Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Στον γονιό που με βοήθησε να ενθαρρύνω το γιο μου με αναπηρία

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Αγαπητέ γονιέ,

δεν ξέρω αν με θυμάσαι ή όχι. Η στιγμή που οι δρόμοι μας συναντήθηκαν ήταν τόσο μικρή που ίσως ποτέ να μην την ξανασκέφτηκες. Ωστόσο, ακόμη μου θερμαίνει την καρδιά.

Ήταν μία όμορφη, όχι και τόσο ζεστή, καλοκαιρινή μέρα και έβαζα τα παιδιά μου στο αυτοκίνητο για να πάμε στο πάρκο. Το πάρκο στο οποίο συχνάζουμε βρίσκεται 20 λεπτά μακριά και η κάθε στιγμή της διαδρομής αξίζει. Βλέπετε, το πάρκο αυτό είναι το μόνο στην περιοχή μας που προσφέρει τη δυνατότητα σε ανάπηρα παιδιά, όπως ο γιος μου, να παίζουν, καθώς διαθέτει κάθε εξοπλισμό. Καθώς ο γιος μου είναι 2 ετών, το πάρκο δεν του προσφέρει μόνο τη δυνατότητα να παίξει αλλά και να μάθει. Βλέπετε, σε κάθε ράμπα για τους ανάπηρους, αντιστοιχεί μία σκάλα στην άλλη πλευρά, για τους αρτιμελείς.

Ο γιος μου, ο Λούκα, καταλαβαίνει ότι το αναπηρικό αμαξίδιο τού επιτρέπει να πάει από το σημείο Α στο σημείο Β. Ωστόσο, δυσκολεύεται να κατανοήσει ότι το αναπηρικό αμαξίδιο δεν μπορεί να ανέβει τα σκαλοπάτια. Όπως σε οποιοδήποτε άλλο δίχρονο παιδί, δεν του αρέσει να του λένε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι τη στιγμή που το θέλει. Έδειξε τις σκάλες και του εξήγησα ότι κατάλαβα τι ήθελε. Όμως, τον κατεύθυνα και πάλι προς τη ράμπα.

Όταν σταμάτησε να επιμένει και ξεκινήσαμε να κατευθυνόμαστε προς τη ράμπα, συναντήσαμε εσένα και την κόρη σου που κατεβαίνατε τη ράμπα. Καθώς ήθελα να ενθαρρύνω το γιο μου, έδειξα εσάς και του είπα: «Δες! Εκεί πάμε, να παίξουμε». Χωρίς κανένα δισταγμό, αμέσως ενθάρρυνες το γιο μου και του είπες: «Έλα φιλαράκο. Από δω! Συνέχισε!».

Το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να σου χαμογελάσω. Ειλικρινά, δεν περίμενα ότι θα έλεγες κάτι. Περίμενα ένα απλό χαμόγελο ή καμία αντίδραση. Ενθάρρυνες το γιο μου να χρησιμοποιήσει το αναπηρικό του αμαξίδιο και να ανέβει τη ράμπα.

Δεν είναι εύκολο να είσαι γονιός με παιδί που έχει ισχυρό θέλημα και ιδιαίτερα εάν είναι ανάπηρο, όπως το δικό μου. Ως γονέας και εγώ, σε ευχαριστώ που ήσουν μία ακόμη φωνή εκεί στη ράμπα και ενθάρρυνες το γιο μου. Καμία φωνή δεν είναι ασήμαντη στον κόσμο μας.

Επιμέλεια κειμένου   Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή κειμένου και εικόνας themighty.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ντροπή: Γνωστός ινφλουένσερ «σφίχτης» κοροϊδεύει παιδί με αναπηρία στο γυμναστήριο, χιλιάδες αντιδράσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika

Γι’αυτό το είπε τώρα: Η αλήθεια πίσω από την ανακοίνωση της Κέιτ Μίντλετον για τον καρκίνο και ο σοβαρός λόγος

Efi Nika