήταν ο 38χρονος αγγειοχειρουργός. 

πόρισμα, σελίδα 1πόρισμα, σελίδα 1

Όπως αναφέρει το πόρισμα, μετά το τέλος της επέμβασης το κλειδί δεν επεστράφη στην νοσηλεύτρια, η οποία το βρήκε γύρω στις 20.00 πάνω στην πόρτα του ιατρείου αλλαγών και τον εσωτερικό χώρο τακτοποιημένο.

Η (…) νοσηλεύτρια στο απογευματινό ωράριο των ΤΕΠ της Γενικής Εφημερίας αναφέρει ότι στο διάστημα μετά τις 16.30 εμφανίστηκε στον χώρο των ΤΕΠ ο (…) και κατέγραψε στο βιβλίο του μητρώου των αγγειοχειρουργικών ασθενών, μια ασθενή που δεν είχε περάσει από την διαλογή των επειγόντων και δεν έφερε την αυτοκόλλητη σήμανση στοιχείων.

Έλειπε όλο το βράδυ;

Μεταξύ 19.30 με 20.00 οπως αναφέρουν οι νοσηλεύτριες, ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε στον χώρο ανάπαυσης των νοσηλευτριών και δείχνοντας νυσταγμένος είπε ότι πάει να ξανακοιμηθεί.

Αργότερα, μεταξύ 21.45-22.00 εμφανίζεται πάλι στον γραφείο ειδικευόμενων.

Έκτοτε η φυσική του παρουσία καταγράφεται την επόμενη ημέρα στις 7:30 το πρωί, όπου παρουσία της Προϊσταμένης της κλινικής συνομιλεί στο τηλέφωνο με τον σύζυγο της άτυχης Ντιάνας που αναζητούσε την γυναίκα του. 

πόρισμα, σελίδα 2πόρισμα, σελίδα 2

Στο πόρισμα αναφέρεται ότι ο κατηγορούμενος αγγειοχειρούργος είχε ζητήσει πριν από την έναρξη της εφημερίας άδεια από τον υπεύθυνό του να φέρει μία ασθενή για μία επαναληπτική θεραπεία ευρυαγγειών. Ο υπεύθυνός του, αφού αρχικά του τόνισε την υποχρέωση καταγραφής της ασθενούς στο μητρώο των αγγειοχειρουργικών ασθενών, του επισήμανε την προσοχή ώστε να μην τελέσει μόνος του την πράξη αλλά να είναι παρών ο εφημερεύων ειδικός ή ο ειδικευόμενος.

Σύμφωνα με το πόρισμα ο αγγειοχειρουργός δεν προκύπτει ότι ζήτησε άδεια από κανέναν ούτε ενημέρωσε τον συνεφημερεύοντα ειδικευόμενο, για πιθανή αποχώρηση ή ανάγκη απουσίας του από την εφημερία. Ταυτόχρονα κανείς από τους αναισθησιολόγους δεν επικοινώνησε προσωπικά ή τηλεφωνικά με τον γιατρό και δεν ζητήθηκε η συνδρομή τους σε αγγειοχειρουργικό περιστατικό.

πόρισμα, σελίδα 3πόρισμα, σελίδα 3

Πλήθος παρατυπιών

Στο πόρισμα η διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας αναφέρει επίσης ότι « Με βάση τα ανωτέρω εκτιμώ ότι δεν μπορεί να αποδειχθεί η φυσική παρουσία του (…) στο χώρο του Νοσοκομείου από τις 22:30 μ.μ, έως 7:30 της επομένης, ούτε το γεγονός ότι εκτέλεσε ιατρική πράξη μόνος του, στο ιατρείο αλλαγών μεταξύ 17:00μμ-19:00μμ».

Το πόρισμα καταλήγοντας επισημαίνει παρατυπίες στη διαδικασία.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Από την εκτίμηση των μαρτυριών διαπιστώθηκαν ορισμένες παρατυπίες οι οποίες θεωρώ ότι χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης».

Δείτε αναλυτικά τις παρατυπίες στη σελίδα 4 του πορίσματος:

πόρισμα, σελίδα 4

 

newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκ στην Κρήτη: Νόμιζαν ότι πέθανε από καρκίνο σπίτι του, τον κήδεψαν και 2 μέρες μετά αποκαλύφθηκε η φρικτή αλήθεια

Efi Nika

Ανήκετε στο 10% των σπάνιων ανθρώπων παγκοσμίως; Είναι απλό να το διαπιστώσετε

Efi Nika

15 μηνών μωρό κατάπιε το μονόπετρο της μαμάς του και κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του!

Efi Nika