Newsitamea.gr
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN

Στη Ρόδο το “πλοίο της Ελπίδας”, εξαπλώνεται το μήνυμα για τα παιδιά με Σύνδρομο Down!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

1400437272006794300

Στη Ρόδο το “πλοίο της Ελπίδας”, εξαπλώνεται το μήνυμα για τα παιδιά με Σύνδρομο Down!

Με την επίσκεψη αντιπροσωπείας στο ίδρυμα «Άγιος Ανδρέας» ολοκληρώθηκε χθες η παραμονή στη Ρόδο της ανθρωπιστικής αποστολής που μεταφέρει το πλοίο “Journey of Hope”. Εκπαιδευτές των παιδιών με ειδικές ανάγκες που ταξιδεύουν με το πλοίο, κάποια από τα παιδιά και οι γονείς τους επισκέφθηκαν το ίδρυμα για να ενημερωθούν για τη λειτουργία τους, τις υπάρχουσες ανάγκες και για να ανταλλάξουν τεχνογνωσία.

Ο πρόεδρος των προνοιακών ιδρυμάτων της Ρόδου, κ. Σάββας Πεταλάς, καλωσόρισε την αποστολή στη Ρόδο μαζί με την αντιδήμαρχο Πρόνοιας Άννα Ζωάννου και προσέφερε στον εκπρόσωπο της ομάδας ένα σπάνιο χειροποίητο κεραμικό, το οποίο απεικονίζει ένα καράβι που πλέει σε μία ήρεμη θάλασσα με φόντο τον ήλιο που ανατέλλει.

pet-744x558

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή όταν τα παιδιά από την ομάδα του πλοίου και από το ίδρυμα «Άγιος Ανδρέας» αντάλλαξαν μεταξύ τους δώρα και αγκαλιάστηκαν σφιχτά. Ο κ. Πεταλάς ενημέρωσε τα μέλη της αποστολής ότι το ίδρυμα δεν ειδικεύεται μόνο σε παιδιά με σύνδρομο down, αλλά και με άλλες συγγενείς παθήσεις. Εξέφρασε δε την πρόθεσή του να υπάρχει συνεργασία στο μέλλον μαζί τους και δεσμεύθηκε ότι θα στείλει επιστολή ώστε να διαβιβαστεί και στον Πρέσβη του Κουβέιτ για να επισημοποιηθεί έτσι το αίτημα της συνεργασίας.

«Η επικοινωνία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα με τα μέλη της αποστολής ήταν άψογη. Με την τόσο καλή υποδοχή και φιλοξενία που επεφύλασσε η Ρόδος στο πλοίο Journey of Hope άνοιξαν οι δρόμοι για μία καλύτερη συνεργασία στο μέλλον ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε και εμείς καλύτερες υπηρεσίες σε αυτά τα παιδιά. Με την επίσκεψη αυτή δόθηκε ένα πολύ καλό μήνυμα στη Ρόδο και σε όλες τις ευαισθητοποιημένες ομάδες. Θα πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος ότι γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια και  ότι υπάρχει διάθεση συνεργασίας για να μπορέσουν αυτά τα παιδιά να έχουν μία καλύτερη ποιότητα ζωής», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Πεταλάς.

Από την πλευρά της η κ. Ζωάννου ανέφερε ότι η δημοτική αρχή δίνει μεγάλη έμφαση σε θέματα πρόνοιας και ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τα παιδιά με ειδικές δεξιότητες. «Υπάρχει μία μεγάλη διάθεση και από τον ίδιο το δήμαρχο, ο οποίος είναι πολύ ευαισθητοποιημένος σε ό,τι έχει να κάνει με αυτές τις ομάδες παιδιών. Αυτό άλλωστε φάνηκε και από την υποδοχή που έγινε στο πλοίο Journey of Hope. Αυτή η εορταστική ατμόσφαιρα κατά την υποδοχή του πλοίου πιστεύω ότι φανερώνει ότι υπάρχουν όλες οι καλές προθέσεις ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες στα ιδρύματα της Ρόδου και να προσφέρουν ακόμη καλύτερες υπηρεσίες. Πιστεύω ότι αν συνεργασθούμε όλοι μαζί θα το καταφέρουμε», ανέφερε η αντιδήμαρχος Πρόνοιας, κ. Άννα Ζωάννου.

Να σημειωθεί ότι η αποστολή τελεί υπό την αιγίδα του Εμίρη του Κράτους του Κουβέιτ, Σεΐχη Sabah Al-Ahmed Al-Jaber Al-Sabah, και πραγματοποιείται με σκοπό να ενημερώσει τις κοινωνίες των πόλεων για την προσφορά, τις πρωτοβουλίες  και τα επιτεύγματα  του Κράτους του Κουβέιτ στην αντιμετώπιση και φροντίδα των παιδιών που πάσχουν από ασθένειες όπως το Σύνδρομο Down, από αυτισμό και από άλλες νοητικές ασθένειες.

index

Το πλοίο που ονομάζεται «Journey of hope»  ξεκίνησε την 1η Μαΐου 2014 από το Κουβέιτ, και από τότε έχει επισκεφτεί πολλά λιμάνια της Μεσογείου αλλά και της χώρας μας. Το ταξίδι του πλοίου, που έχει προορισμό 20 χώρες και 39 λιμάνια σε όλο τον κόσμο, θα διαρκέσει 7 μήνες και θα καταλήξει στην έδρα των Special Olympics στην Ουάσιγκτον. Το πλοίο μήκους 28 μέτρων και πλάτους 7 μέτρων παραμένει κατά μέσο όρο πέντε μέρες σε κάθε λιμάνι, και κατέπλευσε στη Ρόδο προερχόμενο από το bakirkouk  της Τουρκίας.

Βογιατζής Ηλίας

Πηγή: www.dimokratiki.gr/ Γράφει: Γκαρτζώνης Δημήτρης 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δραματική αύξηση στις νευρολογικές παθήσεις, που οδηγεί σε αναπηρίες και άλλες ασθένειες!

Βογιατζής Ηλίας

Της ακρωτηρίασαν και τα 2 πόδια: Άσχημα νέα για την 20χρονη φοιτήτρια στην Πάτρα που κατέρρευσε μέσα στη Σχολή της

newsitamea

Μπαμπάς συγκεντρώνει χρήματα για καρκινοπαθή παιδιά στη μνήμη του αδικοχαμένου γιου του – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika