Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Στους δρόμους οι οροθετικοί για τις ελλείψεις αντιρετροϊκών φαρμάκων

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

orothetikoi

Στους δρόμους οι οροθετικοί για τις ελλείψεις αντιρετροϊκών φαρμάκων

Αναγκάστηκαν να βγούν στους δρόμους προκειμένου να διεκδικήσουν το αυτονόητο δικαίωμα στη ζωή. Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» διοργανώνει αυτή την ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Λαϊκού Νοσοκομείου για το πρόβλημα των σοβαρών ελλείψεων αντιρετροϊκών φαρμάκων στα νοσοκομεία της χώρας.

«Καλούμε όλους τους πολίτες να διεκδικήσουν μαζί μας την απρόσκοπτη πρόσβαση στη θεραπεία και να προασπίσουν το δικαίωμα των οροθετικών ατόμων και όλων των ασθενών στη ζωή. Απαιτούμε από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να αποκαταστήσει άμεσα την ομαλή διάθεση αντιρετροϊκών στα φαρμακεία των νοσοκομείων και να σεβαστεί την αξιοπρέπεια, την υγεία και τη ζωή των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS», λένε οι συγκεντρωμένοι.

Ζητούν την αποδέσμευση της ανελαστικής δαπάνης για τα αντιρετροϊκά φάρμακα από τον κεντρικό προϋπολογισμό των νοσοκομείων και τη δημιουργία ανεξάρτητου κλειστού κωδικού που θα εγγυάται πλήρη πρόσβαση κάθε ανθρώπου που ζει με HIV/AIDS στο φάρμακό του.

68

Τέλος λένε ότι ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες για αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, που αποτελεί κατάφωρη παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων και ευθεία απειλή έναντι της ζωής και της υγείας των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS.

newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea

Προσοχή: Κακά μαντάτα για όσους έχουν αυτοκίνητο 10ετίας, φέτος δεν γλυτώνουν το πρόστιμο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Άγιου Εφραίμ, να τη λες συνέχεια όπου και να’σαι – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika